Burg Eltz

Wanneer je de camper op hebt gehaald in Düsseldorf, kun je binnen twee uur bij Burg Eltz zijn. Dit kasteel is gelegen tussen Koblenz en Cochem. Een prima start van de camperreis en je waant je zo direct in de historie van Duitsland met zijn vele kastelen! 

GESCHIENDENIS BURG ELTZ

De bezichtiging van het kasteel is een tijdreis door acht eeuwen geschiedenis. Dit is ook terug te zien in de architectuur van de ruimtes en de inrichting. Door een succesvolle politiek en diplomatieke actie van de Heren van Eltz, bleef het kasteel tijdens de grote oorlogen van de 17e eeuw beschermd tegen vernietiging en hoort het kasteel tot de weinige, nooit vernietigde kastelen in Europa. 

De kelders van het kasteel biedt plaats voor één van de meest belangrijke schatkamers van de Duitse historie. Het is een beroemde verzameling van gouden- en zilveren smeedwerken. Daarnaast liggen hier ook sieraden, porselein, wapens en wapenuitrustingen. 

WAT TE DOEN BIJ BURG ELTZ? 

Je kunt een kasteelrondleiding nemen en deze is zelfs in het Nederlands te volgen. Dit kan dagelijks tussen 09.30 uur en 17.30 uur en iedere 15 minuten begint er een nieuwe rondleiding. Naast een rondleiding kun je ook de schatkamer bezichtigen. 

Maak je voorafgaand aan je bezoek aan het kasteel liever nog een wandeling? Dan raden we je aan om een wandeling over het Eltzer Burgpanorama te maken! De wandelroute start in Wierschem bij het dorpshuis. Je komt langs prachtige uitzichten over het Moezelgebied. Je wandelt langzaamaan omhoog en het uitzicht op het Elzbachtal en burcht Purmont doemt op. Je loopt vervolgens door rotspartijen en uiteindelijk kom je dan bij het hoogtepunt van de wandeling uit ‘Burg Eltz’. Na het bezoek aan dit kasteel wandel je weer verder door de prachtige natuur van dit gebied. Je loopt nu door de vallei van de Elzbach naar de molen van Ringelstein. 

Maak je, na het bezoek in Ringelstein, weer op voor een flinke klim. Via het Moezelplateau, Tholeisterhof en Kernerbach wandel je namelijk weer naar Wierschem. 

De wandeling heeft een lengte van 12,6 kilometer (ca. 4 uur), maar is dus een perfecte combinatie van natuur en historie! 

PARKEREN BIJ BURG ELTZ

We raden je aan om in Wierschem de camper te parkeren en vandaar uit de pendelbus te nemen naar Burg Eltz of zoals hierboven al aangegeven kun je ook vanuit Wierschem de wandelroute volgen. 

KAMPEREN BIJ BURG ELTZ

Camping Burg Eltz het ideale startpunt om Burg Eltz te ontdekken. De camping ligt aan de monding van de Elzbach.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties