Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber heeft een middeleeuws karakter en is gelegen aan de Tauber rivier. Wanneer je deze stad bezoekt lijkt het net alsof je een stapje in het verleden zet. In 1945, tijdens een Amerikaanse luchtaanval, is bijna de helft van deze stad in as gelegd. Het centrum is grotendeels bespaard gebleven, waardoor de oude gebouwen nog goed te zien zijn en de plaats echt uniek maakt! 

STADTMAUER

Er is maar een klein gedeelte van Rothenburg wat niet afgeschermd is door een stadsmuur. Twee van de binnenste stadsmuren zijn Markus Turm en de Weisser Turm. De buitenste stadsmuur, met een totale lengte van 3,5 kilometer, heeft een aantal versterkte toegangspoorten met torens er bovenop, zoals Galgentor en Kobolzeller Turm. In 1945 werd een groot gedeelte van de stadsmuur vernield. Na de oorlog heeft Amerika geld gedoneerd om de wederopbouw te financieren. Je kunt dit terug lezen op de donorpanelen die op verschillende plekken op de stadsmuur aangebracht zijn. 

Je hebt vanaf de stadsmuur een mooi uitzicht over de stad en het is hier vaak rustiger dan bijvoorbeeld op de Marktplatz. 

MARKTPLATZ 

De Marktplatz is het meest toeristische plekje van Rothenburg ob der Tauber. Hier worden handelswaren verkocht. Om het massatoerisme te vermijden kun je de eerste straatjes naast het plein volgen, aangezien de meeste toeristen niet verder komen dan het middelpunt van het centrum. 

KLINGENTOR

De poort onder de toren verschafte in het verleden de toegang tot de stad. Vanuit deze toren konden de verdedigers de vijand in de gaten houden en beschieten bij het indringen. Het is een heel herkenbaar punt in de stad en vroeger haalden bewoners hier het water vandaan uit een fontein. Het werd een ontmoetingsplek voor de bewoners van Rothenburg. 

PLÖNLEIN

Dit is het meest gefotografeerde plekje van Rothenburg ob der Tauber en dit is ook het beeld wat je herkent van alle plaatjes op internet. Het gaat lastig worden om dit niet een fotogeniek en knus stukje van de stad te vinden! 

SIEBERSTURM

Als je het Plönplein over loopt dan loop je vanzelf tegen de Siebersturm aan. De toren is erg herkenbaar op alle plaatjes van Plönlein! 

HOLZSTEG AM SPITALTOR / GEDECKTE BRÜCKE 

Naast de hoofdingang van het bastion, kun je richting een oude, houten, overdekte brug lopen. De brug voert je naar de achterzijde van het bastion. Via smalle trappen en steegjes kom je op deze manier achter de poort. Pak je vanaf de straatkant meteen de trap naar beneden, dan loop je als het ware onder de houten brug door en kom je uit bij de zijingang van het bastion. 

PARKEREN IN ROTHENBURG OB DER TAUBER

Net buiten de stadsmuren kun je op diverse plekken parkeren en dat raden we je aan om met de camper te doen. Parkeer je de camper bij P4 dan kun je via de stadsmuur richting Klingentor lopen. Parkeer je bij P5 dan parkeer je de camper bij Klingentor zelf en kun je de gehele stadsmuur aflopen naar Spitaltor. 

CAMPERREIS ROTHENBURG OB DER TAUBER

Rothenburg ob der Tauber is een hartstikke leuke plaats om te bezoeken en er één á twee dagen door te brengen. Rothenburg ligt niet ver van Nürnberg, dus tijdens je camperreis kun je deze plaatsen goed met elkaar combineren. Naast Nürnberg, ben je ook binnen ongeveer 2,5 uur met de camper in München of bij de Bodensee. Je kunt op deze manier een mooie afwisseling van natuur, stad en historie in je reis stoppen. 

CAMPING 

Op nog geen 2 kilometer lopen (bergopwaarts) van Rothenburg ob der Tauber ligt Campingplatz Tauberromantik. Een prima camping waar je kunt verblijven om de stad te kunnen bezoeken. Heb je de fietsen meegenomen, dan sta je binnen 15 minuten in het stadscentrum. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties