Slot Heidelberg

Tussen Frankfurt am Main en Stuttgart, ligt het plaatsje Heidelberg. In deze plaats staat een bekende ruïne genaamd Slot Heidelberg. Je kunt niet om dit kasteel heen, aangezien dit gebouw boven de stad en bossen uit torent. Als je denkt dat je hier binnen enkele minuten alles gezien hebt, dan heb je het goed mis! Je bent zo een paar uur zoet in deze ruïne. Je hebt er verschillende uitzichtpunten die één voor één de moeite waard zijn en daarnaast nog enkele musea die je kunt bezoeken. 

GESCHIEDENIS SLOT HEIDELBERG

Tot aan de Dertigjarige Oorlog huisvestte het slot Heidelberg één van de belangrijkste hofhoudingen van Duitsland. Er zijn allemaal grandioze architectonische creaties van de renaissance terug te vinden in dit kasteel. Aan de indrukwekkende overblijfselen is nog steeds te zien hoeveel betekenis deze residentie ooit in Europa heeft gehad. De weerbaarheid van dit kasteel is te danken aan kazematten en hoge torens. De beelden welke op de binnenplaats te vinden zijn, zijn een kostbare herinnering aan de renaissance. 

Aan het einde van de 17e eeuw werd het slot door de Fransen verwoest. Ieder jaar vindt de ‘Heidelberger Schlossbeleuchtung’ plaats met vuurwerk en herinneren zij de vernietiging van het slotcomplex. In 1764 heeft het slot het nogmaals zwaar te verduren gehad, aangezien het slot deels vernield werd door natuurgeweld. De bliksem is namelijk tweemaal ingeslagen en het kasteel brandde volledig uit en veranderde op deze manier in een ruïne. 

VERVOER NAAR SLOT HEIDELBERG

Het kasteel ligt op 80 meter boven de Altstadt van Heidelberg. Vanuit Heidelberg kun je de bus nemen (lijn 33) tot aan de halte ‘Bergbahn’. Wil je liever wandelend naar het kasteel, dan is dat ook mogelijk. Het is een pittige, steile beklimming van ca. 10 minuten over de Burgweg. Neem je de Bergbahn vanuit de Kornmarkt dan kom je langs twee stops namelijk; Schloss Heidelberg en Königstuhl. We raden aan om eerst helemaal naar boven te gaan met de kabelbaan, om daar een wandeling te maken en te genieten van het uitzicht. Daarna kun je dan weer met de kabelbaan een stukje naar beneden om het kasteel te bezoeken. Goed om te weten is dat het kaartje voor de Bergbahn ook direct je entreebewijs is voor het kasteel. 

HORTUS PALATINUS

Denk je nu dat we het over een spreuk uit de Harry Potter-reeks hebben? Nee hoor, dit zijn de tuinen van Slot Heidelberg, oftewel Hortus Palatinus. Wandel heerlijk door de rustige tuinen van terras naar terras om te genieten van het uitzicht over de stad en de rivier de Neckar. 

APOTHEKERSMUSEUM EN FASSBAU

Één van de leukste musea van Duitsland is te vinden in het Slot Heidelberg, namelijk het Apothekersmuseum. Je kunt hier meer te weten komen over de geneesmiddelenleer en met name de ontwikkelingen rondom de apotheek in het algemeen. 

Het grootste wijnvat van Duitsland is te vinden in het Fassbau. Helaas is het niet gevuld, maar heel indrukwekkend om te zien. Dit vat lag vroeger naast de grote balzaal en de wijn kon in de oude tijd op deze manier snel worden getapt. 

PARKEREN SLOT HEIDELBERG

Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van de Messe, gelegen aan de Kirchheimer Weg. Vanaf hier kun je met de bus of tram naar Heidelberg reizen. Parkeer je de camper liever wat dichter bij de stad, dan raden we je aan om in één van de vele parkeergarages te parkeren. Houdt wel rekening met de hoogte van je camper. Niet iedere parkeergarage is geschikt voor het parkeren van een camper. 

ROUTE VANAF SLOT HEIDELBERG

Kom je niet in de buurt van Slot Neuschwanstein, maar wil je toch een mooi stukje historie zien en een impressie krijgen van een Duits kasteel? Dan is Slot Heidelberg een goed alternatief. Het kasteel ligt op ongeveer 2,5 uur afstand van de stad Nürnberg. 

SLOT HEIDELBERG MET DE CAMPER

Op ca. 15 minuten rijden ligt camping Heidelberg. Camping Heidelberg is een ideaal startpunt om Heidelberg te ontdekken.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties