Chiemsee

De Chiemsee is het grootste meer in Beieren en je spreekt het uit als ‘Kiemzee’. Dit meer heeft een oppervlakte van ca. 80 vierkante kilometer en is gelegen in de Chiemgauer Alpen, niet ver van de Oostenrijkse grens. De ligging is perfect als je vanuit München naar Berchtesgaden Nationaal Park wilt rijden met je camper, want dan dit meer is dan niet te missen! 

EILAND IN CHIEMSEE 

Er liggen een aantal eilandjes in de Chiemsee. Herrenchiemsee, ookwel Herreninsel genoemd, is één van de bekendere, aangezien hier het beroemde kasteel Neues Schloss Herrenchiemsee gevestigd is. Naast de Herrenchiemsee, liggen ook de eilanden Frauenchiemsee en Krautinsel in dit meer verborgen. De Herrenchiemsee en Frauenchiemsee zijn te bereiken middels een veerdienst. Naast het slot kun je hier ook een klooster, restaurant en brouwerij vinden. Krautinsel is niet te bezoeken, maar hier vaar je langs als je naar één van de andere eilanden vaart. 

OMGEVING CHIEMSEE 

Er liggen meerdere dorpen rondom de Chiemsee. Prien am Chiemsee is een veel bezocht dorpje. Vanuit dit dorpje kun je allerlei leuke activiteiten doen. Wandel eens over het Priener Kneipp-pad. De route begint bij Erlebnisbad Prienavera en is ongeveer 4 kilometer lang. 

CHIEMSEE MET KINDEREN 

Rondom de Chiemsee zijn er tal van activiteiten welke geschikt zijn voor een camperreis met kinderen. Bezoek het klimbos in Prien! De kinderen kunnen een mooie klimtocht maken tussen de bomen. Je kunt er ook voor kiezen om een ritje te maken met de Chiemsee-bahn. Een leuke tochtje voor jong en oud. 
Valt het weer wat tegen en zoek je een binnen activiteit, dan raden we je aan om het sprookjes- en avonturenpark Marquartstein te bezoeken. 

CAMPERREIS NABIJ CHIEMSEE 

Kamperen aan de Chiemsee kan op vier verschillende campings. Camping Rödlgries en Camping Harras liggen direct aan het water en het heeft een eigen stuk strand. Camping Mariengrund en Camping Hofbauer liggen wat verder van het meer af, maar is de Chiemsee makkelijk te voet te bereiken. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties