Over de route

Reis door de prachtige natuur van de Yukon en ontdek de geschiedenis van de goudzoekers. Vlieg over gletsjers, kampeer bij helderblauwe meren, maak de mooiste wandelingen en ontmoet de bijzondere mix van locals in het historische Dawson City.

 

Zak daarna af naar het zuiden en ontdek een stukje ongerept Canada voor je jouw camper weer inlevert in het bruisende Vancouver. Verken de stad en fiets door Stanley Park, wandel langs de oude stoomklok en zie de boten af en aan varen in de haven. Proost op een van de vele terrasjes op een prachtige reis voor je weer huiswaarts keert.

Whitehorse

Na een lange vlucht kom je aan in Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon. Hoewel het centrum van Whitehorse niet bepaald doet denken aan een hoofdstad. Er rijdt aardig wat verkeer maar het centrum is klein en staat vol met kleurige laagbouw.  

 

Je gaat richting je hotel voor een welverdiende nachtrust. Morgen is het tijd om je camper op te halen en je avontuur echt te laten beginnen.

Haines Junction - Kluane N.P.

Vandaag kan je rondreis beginnen! Na het ontwaken op de camping, zet je koers naa rhet dorpje Haines Junction. Dit ligt op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achtergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada. Het is een uitzicht waar je stil van wordt. 

 

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, maar ook vlakke en uitgestrekte toendra's. Ook in dieren is er een grote diversiteit. Zo kun je er lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven tegen het lijf lopen! Ga naar het bezoekerscentrum om informatie in te winnen over zowel Haines Junction als over Kluane National Park. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over een heleboel verschillende wandelroutes.

 

Prijzig maar werkelijk prachtig, is het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. Het is onvergetelijk en het is het geld dubbel en dwars waard! Blijf je liever met beide benen op de grond? Verken dan een van de vele hiking trails.

 

Campingsuggesties Kluane National Park:

 • Kathleen Lake Campground
 • Pine Lake Campground
 • Kluane RV Kampground
Afstand: 240 km

Beaver Creek

Een echte plaats kun je Beaver Creek nauwelijks noemen. Een enkel hotel, een restaurant, een camping en het Visitor Center, dan heb je het wel gehad. Maar ook dat is leuk, want hoe uniek is het om in zo'n klein plaatsje te overnachten?

 

De bevolking is ontzettend vriendelijk en helpt graag waar ze kan. Haal in de winkel/benzinepomp/receptie wat marshmallows en chocolade voor bij het kampvuur en ga in de ochtend lekker buiten de deur ontbijten bij Buckshot Betty's.

 

Reis je in september of nog later in het najaar? Hou dan de Aurora Forecast in de gaten. Is er een goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is het helder weer? Houd je ogen dan op de hemel gericht tussen 22.30 en 0.00 uur. Vanwege de geringe lichtvervuiling, is de Canadese wildernis een uitstekende plek om het 'Aurora Borealis' te spotten. Wie weet maak jij een prachtige foto van dit unieke natuurverschijnsel!

 

Campingsuggesties Bever Creek

 • Discovery Yukon Lodgings
 • Lake Creek Campground
 • Beaver Creek RV park
Afstand: 300 km

Dawson City

De rit van vandaag is één van de hoogtepunten van deze reis: je rijdt over de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Het uitzicht tijdens deze rit is werkelijk adembenemend en je voelt je hier ook letterlijk op de top van de wereld.

 

In Dawson City wonen in de zomer dubbel zoveel mensen als in de winter. Kleurrijke huizen zijn op de permafrost zijn gebouwd en de inwoners geven de echte kleur aan de stad. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaal hier in Dawson City en die culturele verscheidenheid geeft het plaatsje een unieke sfeer.

 

Maak een dagtour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken. De leuke en komische cancan show is een must see! Sluit het stadsbezoek af met het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel.

 

Rij in de vooravond met de camper naar het uitzichtpunt Midnight Dome. Het licht is op dit tijdstip het mooist en geeft je een beeldschoon uitzicht over de 'stad' en de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine omweg maken langs het oude kerkhof van de plaats. 

 

Net buiten de stad kun je middenin de natuur kamperen. De gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping te vinden. Dit is niet zo'n mooie, maar is wel van alle faciliteiten voorzien. Nu is ook het moment om weer boodschappen in te slaan, want het aanbod is hier erg groot.

 

Campingsuggesties Dawson City:

 • Gold Rush Campground
 • Yukon River Campground
 • Dawson City RV Park & Campground
 • Klondike River Campground
Afstand: 435 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio, zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De hogere heuvels in de omgeving komen boven de boomgrens uit, waardoor er geen bomen groeien op deze heuvels. De grond is bijna volledig bedekt met mossen, wat resulteert in erg bijzondere vergezichten.

 

In Eagle Plains vind je een aantal voorzieningen, zoals een restaurant, een tankstation, douches, een wasserette en een motel. Verder leent de omgeving zich goed om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold Pale Ale' op de poolcirkel.

 

Campingsuggesties 

 • Rock River Campground
 • Engineer Creek Government Campground
Afstand: 410 km

Tombstone Territorial Park

Daar gaan we weer, dit keer de Dempster Highway op! Je hebt vandaag een iconische rit voor de boeg. De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied, waaronder dwars door Tombstone Territorial Park. Dit park is uitgestrekt en je vindt er de meest ruige bergtoppen, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in prachtig rood, goud en groen.

 

Het Visitor Center is een must. Win hier informatie en veiligheidsmaatregelen in over de wandelingen die je wil gaan maken. Dit gebied is zo dunbevolkt dat je hier nog echt in de wilde natuur loopt. Bij uitstek natuurlijk ook dé kans om wilde dieren te spotten! De camping waar je vannacht kunt verblijven, ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

 

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City. Zo verken je het park vanuit de lucht én vanaf de grond door middel van een wandeling. De vlucht over de enorm indrukwekkende bergen van het park geeft je het gevoel heel erg klein te zijn.

 

Campingsuggesties Tombstone Territorial Park:

 • Tombstone Mountain Campground
Afstand: 275 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg rijd je naar Keno City, een plaatsje aan het einde van de Silver Trail. Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver- en loodmijnen. Toen deze mijnen sloten, vertrokken de meeste inwoners en liep het dorp leeg. Tegenwoordig woont er nog maar een handjevol mensen.

 

Wanneer je in Keno City bent, is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leer je alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio. 

 

Doordat Keno City zo afgelegen ligt, is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je vanaf september een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te aanschouwen!

 

Campingsuggesties Keno City

 • Keno City Campground
 • Five Mile Lake Territorial Campground
 • Bedrock Motel & Rv Park
Afstand: 345 km

Faro

Faro is een dorpje tussen de bergen in de Tintina Valei in de Campell regio. Het is een rustige plek waar zowel locals als toeristen zich snel thuis voelen. In de omgeving liggen heldere meren, mooie bergen en er zijn veel mogelijkheden voor outdoor sporten.

 

Faro is daarnaast een ideale uitvalsbasis voor mensen die wildlife willen spotten. Wanneer je gaat wandelen door deze omgeving, kom je allerlei verschillende soorten flora en fauna tegen. Faro is een van de enige plekjes waar je wilde dunhoornschapen tegenkomt. Houd je verrekijker bij de hand en probeer de kudde te ontdekken tussen de ruige natuur!

 

Campingsuggesties Faro en omgeving:

 • Lapie Canyon Campground
 • Drury Creek Campground
 • Coal Mine Campground
 • Hotel Carmacks and RV Park
Afstand: 465 km

Watson Lake

Watson Lake ligt aan de grens van Yukon met British Columbia langs de Alaska Highway en is voor veel mensen daardoor slechts een overnachtingsplek.

 

Het plaatsje is bekend vanwege het Sign Post Forest, een 'bos' van ruim 68.000 borden van woonplaatsen uit de hele wereld. Dit 'bos' zou zijn ontstaan doordat een van de werkers van de Alaska Highway heimwee had en daarom een bord van zijn woonplaats plaatste.

 

Bezoek ook het Northern Lights Space & Science Centre. Hier wordt op een groot koepelscherm een film over het noorderlicht geprojecteerd. Daarnaast zijn er ook nog interactieve tentoonstellingen over de wetenschap en legendes van het noorderlicht en over het ruimteprogramma van Canada.

 

Campingsuggesties Watson Lake:

 • Watson Lake Campground
 • Junction 37 Services
 • Downtown RV Park
Afstand: 425 km

Dease Lake

Vanuit Watson Lake steek je de grens over van de Yukon naar British Columbia waar je na ruim drie uur rijden arriveert bij Dease Lake. Dease Lake is een populaire plaats voor reizigers om te stoppen en de voorraden weer aan te vullen, je vindt er dan ook een benzinepomp, hotels, campings, een winkel en restaurants. Ook is het een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Vooral kanoën is een populaire bezigheid en ook de grote hoeveelheid wilde dieren die hier leven, zoals beren, elanden, wolven en bevers, zijn echte toeristentrekkers. 

 

Campingsuggesties Tagish:

 • Waters Edge Campground
 • Dease Lake Lions Tanzilla River Campground
Afstand: 260 km

Smithers

Vandaag besteed je de hele dag in de camper. Je gaat nu over de Stewart Cassiar Highway, niet de snelste route maar zeker de mooiste. Je komt langs provinciale parken, kleine nederzettingen en vooral reis je door veel mooie natuur en leegte. Zorg ervoor dat je tijdig tankt want de services zijn op deze route beperkt.

 

Na ongeveer 115 kilometer kom je bij Kitwanga, een National Historic Site waar je teruggaat in de geschiedenis en meer leert over de stammenoorlog honderden jaren geleden. Bezoek het Kitwanga Fort National Historic Site en het Gitwangak Fort. Wil je nog meer weten van deze geschiedenis, dan kun je met de camper een 115 kilometer lange tour doen, de Hands of History Tour. Deze loopt tussen Kitwanga en het noordelijker gelegen Hazelton.

 

Een andere aanrader is een bezoek aan de totempalen, er zijn er 50 die verspreid zijn over acht mooie dorpjes waaronder Kispiox, Gitwangak en Kitseguecia.

 

De dag eindigt in Smithers, met ongeveer 6000 inwoners een van de grotere plaatsen op je route. Wandel hier naar Crater Lake, hoog in de bergen of bezoek het Bulkley Valley Musem om meer over geschiedenis van British Columbia te leren.

 

Campingsuggesties Smithers:

 • Riverside Municipal Campground
 • Smithers Par 3 & RV
Afstand: 600 km

Prince George

De reis van vandaag brengt je naar Prince George, British Columbia’s 'Northern Capital'. Ooit het terrein van de First Nations en handelaren, met de Faser rivier en de Nechako rivier die het landschap doorkruisen. Op enkele minuten van de stad ligt het Cottonwood Island Nature Park. Een mooie plek om even de benen te strekken en te genieten van het uitzicht over de Nechako rivier.

 

In de stad is voldoende te beleven. Er zijn verschillende winkels, restaurants en galerijen en ook vind je er vier verschillende musea. 

 

Campingsuggesties Prince George:

 • Hartway RV Park
 • Salmon Valley Campground
Afstand: 375 km

Whistler

Een laatste lange dag in de camper vandaag richting de bergen van het sfeervolle dorp Whistler. Wanneer je nog wat tijd over hebt en wil genieten van het uitzicht over de bergen, dan is de Peak to Peak Gondola een aanrader. Deze gondel neemt je mee van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain waar je op een zonnige dag prachtig ver kunt kijken. Eenmaal hier aangekomen, kun je het wagen om over de Cloudraker Suspension bridge te lopen, die je een 360 graden uitzicht biedt.

 

Campingsuggesties Whistler:

 • Riverside RV Resort 
 • Whistler RV park
Afstand: 635 km

Vancouver- Terugvlucht

Nog een laatste keer vroeg uit de veren voor de rit terug naar Vancouver. De weg naar Vancouver over de Sea to Sky highway is al even prachtig als dit sportieve dorp zelf. Geniet van de uitzichten op de immense bergtoppen wanneer je langzaam richting zee rijdt. Hier lever je, op de ochtend van dag 21, je camper in en is je camperavontuur ten einde gekomen.

 

Na enkele lange dagen in de camper is het nu tijd voor ontspanning, je gaat naar je hotel in de stad waar je twee nachten verblijft om al het moois van Vancouver te ontdekken. Op dag 23 stap je in het vliegtuig en op de 24e dag van je reis kom je aan in Amsterdam.

 

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een bezoek aan Vancouver?

 

Canada Place / Fly over Canada

Een centrale plek om je bezoek aan Vancouver te starten is het Canada Place gebouw, aan de haven van de Burrard Inlet. Het gebouw diende in 1986 als het Canadese paviljoen van de Expo ’86. 

 

Hier kun je tegenwoordig ook een prachtige voorstelling bekijken: de Fly Over Canada. In deze spectaculaire 4D film lijkt het alsof je over Canada vliegt. Een belevenis die je altijd bij zal blijven. (Verschillende medewerkers van Travelhome hebben de show inmiddels al enkele malen opnieuw bekeken!) Vanaf het Canada Place gebouw vertrekken de cruiseschepen naar o.a. Alaska. Een geweldige ervaring om de enorme schepen de haven te zien binnen varen, of verlaten. 

 

Bij zonsondergang kun je op het Jack Poole Plaza plein genieten van de licht inval op de gebouwen. Wat dacht je van een hapje eten met dit prachtige uitzicht?

 

Gastown

 Op slechts vijf minuten van Canada Place vind je de stadswijk Gastown. Een levendig stadsdeel waar je veel winkels, restaurants en hotels terug zult vinden. Op de hoek van Cambie Street en Water Street staat de bekende Steam Clock, die ieder uur stoom spuit.

 

Chinatown

Direct na het Gastown gedeelte ligt Chinatown. Na de steden San Francisco en New York betreft dit de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. In het midden van de wijk ligt de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Te midden van de drukte van Chinatown biedt het een oase van rust met mooie waterpartijen en velen planten en bloemen.

 

Granville Island

Ten tijde van de Expo in 1986 werd dit voormalige industriegebied nieuw leven in geblazen en tegenwoordig wordt het door velen ook wel ‘het hart van Vancouver’ genoemd. Met de watertaxi, de aquabus, bereik je het hippe eiland. Er is veel te bezichtigen en te beleven. Zo is er een van de grootste markten ter wereld te vinden, maar ook de ateliers of de brouwerij zijn een ware trekpleister. Het eiland is vooral in het weekend erg druk. Heb je de mogelijkheid, breng dan op een doordeweekse dag een bezoek aan het populaire eiland. Tijdens de zachte zomeravonden kun je hier heerlijk nagenieten van je dag, onder het genot van een heerlijke cocktail of een vers gebrouwen biertje.

 

Een leuke manier om de omgeving rondom het eiland te verkennen is het huren van een kano. Er zijn diverse bedrijven te vinden, waar je een kano kunt huren om zo rond False Creek te peddelen.

 

Stanley Prark

Een van de grootste stadsparken ter wereld is in Vancouver te vinden: Stanley Park. Met haar ruim 405 hectare is een bezoek een absolute must.

 

Het park ligt op wandelafstand vanaf het centrum. De wandeling via de Seawall biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar laat tevens zien hoe een echte wereldstad toch heel intiem kan zijn. Het pad kent een lengte van 8,8 kilometer en naast wandelaars, vind je er tevens veel fietsers en skaters. 

 

Een grote toeristische trekpleister in het park is Brockton Point, het meest oostelijke punt van het park. Er staan verschillende hoge totempalen, versierd met authentieke Indiaanse symbolen. 

 

In het park ligt tevens het Vancouver Aquarium gevestigd. Een bezoek aan het aquarium is altijd interessant natuurlijk, maar mocht je een regenachtige dag treffen is het een perfecte dagbesteding. Vooral het bassin met de beloega’s en de dolfijnen trekt jaarlijks veel bezoekers.

Afstand: 190 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties