Slot Frederiksborg

In de plaats Hillerød, op ongeveer 35 kilometer van Kopenhagen, staat het Slot Frederiksborg. Vanaf Kopenhagen met de camper is het 40 minuten rijden, maar het is ook mogelijk om met de trein naar het kasteel te gaan. Vanaf het treinstation kan je door de gezellige straten van Hillerød richting het kasteel lopen. Om het kasteel van binnen te bezoeken is een kaartje verplicht. Een entree kaartje voor een volwassen kost 10 euro. 

 

Tip: koop een Copenhagen Card. Hiermee heb je gratis toegang tot maar liefst 83 attracties en museums en mag je gratis met het openbaar vervoer. Een Copenhagen Card voor volwassenen kost voor 24 uur 57 euro per persoon. 

Geschiedenis

Het kasteel is in de 17e eeuw gebouwd door Koning Christian IV. Slot Frederiksborg is het grootste renaissance kasteel van heel Scandinavië. Het werd voornamelijk gebruikt als koninklijke residentie in de 17e eeuw. In 1859 brak er een brand uit en is het grootste gedeelte van het interieur verwoest. Het kasteel is hierna gelukkig wel herbouwd en heeft het originele kasteelkapel de brand wel overleeft. Het kasteel wordt nog steeds gebruikt voor koninklijke gelegenheden. 

Wat te doen bij Slot Frederiksborg?

Om Slot Frederiksborg is een prachtige kasteeltuin te vinden met watervallen, bloembedden en zelfs een badhuis. Een perfecte gelegenheid om een mooie wandeling te maken door deze prachtige tuin en te genieten van al het moois om je heen. Ben je nog niet uitgekeken? Loop dan rond het kasteelmeer en buiten de gebaande paden, om nog meer mooie plekken te ontdekken. 

 

In het kasteel zelf is het museum van nationale geschiedenis te vinden. In dit museum kijk je je ogen uit met alle prachtige schilderijen, portretten, meubels en sculpturen. Het is zelfs mogelijk om in het museum nog originele decoraties en sculpturen te bewonderen van voor de brand in 1859. 

 

Slot Frederiksborg is zeker een bezoek waard tijdens je camperreis door Denemarken. Je kunt het bezoek aan het kasteel gemakkelijk combineren met het stadje Hillerød. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties