24-daagse camperreis West Canada & Rockies USA

In het voorjaar van 2017 vertrok onze medewerkster Maike samen met haar zusje Loes richting Calgary. Vanuit Calgary hebben zij een rondreis gemaakt door de Rocky Mountains in Canada en Amerika.

EEN ALGEMENE INDRUK EN ADVIES VAN MEDEWERKSTER MAIKE:

Deze route is ideaal voor de reizigers die graag de Rocky Mountains in zowel Amerika als Canada willen bewonderen. Het is pas begin mei als wij deze route afleggen maar met een beetje voorbereiding en de juiste route hadden wij geen problemen om parken en/of gebieden te bereiken. Het enige nationale park dat we maar beperkt hebben kunnen bezoeken was Glacier N.P. doordat de Going to the Sun Road nog gesloten was. De temperatuur in het voorjaar wisselt ook ontzettend. Van korte broeken naar dikke truien en van sneeuw naar strakblauwe lucht en zon. Het is dus goed om kleding voor alle weersomstandigheden mee te nemen. In de avond was het vooral in de hoger gelegen gebieden fris maar met een trui aan en een kampvuurtje was dit prima te doen. Mocht je toch naar binnen willen, kun je altijd de verwarming aanzetten in de camper. Een camper is immers vaak van alle gemakken voorzien.

De reis zoals wij hebben gemaakt is met 21 dagen camperhuur wat aan de krappe kant. We hebben echt onwijs veel gereden en als ik het nog een keer over ga doen dan zou ik Salt Lake City overslaan. Persoonlijk was ik van tevoren bang dat ik na een bezoek aan de vele nationale parken op de route echt behoefte had aan een grotere stad. Dit was echter echt niet nodig maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Mijn advies wanneer je deze route wilt volgen zal dan ook zijn om met een aantal dagen te verlengen óf om Salt Lake City niet te bezoeken.

Wat verder fijn is wanneer je reist in het voorjaar, is dat het niet noodzakelijk is om campings vooraf vast te leggen. Tijdens onze reis waren op bijna alle campings nog wat campingplaatsen vrij. Overigens hadden wij er voor gekozen om voor de eerste nachten al voor vertrek campings vast te leggen maar dit was achteraf niet nodig geweest. Hou wel rekening met nationale feestdagen zoals Memorial Day (eind mei) want dan gaan alle Amerikanen/Canadezen zelf vaak op lang weekend waardoor het extra druk is en reserveren dus wel noodzakelijk kan zijn.

periode: Mei - juni 2017
afstand: 6090 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties