Algemene informatie

Camperverhuurder en type: CanaDream, type Truck Camper (TC-A)
Totale reisafstand: 6230 kilometer
Totale kosten diesel: CA$565,- / US$385,- = ca. €750,-
Gemiddeld verbruik: bijv. per gallon
Totale kosten campings: CA$362,- / US$552,- = ca. €750,- 
Gemiddelde kosten campings: €37,50 per nacht
Totale kosten boodschappen: ca. €350,-
Totale kosten uit eten: ca. €200
Totale kosten taxi/shuttle: CA$50,-
America the Beautiful Pass: US$80,-

Excursies:
Banff Gondola CA$56,- p.p. online ticket / CA$62,- p.p. ter plaatse.
Banff Upper Hot Springs CA$7,30 p.p.
Rockies Heli 6 Glaciers Tour CA$199,- p.p.
Glacier Explorer pakket incl. Ice Explorer & Glacier Skywalk CA$85,- p.p. online / CA$94,- p.p. ter plaatse
Blue River Safari CA$100,- p.p.

Amsterdam - Calgary

Maike is voor een vakbeurs afgelopen vrijdag al naar Calgary vertrokken. Zij heeft eerst een driedaagse tour gedaan met andere collega’s uit de reisbranche. Tijdens deze tour heeft ze onder andere een caving tour gedaan in Canmore wat erg gaaf is om te doen. Een ritje in de Banff Gondola naar de top met uitzicht over Banff en over een gedeelte van de Rocky Mountains. Daarnaast ook de Icewalk in Johnson Canyon en een snowboardles in Sunshine Village. Op donderdagochtend vertrekt Loes vanuit huis rond 8 uur naar Schiphol. Rustig op haar gemak koffer afgeven en door de douane gaan.


Na even wachten vertrekt Loes met een rechtstreekse KLM vlucht naar Calgary. De dag ervoor heeft Maike in haar hotel gevraagd wat de beste manier is om van de luchthaven in Calgary naar het centrum te gaan waar zij verblijft in het Hyatt Regency. Op aanraden van het hotelpersoneel gaat Loes met de Allied Airport Shuttle naar het hotel. Een enkele reis kost 15$ per persoon, waarbij de service uitstekend is! Op het vliegveld is er een balie waar je een kaartje kan kopen. De medewerkster belt de taxichauffeur en hij haalt Loes al vrij snel op. Rond 16.00 uur komt Loes aan in het hotel, Maike komt een uurtje later al terug van de beurs.


Omdat het lekker weer is gaan we met andere collega’s uit de reisbranche die Maike kent van de beurs naar een terras. Heerlijke wijntjes drinken met wat hapjes, een zonnetje in het gezicht en 25 graden.
’s Avonds is er een feest van de beurs waar we met zijn allen heen gaan. Het feest is in Studio Bell, erg mooie locatie met veel vermaak en gezelligheid. Rond 23.00 uur zijn we terug in het hotel en is het tijd om te gaan slapen.


Hotel: Hyatt Regency Calgary
Kosten: CA$180,- per nacht

Calgary

Maike vertrekt om 8.00 uur voor de laatste beursdag. Loes gaat deze dag rustig aan Calgary verkennen. Eerst lekker ontbijten bij een leuk tentje; Wise & Wright. Daarna gaat Loes weer even langs het hotel om op te frissen en daarna door te gaan naar de Calgary Tower. Hier brengt Loes een bezoekje aan de 360graden Lounge bar en geniet van een wijntje met prachtig uitzicht over de hele stad. Daarna loopt Loes verder door de stad en ziet ze onder andere Chinatown en een groot gedeelte van het centrum.


Om 17.30 uur komt Maike met haar collega’s terug van de beurs en gaan we met zijn allen lekker eten en borrelen bij Saltlik. De beurs zit er voor Maike op en het is tijd voor haar vakantie. Rond 23.00 uur is het wel weer welletjes want morgen gaan wij de camper ophalen en eindelijk begint dan de reis door de Rocky Mountains.


Hotel: Hyatt Regency Calgary
Kosten: CA$180,- per nacht
Entreekosten: Calgary Tower CA$18,- p.p.

Calgary - Banff

Om 8.30 uur hebben we de wekker staan en bellen we naar CanaDream om te kijken hoe laat we de camper kunnen ophalen. Goed nieuws; om 10.00 uur worden we verwacht om onze Truck Camper op te halen.
We pakken rustig al onze spullen in en als we helemaal klaar zijn bestellen we een Uber naar de ophaallocatie. Na even wachten komt daar onze chauffeur aan om ons naar de ophaallocatie van CanaDream te brengen. Nog meer goed nieuws voor vandaag: we krijgen een gloednieuwe camper mee! Nadat het personeel ons door al het papierwerk en instructies heeft geleid is het tijd om op pad te gaan. Ook komen Chris en Bryan van CanaDream ons beide persoonlijk een fijne reis wensen.


Omdat we nog niet hebben gegeten, kijken we waar we ergens in de buurt kunnen lunchen. We komen al snel uit bij een broodje van de Subway. Na een lekkere lunch gaan we op weg richting een supermarkt. We zien dat er een Walmart Superstore in Airdrie is en besluiten hier onze eerste boodschappen te gaan doen. Na een uurtje en een volle boodschappenkar verder kunnen we de camper volladen. Rond 15.00 uur vertrekken we richting Banff en gaan hier rechtstreeks naar de Banff Gondola. Maike had dit tijdens haar tour al gedaan maar wil dit graag aan Loes laten zien. Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht over de hele stad en een groot gedeelte van de Rocky Mountains. Helaas begint het al snel te sneeuwen nadat we op de top aankomen. Het weer in Canada maar vooral in de Rocky Mountains wisselt onwijs snel. Het ene moment schijnt de zon, het volgende moment sneeuwt het. Gelukkig hebben we wel nog even kunnen genieten van het mooie uitzicht.


Als we weer de Banff Gondola naar beneden nemen, gaan we met de camper richting onze eerste camping: Tunnel Mountain Village II. Voor Loes de eerste ervaring met kamperen op een camping en überhaupt het kamperen an sich. Even spannend maar het went snel. We steken een lekker kampvuurtje aan en maken wat eten klaar. Rond 22.00 uur gaan we naar bed in de camper want het begint buiten wat af te koelen.


Camping: Tunnel Mountain Village II
Kosten: CAD$46,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, theater
Excursiekosten: Banff Gondola CA$56,- p.p. online ticket / CA$62,- p.p. ter plaatse

Afstand: 170 km

Banff

Vandaag vertrekken we rond 11.00 uur richting Lake Louise. Net voordat we Lake Louise inrijden zien we een tankstation. Hier maken we meteen gebruik van want het is tijd voor een eerste tankbeurt. Bij het ophalen van de camper werd ons verteld dat wij na iedere tankbeurt ook een soort verdunner voor de diesel moeten bijvullen. Omdat we geen idee hebben waarom en waar dit moet, is dit de eerste keer wel spannend. Gelukkig lukt dit in een keer en kunnen we weer een stuk rijden.


Wanneer we aankomen bij Lake Louise, zitten we in een heuse sneeuwstorm. We kunnen weinig van het meer zien dus bij Fairmont eten we een broodje en drinken koffie. Gelukkig is het na het broodje redelijk opengetrokken en hebben we nog een aantal prachtige foto’s kunnen maken. We wandelen nog wat rond waarna we terug rijden richting Banff om naar de Upper Hot Springs te gaan.
Bij de Upper Hot Springs is het heel druk maar wel genieten van het lekkere warme water.


Een tip; ga met de shuttlebus want het is erg moeilijk om met een camper op zondag een parkeerplaats te scoren, zelfs in het voorjaar.
We rijden terug naar de camping om onszelf een beetje op te frissen en pakken de shuttlebus naar het stadje Banff. Hier gaan we even wat winkelen en naar de Brewery Pub voor een lekkere maaltijd en wat biertjes uit de eigen brouwerij van de pub. Om 22.00 uur gaan we alweer naar bed want we zijn toch wel erg moe.


Camping: Tunnel Mountain Village II
Kosten: CA$46,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, theater
Entreekosten: Banff Upper Hot Springs CA$7,30 p.p.

Afstand: 140 km

Banff - Jasper

Om 7.00 uur staan we op, douchen en ontbijten. Om 8.00 uur zijn we onderweg naar de eerste stop: Rockies Heli. We gaan vandaag namelijk een helikoptervlucht maken over de Rocky Mountains. Voordat we bij Saskatchewan Crossing arriveren zijn we al vaak gestopt om foto’s te maken. Helaas zijn alle meertjes richting de Icefields Parkway nog dichtgesneeuwd. Jammer maar ook dit zorgt dan wel weer voor prachtige uitzichten. Bij de Saskatchewan Crossing moeten we naar rechts in plaats van richting Jasper. Na ongeveer 30 minuten op deze weg zien we het kantoor en de heli’s al staan. Na wat instructies kunnen we al heel snel gaan voor een tour over de Rockies! Het was echt geweldig!!


Daarna rijden we door naar de Colombia Icefield Discovery waar we de Ice Explorer op de Athabasca Glacier en Glacier Skywalk gaan doen! De Ice Explorer is met een grote touringtruck met onwijs grote banden richting de Athabasca gletsjer rijden en zelf op de gletsjer lopen, erg bijzonder. De Skywalk is een loopbrug van glasplaten met de afgrond onder je voeten. Ook dit is allebei top!


Tip! Zorg tussen Banff en Jasper dat je je tank van tevoren helemaal vult wanneer je reist tussen november en maart want dan is er 230 km lang geen tankstation. In de andere periode is er nog een bij de Saskatchewan crossing!


Na de indrukwekkende ervaring met de helikoper, de Ice Explorer op de Athabasca en Skywalk rijden we door naar Jasper. Onderweg zien we ook nog 4 beren van heel dichtbij!
Rond 20.00 uur komen we aan op de camping Whistler’s. Bij binnenkomst wordt ons verteld dat we uit moeten kijken voor beren, want die week is er een beer op de camping gespot. Op de camping maken we wat eten klaar boven het kampvuur en relaxen wat. Rond 23.00 uur gaan we naar bed!


Camping: Whistler’s Campground
Kosten: CA$38,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette
Excursiekosten: Rockies Heli 6 Glaciers Tour CA$199,- p.p.
Glacier Explorer pakket incl. Ice Explorer & Glacier Skywalk CA$85,- p.p. online / CA$94,- p.p. ter plaatse

Afstand: 380 km

Jasper

We hebben de wekker vroeg gezet maar helaas heeft Maike deze per ongeluk uitgedrukt. Om 9.00 uur worden we wakker wat op zich nog een prima tijd is. We ontbijten in de camper lekker en gaan daarna vrij snel op pad. De eerste stop voor vandaag is de Jasper Skytram. Bij aankomst hier zien we dat het erg druk is. Eerst begrijpen we niet helemaal waarom maar al snel komen we erachter dat de Skytram niet gaat. We staan in de rij voor de kaartjes maar de rij loopt niet echt door.


Al snel blijkt dat het te hard waait voor de Skytram en dat de mensen voor ons in de rij staan om hun gekochte kaartje in te ruilen voor geld. We zien dat de tram wordt getest dus willen het niet opgeven. Na een paar testritjes naar boven en beneden zonder iemand erin, verloopt het ritje nog steeds moeizaam. Omdat we niet de hele dag willen wachten besluiten we dit maar even te laten tot een later tijdstip want alle mensen die een kaartje met een bepaald tijdstip al hadden gekocht mogen eerst.


De rijden richting Jasper en gaan naar het Visitor Center. We zijn eigenlijk van plan om te gaan wild water raften maar van al het wachten hebben we het erg koud gekregen en vinden dit niet meer zo’n goed idee. In het Visitor Center wordt ons geadviseerd om naar Pyramid Lake en Maligne Canyon te gaan. We hebben behoorlijk trek dus eerst even lunchen. Ook doen we even nog wat boodschappen voor ’s avonds en halen we wat lokale biertjes. Het valt ons nu pas op dat het ze in de supermarkten in Canada geen alcohol verkopen maar hiervoor naar een speciale liquor store moeten. Daarna vertrekken we richting Pyramid Lake. Een korte rit van ongeveer 20 minuten vanuit het centrum van Jasper. We arriveren bij een mooi meer met uitzicht op de Rocky Mountains. Na een korte wandeling over Pyramid Island en rondom het meer vertrekken we naar de laatste stop voor vandaag.
Weer ongeveer 20 minuutjes in de camper en we zijn bij Maligne Canyon. In eerste instantie zijn we van plan om naar Lake Maligne te rijden maar we horen dat het meer nog helemaal besneeuwd is dus wij denken niet dat het de moeite is om daarvoor een uur heen en een uur terug te rijden.


Maligne Canyon verbaast ons allebei, het is een onwijs diepe canyon met een prachtige omgeving. Zeker de moeite waard!
Daarna rijden we weer terug naar Whistler camping en maken we het kampvuur lekker aan. We drinken wat biertjes, eten wat en relaxen voornamelijk.


Camping: Whistler’s Campground
Kosten: CA$38,- per nacht plus CA$8,80 voor fire permit
Faciliteiten:  toiletten, douches, wasserette

Afstand: 50 km

Jasper - Clearwater

We staan op tijd op, ontbijten, maken ons klaar en vertrekken richting Clearwater. Onderweg passeren we een tijdszone waardoor we een uur extra tijd hebben vandaag, heerlijk. We komen door Mount Robson National Park en rijden door een mooie omgeving. Bij Valemount stoppen we even om lekker koffie te halen voor onderweg.


Rond 11.00 uur komen we bij de afslag naar de Blue River Safari aan. Voor vertrek hadden we al besloten dat we hier een tour willen gaan doen. We hadden gelezen dat de kans heel groot is dat je hier beren kan spotten. De Blue River Safari duurt ongeveer 1,5 uur waarbij je relaxed in een bootje zit om alles te zien. Je gaat met een boot op pad waarbij de instructeurs vertellen waar je op moet letten. Zij weten namelijk goed waar beren kunnen zitten en hier hebben we dan ook weer wat beren van dichtbij gezien! Ook deze safari is zeker de moeite waard om te doen!
Na de safari eten we even rustig wat en rijden we door naar Clearwater, camping Dutch Lake Campground. We besluiten dat we vandaag ook nog naar Wells Gray gaan. Hier rijden we een tijd rond en zien hele mooie watervallen gezien, namelijk de Helmcken Falls, Dawson Falls en Green Mountain Tower.


We hebben nog maar weinig diesel en besluiten de Spahats Falls over te slaan. De afslagen waarbij je naar de watervallen gaat zijn namelijk redelijk stijl en vol met gaten in de weg, waardoor je veel diesel verbruikt en we niet zeker weet of we dat nog zouden redden. Als we dus weer in Clearwater zijn gaan we tanken, halen wat boodschappen en gaan terug naar de camping.
’s Avonds maken we een kampvuur en maken lekker wat eten klaar. Elke dag is het weer heerlijk om af te sluiten met een glas wijn en een gezellig kampvuurtje!


Camping: Dutch Lake Campground
Kosten: CA$40,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel
Excurisekosten: Blue River Safari CA$100,- p.p.

Afstand: 410 km

Clearwater - Revelstoke

Om 8.00 uur vertrekken we richting Revelstoke nadat we weer het standaard riedeltje van ontbijten en douchen hebben gedaan. We hebben een lunch gepland staan in Sun Peaks met iemand van Tourism Sun Peaks die Maike op de beurs heeft ontmoet. Onderweg komen we vast te staan in het verkeer want er ligt een vrachtwagen op de weg, waardoor we flink wat oponthoud hebben.


Rond 13.00 uur komen we aan in Sun Peaks. De lunch was gepland met Colin, maar hij had onverhoopt een afspraak. We zijn dus met een collega van Colin, Kyle gaan lunchen. Sun Peaks is een skiresort waar in mei niet meer veel te beleven is. Het seizoen is hier nu afgelopen, maar staat op het punt om weer te beginnen want in de zomer is het hier ook heel druk vertelt Kyle. In Sun Peaks zijn veel golfresorts maar het ziet er ook uit als een erg gezellig dorpje, als het druk is tenminste.


Na de lunch rijden we rustig door naar Revelstoke waar we rond 19.00 uur arriveren. Op de camping gaan we wassen want dat is de afgelopen dagen flink opgestapeld. Ook bekijken we de opties om te overnachten voor de komende dagen want we moeten de flinke afstand tussen Revelstoke en Craters of the Moon in Amerika overbruggen. We hebben voor de volgende dag wat overnachtingsmogelijkheden opgezocht en zien wel waar we uitkomen.


Camping: Revelstoke Campground
Kosten: CA$38,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel, zwembad

Afstand: 400 km

Revelstoke - Whitefish

Vandaag staan we vroeg op want we hebben een lange rijdag voor de boeg richting de US of A. Onderweg stoppen we een paar keer om te wisselen en even de benen te strekken. In Radium Hot Springs halen we wat te eten en zitten we lekker in het zonnetje te lunchen. We lopen ook even door het stadje want we willen ook niet de hele dag alleen maar in de auto zitten. Het is ook wel lekker om even buiten te zijn en het is ook lekker weer. Ook is het na de vele kilometers weer tijd om te tanken en bereiken we weer een andere tijdzone +1 uur.


Daarna rijden we weer door. De douane aan de grens duurt lang want het is druk met mensen die naar USA willen. Overigens hadden we beide voor Amerika een ESTA aangevraagd maar deze hebben we dus niet nodig. In plaats daarvan moeten we net na de poortjes bij de douane even de camper parkeren en naar binnen om US$7,- per persoon te betalen. Hiervoor krijgen we overigens wel een prachtige stempel in ons paspoort.


Rond 19.00 uur komen we aan op de KOA in Whitefish! Het is een gezellige camping en ook nog eens aardig druk. We maken een praatje met de buren en we begrijpen dat ze lang weekend hebben in Canada. We doen wat pogingen om kampvuur aan te maken maar vandaag heeft dit niet zo’n succes. We missen wat papier om de boel mee aan te maken. Onze buurman op de camping wil ons helpen maar we besluiten het op te geven en naar binnen te gaan om een potje te gaan kaarten.


Camping: KOA Whitefish / Kalispell North
Kosten: US$46,- per nacht incl. full hook-up
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel, snackbar, fietsverhuur, minigolf, sauna, zwembad

Afstand: 580 km

Whitefish - Dillon

’s Ochtends als we wakker worden ligt er naast ons kampvuur een hele bult hout. Dit hebben we overduidelijk van onze buurman gekregen die gisteren ons verschillende pogingen zag doen tot het maken van kampvuur. Erg aardig zeg! Gelukkig is hij nog niet vertrokken dus kunnen hem nog bedanken hiervoor! We vertrekken vandaag weer enigszins op tijd; 9.15 uur.


We stoppen onderweg eerst in Lakeside voor wat foto’s. Daarna rijden we door naar Polson bij Flathead Lake want op de foto’s op internet zag dit er wel uit als een leuke stop. Helaas is het beetje bewolkt dus heeft het meer niet zo’n mooie kleur als op de foto’s.
Daarna rijden we weer verder. We zitten voornamelijk deze twee dagen in de auto maar dat is ook prima en zo hebben we het ook gepland. We stoppen in Missoula om weer te wisselen en gaan hier lekker lunchen want we hebben wel trek gekregen.


Na deze stop rijden we eigenlijk in een rechte weg door naar Dillon wat onze eindbestemming is. Onderweg hebben we een flinke regenbui te pakken maar dit is goed voor onze smerige auto; een gratis wasbeurt.
Op de camping komen we rond 17.00 uur aan. We relaxen wat, koken en hangen wat rond. Veel te beleven is hier nog niet maar dat is ook niet erg soms.


Camping: KOA Dillon
Kosten: US$48,- per nacht incl. full hook-up
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, fietsverhuur, snackbar, winkel, zwembad

Afstand: 485 km

Dillon - Arco

We staan redelijk op tijd en vertrekken rond 9.30 uur naar Craters of the Moon. We stoppen onderweg in de middle of nowhere om wat foto’s te maken. Voor Loes is het nog nieuw dat het bestaat dat je een uur rijdt zonder veel auto’s of überhaupt iets tegen te komen.


We besluiten ons niet eerst te gaan melden bij de camping maar direct door te rijden naar Craters of the Moon National Forest. We gaan eerst naar Visitor Center om wat informatie te krijgen over wat en hoe het beste het park te bewonderen. Ze vertellen dat we het beste het rondje kunnen rijden waar je af en toe kan stoppen voor een wandeling. Zo gezegd, zo gedaan. Als we Inferno Cone beklimmen is het echt bloedheet. De zwarte stenen trekken de warmte erg aan. We maken verschillende wandelingen en het is een prachtig park. We komen hier ook ineens een slang tegen! Bizar om te zien, gelukkig is het maar een klein slangetje.


Als we terug zijn op de camping gaan we heerlijk bij de camper in het zonnetje zitten. We lezen wat en spelen spelletjes. ’s Avonds willen we eten bestellen bij de receptie want dit was mogelijk maar ze zijn al dicht. We gaan in Arco op onderzoek uit en komen terecht bij een van de weinige nog open (afhaal) restaurants waar we pizza afhalen.


Camping: KOA Arco / Craters of the Moon
Kosten: US$38,- per nacht
Faciliteiten: toiletten, douches, winkel, restaurant, fietsverhuur, zwembad

Afstand: 360 km

Arco - Salt Lake City

Om 7.00 uur gaat de wekker. Vandaag gaan we naar Salt Lake City! We vertrekken rond 8.30 uur. Onderweg komen we ergens een tankstation tegen en zien dat de diesel hier goedkoop is en besluiten maar te tanken zoveel er in kan. We eten wat en rijden dan weer verder! Maike vindt het rijden op drukke wegen leuker dan Loes dus rijdt Maike verder Salt Lake City in en richting de camping.
Een erg chagrijnige medewerkster van de camping checkt ons in. We zoeken daarom zelf maar uit hoe we in de stad komen. Dit is erg makkelijk met de UTA Trein die voor de deur van de camping gaat.
We stappen uit bij Temple Square en verkennen het hier. Daarna lopen we door Downtown, winkelen hier wat en omdat het zo’n lekker weer is hebben we wel zin om lekker een alcoholische versnapering te gaan drinken in het zonnetje.


Dit blijkt nog lastig in Salt Lake City en misschien ook op een maandag. Uiteindelijk komen we terecht bij The Green Pig Pub, maar helaas zonder terras. Net als we weg willen gaan komen we tot de conclusie dat er wel een dakterras is. Jammer want het was wel lekker geweest om van het zonnetje te kunnen genieten. We gaan met de trein weer verder richting In N Out Burger. Maike is hier in West-Amerika vorig jaar geweest en wil héél graag nog een keer terug. Ook Loes geniet van de burger van deze fastfoodketen.


Daarna gaan we terug naar de camping als het al donker is. We zitten in de trein met veel zwervers. We zien dat een politieauto de trein achtervolgt en wanneer de zwervers uitstappen, volgt de politieauto de trein niet meer. We zitten allebei niet helemaal met een gerust gevoel in de trein en zijn dan ook blij als we op de camping zijn aangekomen. Daarna drinken we nog een wijntje buiten en gaan daarna slapen.


Camping: KOA Salt Lake City
Kosten: US$61,- per nacht, full hook-up
Faciliteiten:  toiletten, douches, wasserette, winkel, hottub, zwembad

Afstand: 390 km

Salt Lake City

We slapen wat uit en rijden rond 10.00 uur we richting Bonneville Salt Flats. We wilden een tour boeken maar kunnen er geen vinden vanuit Salt Lake City. Daarom hebben we besloten om maar zelf met de camper richting de zoutvlaktes te rijden. Onderweg stoppen we bij een tankstation maar ze weten ons helaas niet echt te vertellen waar we het beste heen kunnen rijden om te stoppen. Omdat we zelf best zelfstandig zijn rijden we er gewoon naar toe. Net voor Wendover is een rest area die direct aan de zoutvlaktes ligt. Hier maken we wat foto’s en lopen over de vlaktes. Daarna rijden we nog door richting Wendover want zijn benieuwd naar de raceauto’s over het zout. We kunnen dit niet 1,2,3 vinden en hebben het vermoeden dat ze vandaag niet aan het racen zijn.


Daarom gaan we terug richting Salt Lake City. Het is heerlijk weer, bijna 30 graden. Gelukkig hebben we een zwembad bij de camping en gaan hier lekker chillen. ’s Avonds lopen we een stukje bij ons in de straat op zoek naar een restaurantje en komen dan bij fastfoodketen Taco Bell uit. Niet erg want toch ook heel lekker. Als we terug zijn op de camping besluiten we nog een rondje over de hele camping te lopen. Deze is namelijk echt enorm en we komen ook op een stuk uit waar mensen aan de campers te zien echt wonen op de camping. Ze hebben hele trails en bebouwingen erom heen, best grappig om te zien. Wanneer we terug bij de camper komen spelen we nog een potje kaarten met een glas wijn. Daarna is het bedtijd.


Camping: KOA Salt Lake City
Kosten: US$61,- per nacht, full hook-up
Faciliteiten:  toiletten, douches, wasserette, winkel, hottub, zwembad

Afstand: 370 km

Salt Lake City - Grand Teton

Vandaag hebben we weer een flinke afstand op de planning daarom staan we vroeg op. Rond 8.30 uur rijden we weg op de camping. Net buiten Salt Lake City komen we een Denny’s tegen en willen we toch wel even een echt Amerikaans ontbijtje eten. Enorme borden maar fantastische ervaring en een lekker ontbijt wat ook meteen als lunch door kan! Daarna rijden we eigenlijk in een stuk door naar Jackson in Grand Teton. We gaan hier naar het Visitor Center want op internet hadden we gelezen dat ze een beetje een overzicht hadden over de campings en beschikbaarheid. Helaas weet de beste man hier niks over te vertellen. Hij was sowieso niet de meest enthousiaste persoon die er bestaat. We krijgen een kaart met de campings en welke open zijn. We besluiten naar Colter Bay Campground te rijden.
Onderweg stoppen we heel vaak voor foto’s en om van het uitzicht te genieten. Bij de entree van het park is er niemand aanwezig en kunnen we doorrijden. Wel staat er hier informatie over de campings en staat bij Colter Bay tot onze verbazing gesloten.


We hebben het vermoeden dat dit niet klopt en rijden er toch heen. Onderweg zien we bizons langs de weg. Eenmaal aangekomen bij Colter Bay Village doen we nog wat boodschappen in de winkel en vragen of de camping open is. Er wordt ons vertelt dat deze morgen pas open gaat.. Had die man van het Visitor Center ons gewoon foute informatie gegeven. We besluiten op goed geluk terug te rijden naar Signal Mountain. We rijden rond op de camping maar zien nergens de receptie maar wel wat vrije plekjes lijkt het. Wanneer we de camping uitrijden zien we de registration van de camping. Er zijn nog vrije plekken dus we hebben geluk. We hebben een full hook-up plaats te pakken met uitzicht over het Jackson Lake, geweldig!


We lopen naar het Jackson Lake en genieten hier een hele tijd van het uitzicht en de ondergaande zon. Daarna maken we lekker kampvuur aan, koken en chillen wat.


Camping: Signal Mountain Campground
Kosten: US$64,- incl. full hook-up
Faciliteiten: douches, wasserette, restaurant, winkel

Afstand: 530 km

Grand Teton

We slapen uit want we zijn toch al in Grand Teton. Rond 10.30 uur wordt er op onze camper geklopt maar geen idee door wie. We kijken snel hoelaat het uitchecken is en dat is gelukkig pas om 11.00 uur. We vertrekken rond die tijd en besluiten vast te gaan kijken bij Colter Bay omdat het op first come, first serve basis werkt. We zijn een van de eerste dus nog plek genoeg.
Nadat we hier onze plaats hebben gereserveerd rijden we richting Teton Park Road naar Jenny Lake. Gisteren hebben we juist de hele weg over de Highway 89, 191 en 26 gereden en willen het nu eens van een andere weg bekijken. Bij Jenny Lake komen we er helaas achter dat ze bezig zijn aan een renovatie en dat de ferry wel gaat richting de overkant maar dat de Trails dicht zijn. Helaas is ook dus ook de Trail naar Hidden Falls gesloten en kunnen hier maar weinig zien. Teleurgesteld rijden we richting Jackson.


We gaan hier lekker lunchen en wat rondlopen. Daarna besluiten we terug te gaan naar de camping want het is tijd om eens te wassen en wat dingen bij te werken op ons gemak. Dit doen we en komen er achter dat we door het gas heen zijn van de camper. We besluiten na het wassen dit nog eens goed te bekijken. We dachten dat het makkelijk omswitchen was want we hebben twee gasflessen maar helaas zijn ze beide leeg. Op hoop van zegen rijden we richting een tank/gasstation maar het is al 20.30 uur dus we zijn bang dat ze dicht zijn. We komen onderweg een lodge tegen waar nog licht aan is dus vragen of we nog ergens gas kunnen krijgen; nee is het antwoord morgen pas weer. We baalde flink, geen gas om te koken maar ook niet om de verwarming aan te zetten want het koelt hier ’s nachts behoorlijk af.


Omdat we het niet goed begrijpen besluiten we nog eens goed naar de gasaansluiting te kijken. We komen erachter dat het wel echt een kwestie van een hendeltje omzetten is en dan zien we weer een groen schermpje op de koppeling. Ook binnen springt de verwarming aan en kunnen we weer koken. Gelukkig geen ijskoude nacht en gewoon eten!  We chillen ’s avonds nog wat en gaan dan lekker slapen.


Camping: Colter Bay Village Campground
Kosten: US$52,- elektra
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette

Afstand: 140 km

Grand Teton - Yellowstone

Als we wakker worden horen we het regen tikken op ons dak. Langzaamaan horen we dit weggaan maar als we door het raam kijken zien we dat het over is gegaan in sneeuw. We vertrekken vandaag rond 10.00 uur vanuit Colter Bay richting Yellowstone. Het sneeuwt onderweg alleen maar en bij een aantal uitzichtpunten onderweg zien we dan ook helemaal niks. We besluiten nog een aantal stops te maken. We stoppen bij Grant Village en gaan richting het Visitor Center hier. Volgens de weersvoorspelling blijft het vandaag de hele dag sneeuwen/regenen helaas. Morgen schijnt het beter te worden dus we besluiten om boodschappen in te gaan slaan en richting de camping te gaan. We hadden in het Visitor Center in Grand Teton het Monopoly National Parks editie gezien en willen die kopen. Bij Grant Village hebben ze enkel de Yellowstone versie maar bij Old Faithful schijnt wel de nationale parken versie te zijn. Daarom rijden we daarheen maar helaas krijgen we hier de uitleg dat ze die nergens meer in Yellowstone Visitor Centers verkopen omdat ze nu een eigen Monopoly versie hebben. We kopen maar legpuzzel en Yathzee en vermaken ons hier wel mee.


We doen bij een aantal stops onderweg nog wat boodschappen voor het avondeten en het sneeuwt nog steeds. Op de camping gaan we dan ook lekker puzzelen en daarna Yahtzeeën. Rond een uur of 20.00 uur is het voor het eerst gestopt met sneeuw of regenen en klaart het buiten op.
We hebben goede hoop voor morgen en na een rustig dagje in de camper met de puzzel en potjes Yathzee houden we het voor gezien.


Camping: Fishing Bridge RV
Kosten: US$54,-
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel

Afstand: 160 km

Yellowstone

We staan vandaag vroeg op en gaan op pad want we hebben gisteren een dag in Yellowstone gemist door de sneeuw en regen. We hebben ontzettend uitgekeken naar een bezoek aan dit park en hebben er zin in. Ons plan is om een achtje door het park te maken. Onderweg naar Canyon Village stoppen we bij Mud Vulcano. Daarna brengen we een bezoek aan Lower Falls, helaas is de weg naar Upper Falls afgesloten.


Daarna maken we lunch klaar in onze camper en brengen we een bezoek aan Norris Geyser Basin en lopen daar de trail rond de geisers. Omdat we gisteren hadden begrepen bij het Visitor Center dat de geiser bij Old Faithful elke dag rond 15.00 uur uitbarstte rijden we vanuit Norris door naar Old Faithful. Daar komen we op tijd aan en het is al druk maar weten nog een mooi plaatsje te bemachtigen. Wat indrukwekkend op dit te zien gebeuren! Daarna rijden we door naar Midway Geyser Basin en bezoeken daar ook weer verschillende geisers. Het is onwijs druk hier en parkeren is een probleem want er is maar een klein parkeertrein. Gelukkig is het wachten zeer zeker de moeite waard want het is prachtig!


Daarna rijden we door naar Mammoth Hot Springs want deze stond ook nog op onze to-do. Ook hier nog wat plaatjes geschoten. Het is dan 18.00 uur en twijfelen of we het achtje afmaken zodat we alles zien of dezelfde weg terugrijden richting West Yellowstone. We kiezen voor het eerste en hebben veel geluk want komen ontzettend veel wildlife tegen onderweg.
We brengen nog een bezoek aan Tower Falls en lopen nog een trail. Daarna rijden we vanuit daar door naar Canyon Village en dit is wel bijzonder want de weg is pas voor de tweede dag open en we snappen ook wel waarom, zo veel sneeuw nog aan de kanten.


Daarna staan we net na Madisson een halfuur in de file en weten niet waarom totdat een vriendelijke voorbijganger vertelt dat er een bizon op de weg staat. Helaas is de bizon al weg voordat wij er zijn.
Maarrrrrr alles wordt weer goedgemaakt onderweg want wij moeten nog drie keer stoppen voor bizons op de weg. Een bijzondere gewaarwording.
Omdat het Memorial Weekend is hebben we vooraf de campings in Yellowstone vastgelegd en de enige mogelijkheid voor vanavond was de KOA in West Yellowstone. Een prima uitvalsbasis na een dag Yellowstone. We komen laat aan en de receptie is dicht maar er hangt keurig een briefje met onze plek op de raam. Er komt ook meteen een medewerker aan op een golfbuggy en zij leidt ons de weg naar ons de weg naar de campingplaats.


Camping: West Yellowstone KOA
Kosten: US$74,-
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, fietsenverhuur, hottub, zwembad, restaurant, winkel

Afstand: 320 km

Yellowstone - Shelby

We rijden vandaag rond 10.00 uur weg want zoeken van tevoren nog wat mogelijke stopplaatsen op voor de nacht. Omdat de Amerikanen morgen vrij zijn lijkt het ons handig nog op tijd te bellen of er plaats is op de camping. We vinden een Good Sam camping in Shelby die maar op een uur rijden ligt vanaf de oost ingang van Glacier. Omdat we geen bereik hebben bellen we pas onderweg op en zij hebben nog plaats.


Rond 17.00 uur komen we op de camping aan. Het is erg rustig en zijn op dat moment de tweede gasten. Camping is vrij goedkoop en een prima plaats. Het is heerlijk weer dus gaan lekker bij de camper een spelletje doen.
De man van de camping rijdt op een golfbuggy de hele camping rond en we horen hem af en toe met een luchtbuks op iets schieten maar zien telkens niet dat hij iets raakt. We vragen ons nog steeds af waar hij op aan het schieten is. ’s Avonds maken we wat eten klaar en hangen wat rond.


Camping: Lewis & Clark RV Park
Kosten: US$34,- incl. electra
Faciliteiten: toiletten, douches, winkel

Afstand: 550 km

Shelby - Glacier

Vandaag rijden we van Shelby naar Glacier.  Voor vandaag is onweer voorspelt in Glacier en onderweg valt er al regen en is het donker. We komen aan bij het St. Mary’s Visitor Center en horen dat we eigenlijk op dit moment nog niet ver het park in kunnen met onze camper. Wel zien we in de winkel dat ze hier wel het Monopoly nationale parken versie hebben en besluiten deze alsnog te kopen. Ook al is het maar voor thuis te spelen, nu willen we hem hebben ook.


We kunnen een klein stukje (6 mijl) doorrijden over de Going to the Sun Road tot aan Rising Sun. We stoppen een aantal keer onderweg want het zonnetje schijnt. Het uitzicht is hier heel mooi!
Daarna rijden we terug naar de hoofdweg en gaan naar Many Glacier. Ook hier stoppen we geregeld onderweg en genieten van de prachtige vergezichten.
We wandelen wat rond en kiezen ervoor om te overnachten op de camping in Many Glacier.
Omdat het lekker weer is gaan we lekker Monopoly spelen in het zonnetje buiten, helaas moeten we halverwege naar binnen omdat het begint te waaien en onweren.


Camping: Many Glacier Campground
Kosten: US$20,-
Faciliteiten: toiletten

Afstand: 195 km

Glacier - Waterton Lakes

We slapen een beetje uit en gaan daarna op pad. Vandaag rijden we van Glacier naar Waterton Lakes. Dit is maar een klein stukje maar we gaan weer de grens over naar Canada. Dit gaat gelukkig erg snel en een vriendelijke man bij de douane. Alles is goed en geen inspectie of extra betalen zoals we richting Amerika wel moesten doen. 
We stoppen onderweg vaak want alle uitzichten zijn erg mooi. We rijden naar het Visitor Center en krijgen hier allerlei tips voor activiteiten om te doen.


We komen rond 15.00 uur aan in Waterton Village en kiezen ervoor om op de Townsite camping te overnachten. Het is een grote camping in een klein dorpje, maar wel een heel gezellig dorpje.
Omdat het zo’n heerlijk weer is lopen we lekker langs het Upper Waterton Lake. Daarna gaan we lekker buiten in de zon zitten en spelen we een spelletje. Ook wel lekker om een dag niet heel veel te doen want uiteindelijk ben jij tijdens zo’n camperreis vooral aan het rijden, wandelen en van uitzichten aan het genieten. Daarom nu wel fijn om een dag weinig te doen zoals dat er ook bij hoort tijdens een vakantie.


’s Avonds eten we in het dorpje want het is Food Festival en dat vinden wij wel gezellig klinken. Er zijn voor zo’n klein dorpje onwijs veel restaurants. We eten uiteindelijk bij een leuk restaurantje Zum’s. Na het eten lopen we terug richting de camping en zien bij aankomst heel veel hertjes op de camping staan en ook naast onze camper. Grappig om te zien dat je echt midden in de natuur zit, dit vergeet je soms een beetje!


Camping: Townsite Campground
Kosten: CA$32,-
Faciliteiten: toiletten, douches

Afstand: 100 km

Waterton Lakes

Vandaag gaan we Waterton Lakes verkennen. We hebben gisteren bij het Visitor Center een mooi magazine over het park en het dorpje gekregen. Voordat we vertrekken vanaf de camping boeken we hier nog een nacht bij. Het is een prachtige camping op een toplocatie!


We rijden over Red Rock Parkway naar de Red Rock Canyon. Hier willen we een korte trail rondom de canyon lopen. We beginnen aan de trail en na een halfuur lopen komen we erachter dat we de verkeerde trail lopen. We lopen nog een stukje door omdat we twijfelen maar draaien dan uiteindelijk toch om. Als we terug zijn bij de beginplek zien we dat we waren begonnen aan de Showshoe Trail welke 5 uur duurt.
We lopen daarna wel de goede trail; de Red Rock Canyon Loop. Na 20 minuten zijn we inderdaad terug. We besluiten nog een andere korte trail te lopen want het is al erg warm en benauwd op dit moment van de dag. We kiezen voor de Blakiston Falls Trail welke 45 minuten duurt en met een prachtig eindpunt bij de watervallen.


Daarna rijden we terug richting Waterton Village en gaan bij Trapper’s Mountain Grill heerlijk lunchen.
Omdat het zo warm is lopen we daarna langs het Upper Waterton Lake en gaan de rest van de dag heerlijk van het zonnetje genieten.


’s Avonds gaan we nog uiteten in het dorpje bij Lakeside Chophouse, goede keus met heerlijk eten! Wanneer we teruglopen richting de camping begint het ontzettend hard te waaien en even later ook regenen. Heel de camper schudt, wat een goed gevoel om nu weer terug op de camping te zijn!


Camping: Townsite Campground
Kosten: CA$32,-
Faciliteiten:  toiletten, douches

Afstand: 40 km

Waterton Lakes - Calgary

Vandaag is helaas de dag aangebroken dat we de natuurpracht van de parken die we hebben bezocht achter ons laten en rijden terug naar Calgary.
Voordat we definitief Waterton Lakes NP verlaten rijden we nog naar Cameron Falls in Waterton Village. Dit zijn mooie watervallen in het dorpje maar helaas is het weer vandaag een stuk minder. Na hier wat foto’s te hebben gemaakt rijden we weer verder.


We gaan richting Cameron Lake, de eerste afslag naar links nadat je Waterton Village uitrijdt. Op deze route heb je veel kans om beren en ander wildlife te spotten. We zijn dan ook weer de gelukkige die een bruine beer midden op de weg zien staan. Na een stukje door te rijden komen we aan bij de parkeerplaats richting Cameron Falls. We zijn de enige hier en zien dat het nog een flink stuk wandelen is richting Cameron Lake. Omdat we net een stuk daarvoor de beer hebben gezien vinden we het niet verstandig om in de modder en zonder berenspray op pad te gaan. We besluiten weer terug te rijden en komen nogmaals een beer tegen. Ook komen we big horn sheeps tegen.
We stoppen nog een aantal keer onderweg voor wat foto’s en te genieten van het prachtige uitzicht.


Daarna rijden we door richting Calgary en stoppen onderweg nog voor een lunch. Bij aankomst op de camping draaien we nog een was want Maike gaat nog door naar een beurs in Washington D.C.. We gaan ook nog douchen maar deze douches zijn niet aan te raden. Er doen het er maar twee en daar zetten net geen gordijntjes voor en zijn erg smerig. Omdat we toch graag willen douchen omdat we morgen beide een reisdag op de planning hebben staan, is er geen andere keus. We pakken de koffers vast in, koken een laatste avondmaal in de camper en spelen nog om af te sluiten een potje Monopoly.


Camping: Mountain View Camping
Kosten: CA$43,-
Faciliteiten: toiletten, douches, wasserette, winkel, minigolf

Afstand: 300 km

Calgary - Amsterdam

Vandaag staat de wekker vroeg, want we moeten de camper in gaan leveren in Calgary en we gaan naar Amsterdam/ Washington D.C. 


We arriveren rond 8.30 uur bij Canadream waar de inspectie gaat plaatsvinden. Onderweg hebben we met het inparkeren een keer een paaltje geraakt, waardoor het inleveren minder leuk verliep dan verwacht. Omdat de deuk maar net een deuk te noemen valt, hebben wij Canadream ook niet opgebeld hiervoor. We hebben eerlijk gezegd dat we een paaltje hebben geraakt en dat er een kleine deuk in de bumper zat. Nadat de expert erbij was gekomen bleek dat we nog bij moesten betalen voor de maximale borg van CA$1500. Dit hadden we niet helemaal verwacht en zien aankomen. We hadden allebei geen limiet meer op de creditcard, maar uiteindelijk hebben we nog ergens gepind en zijn we vertrokken richting onze bestemmingen!


We hebben er enorm van genoten, een onvergetelijke ervaring en een fijne camper!

Afstand: 20 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties