22-daagse camperreis Vancouver retour

een algemene indruk en advies van medewerkster sophie:

In juni 2018 is het dan zover, samen met mijn vriend Stephan gaan we een rondreis door West-Canada maken. We rijden het 'standaardrondje' en velen zijn ons hierin al voor gegaan. Deze route is niet voor niets zo geliefd, voordat het ene hoogtepunt voorbij is zit je alweer in het volgende. De immense en ongerepte natuur blijft ons verrassen.
We hebben in 3 weken alle seizoenen mee mogen maken, maar over het algemeen hebben we fantastisch weer.
Van een lenteachtige dag in Manning PP naar herfstweer in Banff, om vervolgens een flinke sneeuwbui te hebben op de Icefields Parkway!
Verder worden we vaak in het zonnetje gezet en genieten we van de zomerse temperaturen. In Canada kan het allemaal.

Naast Vancouver bestaat deze route vooral uit het bezoeken van zowel nationale als provincionale parken en het bezichtigen van de prachtige natuur. In het begin vroeg ik me wel af of dit niet te eentonig zou worden, maar dit was voor ons persoonlijk zeker niet het geval.
Ook kom je tussendoor in wat kleine stadjes/dorpjes zoals Banff, Jasper en Whistler, wat erg leuk was.

Onze reisduur was 22 dagen uit en thuis en voor ons was dit perfect. We hadden zeker niet het gevoel dat we moesten haastten en sommige dingen hebben gemist.
Omdat Canada en het reizen met de camper steeds meer in trek en Canada in populariteit stijgt, hebben wij er voor gekozen om op voorhand zoveel mogelijk campings vast te leggen.
Zelf vind ik dit erg prettig werken en geeft het mij rust om ter plaatse niet meer te hoeven na te denken over de volgende camping, of op zoek te moeten indien deze onverhoopt vol blijkt te zijn.
Uiteraard is het ook mogelijk om niet alles op voorhand vast te leggen, echter adviseer ik dit wel voor de bekende nationale parken (Banff en Jasper), of wanneer u in een weekend of op een feestdag op een camping wenst te verblijven. Ook op Vancouver Island is het aan te raden om de campings op voorhand te reserveren.

periode: Juni 2018
afstand: 3140 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties