Calgary - Banff

Zelf ben ik al een week in Canada omdat ik mee was met een studiereis van de luchtvaartmaatschappij Air Transat. In deze week heb ik Vancouver, Vancouver Island en Whistler bezocht. Gisteren was ik met een binnenlandse vlucht van Vancouver naar Calgary gevlogen om vandaag dan eindelijk aan het avontuur te beginnen.  Mijn vriend Ricky landt vandaag om 14.00 uur lokale tijd en daarna zullen we gelijk vanuit de luchthaven de camper ophalen.


Ik overnacht in het Acclaim Calgary Airport hotel in Calgary. Dit hotel is zeker een aanrader voor iemand die een nachtje in Calgary wenst te verblijven. Zij bieden een gratis shuttle service van en naar de luchthaven, het personeel is vriendelijk en alles is schoon en onderhouden. Ook beschikt het hotel over voldoende faciliteiten, zo is er een restaurant aanwezig, gratis WIFI en zelfs een bubbelbad op het skydek.


’s Ochtends word ik al vroeg wakker gebeld door de receptie van het hotel. Ze vertelde dat Fraserway op mij beneden staat te wachten, terwijl ik duidelijk had afgesproken dat ze mij ’s middags zouden ophalen op het vliegveld. Dat klopte inderdaad en we zouden elkaar ’s middags treffen. Die ochtend heb ik rustig aan gedaan. Je kunt tot 11 uur ontbijten bij het restaurant aan het hotel. Ook kun je hier lunchen en dineren.


Tijdens het uitchecken vertelde de receptie mij dat Fraserway had gebeld en ik een taxi moest nemen vanaf het vliegveld op hun kosten. Om 1 uur had ik een shuttle naar de luchthaven om te wachten op de vlucht van Ricky. Om 3 uur waren we klaar om naar het verhuurbedrijf te gaan. De taxi bracht ons en binnen een half uur stonden we voor de deur.


Ze waren erg vriendelijk en omdat wij in Nederland ons al hadden ingecheckt via de website waren we zo klaar met het papierwerk. Een Duits meisje (welke heel goed Engels spreekt) hielp ons met de uitleg van de camper. We kregen een nieuwe camper mee waar nog maar 3000 km op de teller stond. Deze kilometers waren waarschijnlijk van de fabriek naar het verhuurstation in Calgary. Na ongeveer 10 minuten waren we klaar om te gaan. Omdat we maar tien dagen op reis gaan hebben we besloten om de koffers niet uit te pakken. Enkel de noodzakelijke spullen. Het is even spannend om weg te rijden in een gevaarte van 7,5 meter maar wanneer je eenmaal onderweg bent verloopt het toch wel soepel. Ricky speelt al vanaf zijn 4e ijshockey dus is het natuurlijk een must om een ijshockey winkel te bezoeken. Deze hebben we vooraf al opgezocht en daarbij zit ook een supermarkt en een eet gelegenheid. Na 10 rondjes in de grote supermarkt (omdat je niets kunt vinden) en iets te eten gaan we om 9 uur ’s avonds op weg naar Banff National Park. Het is ongeveer anderhalf tot twee uur rijden naar de campground Tunnel Mountain Trailer Court. Het duurt ook niet lang voordat Ricky naast me in slaap valt, en ook niet gek, het is op dat moment 7 uur ’s ochtends in Nederland. Nu is het ook meteen duidelijk waarom een eerste hotel overnachting verplicht is na een intercontinentale vlucht. Bij de receptie van de camping verloopt alles geheel zonder problemen. We krijgen een plekje toegewezen waar we camper kunnen aansluiten op elektriciteit, water en het riool. Een zogeheten ‘Full Hook Up’ plaats. Na het aansluiten van de camper op elektriciteit vallen we meteen in slaap.


Overnachting: Tunnel Mountain Trailer Court
Plaats: Banff National Park
Prijs: $40 full hook up
Weer: zonnig en warm, soms bewolkt
Benzine: /
Aantal km: 215 km
Boodschappen: $180
TIP! Zoek vooraf thuis op waar je de eerste dag heen gaat rijden. Een globale route is voldoende. Het is erg intensief om in een camper te rijden en als je dan ook nog moet zoeken waar je heen moet rijden wordt het misschien te veel. Ook is het heel belangrijk om de inventaris voor je weg gaat goed te controleren. Het kan zijn dat ze iets belangrijks vergeten zijn.

Banff National Park

Vandaag hebben we een aantal dingetjes op de planning staan. De dag begint met een bezoek aan de Sulpher Mountain. Hier kun je makkelijk met de camper komen en het is niet ver rijden van de camping. De kosten om met de gondel boven te komen is $40,- per persoon.


Eenmaal boven kun je via een houten pad naar het uitzicht lopen. Wanneer je bij het eindpunt bent heb je een prachtig uitzicht over Banff. Ook lopen er overal eekhoorntjes rond en op sommige stukken ligt zelfs nog sneeuw. Na een paar foto’s besluiten we om terug te lopen naar de gondel. Natuurlijk kijken we nog eventjes rond in het souvenirs winkeltje voordat we naar beneden gaan.


We rijden door naar het stadje Banff waar je een paar straten achter de winkelstraat de camper kan parkeren. Het is heerlijk weer en bezoeken enkele winkels. Omdat het flink begint te regenen besluiten we om terug te gaan naar de camping en te bekijken wat we de rest van de dag gaan doen. Bij de camping aangekomen komen we erachter dat we geen waterslang hebben meegekregen bij het ophalen van de camper. Deze hebben we natuurlijk wel nodig. We besluiten het verhuurbedrijf te bellen en zij leggen ons uit waar we in Banff een slang kunnen halen. We komen net vanuit het stadje maar besluiten om toch weer terug te rijden voordat de winkel gesloten is.


Omdat we nu naast de benzine pomp staan kiezen we ervoor om meteen te tanken en hout in te slaan. Dit zullen de vast nog wel gebruiken tijdens de reis. Omdat het zonnetje weer door is gekomen rijden we door naar Lake Minnewanka. Helaas waren we net 5 minuten te laat voor de laatste boottocht en besluiten we om een korte wandeling langs het meer te maken. Wat is het hier prachtig! De zon schijnt en op twee vissers na is er helemaal niemand te bekennen.


We rijden terug naar Sulpher Mountain waar ook de Banff Hot Springs zich bevinden. Heerlijk om bij te komen in een warm bad. De entree kosten bedragen $8,- per persoon. Helaas is het geen natuurlijke bron maar een zwembad. Ondanks dat het zwembad is liggen we heerlijk in het water na te genieten van de leuke dag.


We rijden terug naar de camping om te koken en vervolgens weer te gaan slapen. Het was een leuke en geslaagde eerste dag in de Rocky Mountains.


Overnachting: Tunnel Mountain Trailer Court
Plaats: Banff National Park
Prijs: $40 full hook up
Weer: zonnig en warm, één regenbui
Benzine: $55,-
Aantal km: 74 km
Boodschappen: /
TIP! Wanneer je een excursie wilt gaan doen plan deze dan niet te laat op de dag. Er bestaat een kans dat je hier anders te laat voor bent.

Banff - Lake Louise

Vandaag gaan we op weg naar Lake Louise. Dit kan op twee verschillende manieren. Je kunt de snelweg pakken of je pakt een zijweg. Wij kiezen voor de zijweg (1a weg) naar Lake Louise via Johnston Canyon. Aan het begin van de weg zien we hertjes in de berm grazen, wat een leuk gezicht! Na ongeveer 17 km aan bossen kom je uit bij Johnston Canyon. We ontbijten op de parkeerplaats en lopen vervolgens richting de watervallen. Wat komt het water toch met grof geweld naar beneden gekletterd! We stoppen voor een paar foto’s bij de ‘Lower Canyon Falls’ en vervolgens lopen we nog een stukje door naar de ‘Upper falls’. Wat een geweldig gezicht.


We besluiten om terug te keren naar de camper omdat er voor vandaag nog andere dingen op de planning staan. We rijden langzaam door de bossen in de hoop dat we onze eerste beer zullen spotten. Helaas niets gezien en voor vandaag geven we de moed om beren te zien op.


Onze eerste stop is Lake Louise. Wij waren hier midden op de dag en er was bijna niemand. Wat een prachtig meer en overal op de toppen ligt nog sneeuw. We lopen nog een rondje door het grote Fairmont hotel voordat we terugkeren naar de camper. We rijden terug naar Lake Louise Gondola. Deze ligt aan het einde van de 1a weg. Het meisje verteld ons dat ze 5 minuten geleden een Grizzly beer hebben zien lopen onder de gondels door. Dit willen wij natuurlijk ook zien en we rennen meteen door naar de gondels. We kiezen voor een open gondel zodat we een goede foto kunnen maken mocht de beer langs komen lopen. Helaas zien we op de heen weg naar boven helemaal niets. Alle uitzichten zijn mooi om te zien als je zo hoog staat. Het leuke hiervan is dat je in de verte Lake Louise ziet liggen terwijl we daar net vandaan komen. Het meisje bij de gondel verteld ons dat de grizzly beer hier al een aantal dagen rond loopt. Gisteren is zij drie keer naar boven en beneden gegaan en alle drie de keren heeft ze de beer gezien. Ook verteld ze ons dat er hier alleen grizzly beren leven en ze bijna nooit een zwarte beer zien. In de gondel naar beneden zien we op het begin alleen hertjes maar uiteindelijk zien we dan toch in de verte de grizzly beer lopen. Wat gaaf om te zien en wat zijn deze groot! We proberen een foto te maken maar de beer is toch wel erg ver weg.


Beneden op de parkeerplaats zagen we op de berg dat ze uiteindelijk met ze tweeën liepen. We zijn blijven kijken totdat de beren in de bossen verdwenen waren. We rijden door naar Moraine Lake. Dit is ongeveer 14 km vanaf de gondel en het schijnt mooier te zijn dan Lake Louise. En inderdaad, ook dit uitzicht stelt ons niet teleur. Het meer ligt hoger dan Lake Louise en is daarom nog bevroren. Daardoor zie je minder goed dat het meer fel blauw is maar de weerspiegeling van de bergen eromheen is schitterend. Na een paar foto’s rijden we naar Lake Louise Campground. Deze ligt helemaal in het begin van het dorpje. Er is op dat moment niemand aanwezig, dat betekend dat je zelf een plekje kunt uitzoeken en het geld in een enveloppe kunt doen. Nadat we een plekje hebben gevonden waar we kunnen barbecueën, loop ik terug om de enveloppe naar de receptie te brengen. Wanneer ik terug ben heeft Ricky het vuur al aangemaakt en genieten we ’s avonds van het heerlijke weer en het rustgevende plekje in de bossen. Wat een gevoel van vrijheid. Natuurlijk kan onze dag al niet meer stuk na het zien van een grizzly beer vandaag!


Overnachting: Lake Louise Campground
Plaats: Lake Louise
Prijs: $32 voor een plekje met elektriciteit. $8,80 extra wanneer je vuur wilt maken
Weer: Bewolkt maar toch best warm
Benzine: /
Aantal km: 109 km
Boodschappen: /
TIP! Wanneer je beren wilt zien sta hier dan vroeg voor op. Beren gaan ’s ochtends opzoek naar ontbijt waardoor ze vaak bij de weg komen. Rij in de bosgebieden rustig en houd de camera bij de hand, overal komen dieren uit het bos gelopen.

Lake Louise – Icefields Parkway – Jasper

Vandaag is het wat afgekoeld. Toen we wakker werden was het koud en regende het ook. Voor vandaag staat voor de gehele dag de Icefields Parkway op de planning. Gelukkig was het droog toen we weggingen. Bij het hokje voordat je de weg opgaat vroegen ze waar we naar toe gingen en voor hoelang. Twee nachten Jasper is $40,-. Omdat wij geen Nationale Park Pass kaart hebben aangeschaft moeten we dit natuurlijk betalen.


Ook vandaag zitten we weer klaar om beren te zien. Terwijl Ricky in de berm kijkt kijk ik op de weg en aan de andere zijkant. En ja hoor recht voor de camper steekt een zwarte beer over. We stoppen aan de zijkant van de weg waar de beer ook naar toe loopt. De beer stoort zich nergens aan en loopt rustig door, waardoor we nog een paar foto’s kunnen maken. De dag is nu al geweldig begonnen! Onze eerste stop is bij Peyto Lake. De parkeerplaats bovenaan is nog niet open waardoor we een stukje moeten lopen. Je krijgt meteen door dat je hier erg hoog zit omdat er overal sneeuw ligt. Nadat we naar boven zijn geglibberd over de sneeuw en het ijs laat ook dit uitzicht ons niet in de steek. Het was echt adembenemend. Wat een prachtig uitzicht. Peyto Lake ligt felblauw onder je met overal bomen en besneeuwde bergtoppen. Overal waar je kijkt is het mooi. Na een paar foto’s lopen we terug naar te camper omdat we vandaag nog meer te zien hebben. Gelukkig waren we net op tijd, onderweg naar de parkeerplaats komen we erachter dat er meerdere touringcars zijn gestopt. Halverwege de weg zijn we gestopt om te tanken. Het eerst volgende tankstation is pas weer in Jasper en we zijn er niet zeker van of we dit zullen halen. Onze volgende stop is bij de Columbia Icefield. We willen beide excursies gaan doen. De gletsjertour en de Skywalk. Kosten voor de gletsjer zijn $60,- per persoon en de tour gaat om het half uur. De kosten voor de Skywalk bedraagt $30,- per persoon en deze tour gaat om het kwartier. Het is dus niet noodzakelijk om dit vooraf te reserveren. Het leukste vonden wij de Skywalk. Niet perse om de glazenplaat maar vooral om de uitleg van alle soorten dieren die er leven. Ook kun je bij de ingang een audio apparaat meenemen met meer uitleg over de natuur en omgeving. Het hoogtepunt van de Skywalk was de berggeit die onder de plaat liep. We blijven het nog steeds raar vinden dat deze beesten op de steile helling kunnen lopen.


De rest van de watervallen die later kwamen richting Jasper hebben we overgeslagen. Het was al tegen 6 uur en moesten nog een campingplaats vinden en boodschappen doen. Toen we eenmaal aankwamen bij Whistlers Campground in Jasper bleken alle hook up plaatsen al vol te zitten. Gelukkig hadden ze nog enkele plaatsen vrij waar je vuur kon maken. Ze vertelde ons dat je beter altijd een campingplaats voor vrijdag en zaterdag vooraf kunt reserveren. Veel Canadezen gaan in het weekend kamperen. Een wijze les voor de volgende keer. Ook vertelde ze ons dat we niet in de buurt mochten komen bij de Elks die op de camping lopen. Omdat er deze week twee jongen zijn opgegeten door grizzly beren zijn de ouders erg agressief, er waren al twee mensen aangevallen!


We rijden naar het stadje van Jasper voor wat boodschappen en genieten s avonds van alle natuur om ons heen. Tot nu toe vinden wij dit de mooiste camping waar we gestaan hebben.


Overnachting: Whistlers Campground
Plaats: Jasper National Park
Prijs: $32,80 Full Hook Up, $27,50 zonder Hook Up, $8,80 extra wanneer je vuur wilt maken
Weer: Lekker weer, soms bewolkt verder alleen zon
Benzine: $110
Aantal km: 245 km
Boodschappen: $110
TIP! Als je weet waar je in het weekend wilt verblijven reserveer dit vooraf. Veel lokale mensen gaan in het weekend met lekker weer kamperen. Ook is het aan te raden voordat je de Icefields Parkway op gaat te tanken. Het tanken op deze weg is zonde van je geld!

Jasper National Park

Voor vandaag staat eigenlijk niets op de planning. We zijn vandaag dan ook wat later opgestaan dan eerdere dagen. We besluiten om vandaag naar Maligne Lake te gaan maar ook staat paardrijden op de planning. Eigenlijk hadden we dit voor zondag gepland maar vandaag is het lekker weer en hebben we alle tijd. Op weg naar Maligne Lake zien we in de verte een strook auto’s staan, natuurlijk is er dan iets te zien. We parkeren achteraan in de stoet en lopen naar voren toe. Vooraan loopt een zwarte beer met twee kleintjes. De zwarte beren steken leuk af in de weide met geile bloemen en een prachtig meer erachter. Wat mooi om te zien dat mama de kleintjes bij zich probeert te houden. Niet lang daarna stoppen meerdere rangers om te kijken of alles goed verloopt. Een ranger geeft ons een verrekijker zodat we alles van nog dichterbij kunnen bekijken. We rijden door naar Maligne Lake, helaas geen Moose gezien. De ranger vertelde ons net dat ze er drie langs de weg had zien staan. Ze zijn schijnbaar erg zeldzaam om te zien en ze hebben er dan ook maar 160 in het park.


Maligne Lake vonden wij niet het mooiste wat we gezien hebben. Na een wandeling langs het meer zijn we dan ook weer weggegaan. Op de terugweg naar Jasper zien we weer een zwarte beer langs de kant van de weg. Het blijft keer op keer geweldig om er eentje te zien. We stoppen in Jasper om een hapje te eten om vervolgens door te gaan naar het paardrijden. Het paardrijden had ik vooraf thuis al opgezocht. We gaan naar Jasper Riding Stables. Na een uurtje genieten met volop zon en natuur gaan we weer terug naar de camping. Eerst nog even tanken voor de lange rit van morgen naar Clearwater. Om ongeveer 6 uur zijn we op de camping. Na lekker gedoucht en gegeten te hebben gaan we op tijd slapen, want moe zijn we zeker!


Overnachting: Whistlers Campground
Plaats: Jasper National Park
Prijs: $32,80 Full Hook Up, $27,50 zonder Hook Up, $8,80 extra wanneer je vuur wilt maken
Weer: Warme dag met de hele dag volop zon
Benzine: $65
Aantal km: 119 km
Boodschappen: /
TIP! Plan ook rustdagen in. Na een vermoeiende dag gisteren met veel indrukken en kilometers op de teller is het ook fijn om een dagje rustig aan te doen, zodat je van de verdere reis kunt genieten.

Jasper N.P. – Clearwater

Voor vandaag staat alleen de River Safari in Blue River op de planning. Vanuit Jasper is dat ongeveer 200 km. Net buiten Jasper staat er een elk naast de weg rustig te grazen. Ook wanneer je met de camper dichterbij komt gaat de elk ongestoord door. Het gewei lijkt wel van stof, raar om te zien. We rijden door Mount Robson Park waar de klok één uur wordt teruggezet. Rond half 1 zijn we in bij de River Safari. Deze gaat om kwart over 1. Nog eventjes wachten wat geen enkel probleem is in het zonnetje met uitzicht over de rivier.


De tocht duurt normaal één uur maar omdat wij geen enkel dier tegenkomen blijft de boot ruim twee uur varen. De River Safari is bedoeld om beren te zien maar helaas zien we ook geen andere dieren. We komen in die twee uur geen bever of vogel tegen. Wanneer je geen beer hebt gezien krijg je een 'return' ticket. Ricky wil heel erg graag morgen ochtend terug komen maar we weten nog niet zeker of we dat gaan halen. Eerst even kijken hoever het rijden is naar Clearwater. Onderweg naar Clearwater komen we nog geen kwartier later een zwarte beer tegen in de berm. We stoppen dit keer niet om een foto te maken omdat we op een drukke weg rijden. Vanavond overnachten we op de camping Dutch Lake Resort. Dit is een kleine camping aan een meer. Omdat het nog lekker weer is springt Ricky nog even het meer in (wie had verwacht dat je zon lekker weer hebt in mei?!) en s avonds zitten we heerlijk buiten met een vuurtje. We besluiten om morgen niet terug te gaan naar de River Safari. Het kost ons meer dan een halve dag om terug te gaan en meer dan 200 kilometer extra om te rijden. Het is nog een lange weg naar Vancouver dus laten we het voor wat het is. We hebben immers al genoeg zwarte beren gezien (wat klinkt dat toch verwend he!).


Overnachting: Dutch Lake Resort
Plaats: Clearwater
Prijs: $42 Full Hook Up
Weer: Hele dag volop zon
Benzine: $80
Aantal km: 331 km
Boodschappen: $55
TIP! Soms kan het zijn dat je op een tocht zoals de Blue River Safari of Whale Watch geen dieren tegenkomt. Hou er vooraf rekening mee dat dat kan gebeuren en ga er nooit vanuit dat je iets zal zien.

 

Clearwater – Whistler

Vandaag gaan we naar de watervallen van Wells Gray. We zijn wat later vertrokken omdat dit het enige is wat voor vandaag gepland staat omdat we al richting Vancouver willen gaan. Uiteindelijk hebben we alleen de Hemlicken Falls bezocht. Wat een grote waterval en het water blijft ook maar komen. Vreemd dat dat nooit een keertje ophoudt. Vandaag zijn we van plan om richting Whistler te rijden en mocht het mee zitten dan rijden we ook door tot aan Whistler om daar te overnachten. Alles verloopt prima en we besluiten uiteindelijk toch om door te rijden. We rijden met een schemering in de bossen tussen Lilloet en Whistler waar we twee beertjes aan de kant van de weg zien eten. Het kon ook niet anders op zo’n verlaten weg. De beren storen zich totaal niet aan de camper, ze kijken af en toe op maar gaan rustig verder. Ook wij besluiten om weer verder te rijden aangezien het steeds donkerder wordt. Bijna in Whistler steekt een zwarte beer rennend een drukke weg over. Grappig om te zien hoe dat hele lijf op en neer gaat en hoe snel ze nog kunnen rennen. In het donker komen we aan bij Whistler RV Park and Campground en gaan op tijd slapen na een vermoeiende dag rijden.


Overnachting: Whistler RV Park and Campground
Plaats: Whistler
Prijs: $55 full hook up
Ligging: 17 km ten zuiden van Whistler. Gratis shuttle service naar het centrum.
Weer: Hele dag volop zon
Benzine: $100
Aantal km: 580 km
Boodschappen: $40
TIP! Wij vonden het erg fijn om een dag door te rijden en rond te kijken!

Whistler – Vancouver

Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag naar Whistler te gaan. Omdat ik hier vorige week al geweest ben en Ricky liever naar Vancouver gaat, rijden we meteen door naar Vancouver. Omdat we vanavond eigenlijk nog in Whistler zouden blijven, bel ik voor de zekerheid de camping in Vancouver op. De laatste twee nachten van onze reis staan gepland bij de BCRV campground, dit wordt nu de laatste drie nachten. Via de prachtige Sea to the Sky Highway komen wij uit bij onze eerste eerste stop van deze dag en dat is de Capilano Suspension Bridge. We lopen een rondje over de bruggen door de bomen en gaan vervolgens door naar het Aquarium van Vancouver in Stanley Park. Gelukkig ligt dit allemaal dicht bij elkaar. Vandaag is het een beetje regenachtig maar gelukkig niet koud. In de middag besluiten we om alvast naar de camping te rijden. Het rijden met een camper dwars door de stad is zeker niet aan te raden! Het is heel erg druk maar gelukkig rijdt iedereen heel rustig en laten ze je er overal tussen. Het inchecken bij de camping verliep heel vlot en nadat we de camper hadden neergezet en ons hadden opgefrist gingen we met de metro naar het centrum om een hapje te eten. Dichtbij de camping is een metro station welke je met één keer overstappen naar het centrum van Vancouver brengt. Na half 7 in de avond kost een enkel kaartje voor de skytrain nog maar $2,75, anders kost een enkeltje $4. Een dagkaart kost $9,75 per persoon. We stappen uit bij de halte ‘Waterfront’ om iets te eten in de pub aan het water bij Canada Place genaamd Mahony & Son’s Pub. Wat een fantastisch uitzicht met alle watervliegtuigjes. De pub is erg gezellig en zit goed vol. Na het eten gaan we terug naar de camping om nog even te zwemmen en bij te komen in het bubbelbad.


Overnachting: BCRV Park Vancouver - Burnaby
Plaats: Vancouver
Prijs: $65 full hook up
Ligging: Dichtbij het centrum van Vancouver. Beste ligging voor een camping in een stad.
Weer: Bewolkt en regenachtig maar niet koud.
Benzine: $55
Aantal km: 140 km
Boodschappen: /

 

Vancouver

Omdat we een extra dagje hebben gewonnen in Vancouver kunnen we vandaag doen wat we leuk vinden. Nadat we hebben uitgeslapen en hebben gedoucht gaan we op ons gemakje naar de stad. Gisteren zagen we dat de metro lijn langs de ijshockey arena van Vancouver komt, daar maken we vandaag dus ook een stop. Vanuit de fan shop mogen we een kijkje nemen in de hal waar nu helaas geen ijs meer ligt. In de zomer wordt de arena gebruikt voor concerten e.d. We lopen terug naar het metro station en stappen weer uit in het centrum.  Omdat we vandaag eigenlijk willen winkelen en de winkels open zijn tot 8 a 9 uur gaan we eerst naar Canada Place. Bij Canada Place heb je een geweldig uitzicht over de haven waar ook de cruise schepen binnenkomen. Vandaag ligt er een grote van Holland America Line. We lopen helemaal door naar achteren naar Fly Over Canada. Fly Over Canada brengt je in een simulator van Oost naar West Canada over alle mooie plekjes. Wat is dit indrukkend, emotioneel en mooi! Wij vinden dit een absolute aanrader voor iedereen die een bezoekje brengt aan Vancouver. Vanaf Canada Place ben je zo op de winkelstraat Robson Street. We gaan alle winkels af en eten wat op Granville Street. Om ongeveer half 10 zijn we terug op de camping. We nemen nog een duik en genieten na van de leuke dag. Wat is Vancouver toch een geweldige stad!


Overnachting: BCRV Park Vancouver - Burnaby
Plaats: Vancouver
Prijs: $65 full hook up
Ligging: Dichtbij het centrum van Vancouver. Beste ligging voor een camping in een stad.
Weer: Warm en zonnig
Benzine: /
Aantal km: /
Boodschappen: /
TIP! Breng zeker een bezoek aan Fly Over Canada. Het geeft een mooie impressie van het gehele land. Vancouver is een geweldige stad met veel mogelijkheden. Er zijn nog een tal van dingen te zien waar wij geen tijd meer voor hadden, zoals Granville Island (de grote overdekte markt), zonsondergang op English Bay etc.

Vancouver

Voor vandaag staat Whale Watching op het programma. Dit hadden wij in Nederland al gereserveerd. Er gaat een betaalde transfer vanaf het centrum naar Richmond toe, maar omdat je daar ook gratis kunt parkeren gaan wij met de camper. Het is ongeveer drie kwartier rijden vanaf de camping met alle ochtend drukte. Ze vertelde ons dat ze vanochtend het overdekte stuk van de boot hadden gehaald en dat het prachtig weer gaat worden. In mijn eerste week met Air Transat waren wij vanuit Vancouver Island ook met een boot gaan Whale Watchen. Helaas hebben wij toen geen enkel dier gezien net als bij de River Safari. Vandaag had ik dan ook niet gedacht dat we iets zouden zien. Meteen toen we de haven uit waren zagen we twee Bold Eagles op een nest zitten. Wat een prachtige beesten! Daarachter zat ook de laatste zeeleeuw die morgen weg zou zijn. In de eerste 10 minuten hadden we al van alles gezien. Na een tijdje varen zagen we de orka’s, wat geweldig om ze te zien spelen en kunstjes te zien doen boven het water. We waren bij een groep gekomen met ongeveer 20 orka’s. Deze groep blijft altijd bij elkaar en eten alleen vis. Ook zaten hier kleintjes bij die achter de grote orka’s aan zwommen. Al gauw was de zee gevuld met allemaal boten die ook een kijkje wilde nemen. De boot voer mee achter de zwemmende orka’s aan. Wat een prachtig gezicht. De kapitein van de boot kreeg door dat er verderop nog andere orka’s waren. Deze soort van orka's leven alleen en dus niet in groepen. Deze orka’s eten zeehonden en andere grote dieren. Toen wij er waren hadden ze een groot dier waar ze met meerdere van probeerde te eten. Deze orka’s komen bijna nooit boven water en doen ook geen kunstjes, maar omdat ze aan het eten waren hebben we veel van ze kunnen zien. Toen de prooi eenmaal op was gingen ze weer op weg en hebben we ze een tijdje gevolgd. Wat een prachtige dag, heerlijk weer en zoveel gezien! We hebben ongeveer 5 uur gevaren en tegen het eind van de middag kwamen we weer terug. We zijn doorgereden naar de ijshockey winkel in Vancouver en hebben daar in de buurt iets gegeten. ’s Avonds kwamen we weer terug op de camping en toen moesten we jammer genoeg toch onze koffers weer inpakken. Morgen ochtend moeten we camper inleveren om vervolgens weer terug te vliegen naar Nederland. Helaas komt aan alles een eind.


Overnachting: BCRV Park Vancouver - Burnaby
Plaats: Vancouver
Prijs: $65 full hook up
Ligging: Dichtbij het centrum van Vancouver. Beste ligging voor een camping in een stad.
Weer: Warm en zonnig
Benzine: /
Aantal km: 80
Boodschappen: /

 

Vancouver - Amsterdam

Vandaag is het dan toch zover. Met tegenzin gaan we naar huis. We hebben een fantastische reis gehad en zoveel gezien dat we liever nog eventjes blijven. We moeten de camper inleveren bij Fraserway op Annacis Island. Dit is een kleine 15 km van de camping af en we zijn er dan ook snel. Naast Fraserway zit een tankstation waar we de camper nog kunnen volgooien voordat we ons huisje op wielen moeten inleveren. Het inleveren van de camper verloopt heel vlot. Er waren genoeg medewerkers en na al het papier werk waren we klaar om te gaan. De shuttle service van Fraserway bracht ons naar het vliegveld en stipt op tijd gaan we de lucht in.


Weer: Warm en zonnig
Benzine: $120
Aantal km: 15

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties