Tegernsee

De Tegernsee is een plek welke nog redelijk onbekend is bij toeristen, dus ideaal als je massatoerisme wilt vermijden. Op de top van de Wendelstein kun je in de avond, wanneer het donker is, genieten van de sterrenhemel. 

Tegernsee ligt op ongeveer een half uur ten zuiden van München. Hierdoor is de stad geschikt voor een dagtrip vanaf de Tegernsee met de camper. 

DORPEN RONDOM TEGERNSEE

Het meer wordt omringd door de dorpen Kreuth, Bad Wiessee en Rottach-Egern. Niet alleen de natuur in deze omgeving is de moeite waard, maar ook een bezoek aan het Benedictijnenklooster. Hier is namelijk de bierbrouwerij ‘Biergarten Herzogliches Bräustüberl’ gevestigd. 

Bad Wiessee is idyllisch en rustig te noemen. In het centrum vind je restaurants en winkels om even lekker doorheen te slenteren. Rottach-Egern kan gezien worden als een exclusieve locatie waar vele luxe winkels en vijfsterrenhotels zijn te vinden. Nu je in de buurt bent van Rottach-Egern, is het ook de moeite waard om kabelbaan te nemen vanuit Rottach-Egern naar de Wallberg. Dit is ruim 1700 meter hoge berg. Hier bevindt zich een plateau met een fenomenaal uitzicht over de Beierse Alpen. De top van deze berg bereik je door een paar honderd meter verder te lopen. 

Net boven Rottach-Egern ligt Slot Ringberg. Het slot is op de Renaissancestijl geïnspireerd en dat is terug te zien in het bijzondere interieur. Daarnaast is het uitzicht vanaf dit gebouw ontzettend mooi! 

TAUBENSTEIN

Op ongeveer een uur rijden vanaf Tegernsee kun je de Taubensteinbahn nemen om de bergen van dit gebied te ontdekken. Je kunt er verschillende wandelingen maken vanaf 20 minuten tot ongeveer 4 uur. 

CAMPERREIS RONDOM TEGERNSEE

Door de unieke ligging te midden van hoge bergen, blauwe meren en schilderachtige dorpjes, is een reis met de camper hier ideaal. Indien je verblijft nabij Tegernsee, ben je dicht bij bekende bezienswaardigheden van dit gebied in Beieren. Denk bijvoorbeeld aan München, Slot Neuschwanstein en Herrenchiemsee. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties