Zwarte Woud

Beboste bergen, kuuroorden, prachtige wandelroutes, historische stadjes en gracieuze watervallen. Dat omschrijft het Zwarte Woud in Duitsland het beste. Het Zwarte Woud kan prima gecombineerd worden in de camperreis met een bezoek aan de Bodensee en Ravensburg. Deze twee bestemmingen liggen namelijk op ca. twee uur afstand van het Zwarte Woud. 

WANDELEN DOOR HET ZWARTE WOUD

Het wandelen op bospaden is ‘uitgevonden’ in het Zwarte Woud. Wandelroutes zijn hier mooi aangelegd met bewegwijzerde paden. Het zijn wandelroutes waar je langs natuur, maar ook cultuurhistorische bezienswaardigheden komt. Er is zelfs een wandelroute van ca. 285 kilometer welke je over de bergketen van Pforzheim naar Basel voert. 

Je kunt in het Zwarte Woud ook een wandeling maken tussen de boomtoppen door. The Treetop Walk Black Forest, oftewel Baumwipfelpfad Schwarzwald, is een toren op de Sommerberg in Bad Wildbad. Het biedt je unieke uitzichten over de boomtoppen. Niet ver van deze toren ligt ook de Wildline hangbrug. Deze hangbrug doet zijn naam eigenlijk geen eer aan, aangezien het een ‘boogvorm’ heeft en geen ‘hangvorm’. De brug is zo lang dat je de toeristen aan de andere kant van de brug niet eens ziet. Perfect voor het maken van foto’s dus! 
Er is gratis parkeergelegenheid en daarnaast is de brug direct verbonden met het sprookjespad. Ideaal voor een reis met kinderen! 

WATERVALLEN TRIBERG 

De Triberg watervallen bestaan uit 7 watervallen vlak na elkaar en deze watervallen storten in totaal 163 meter naar beneden. Het zijn de hoogste watervallen van Duitsland, dus deze mag je zeker niet missen als je door dit gebied reist met de camper. Het kan hier glad zijn, dus wees voorzichtig! 

In het stadje Triberg zelf zijn er ook een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Elbe Uhren, een grote souvenirwinkel waar je allerlei koekoeksklokken kunt zien. De koekoeksklokken komen oorspronkelijk namelijk uit dit gebied. De grootste koekoeksklok van de wereld, zo groot als een huis, kun je hier gaan bewonderen. 

TITISEE

Dit meer ligt aan de voet van Feldberg en als je houdt van watersportactiviteiten, dan is dit dé plek om een stop te plannen. Je kunt hier zwemmen, kajakken, zeilen en windsurfen. Heb je geen behoefte aan een duik in het water, dan kun je ook een wandeling maken rondom de Titisee en één van de gezellige bars of restaurants bezoeken. 

FREIBURG

Freiburg am Breisgau is de hoofdstad van het Zwarte Woud. Het is naast de hoofdstad van het Zwarte Woud, ook nog eens de zonnigste stad van Duitsland. De stad is van origine een studentenstad met een hele gezellige sfeer. De binnenstad is alleen voor voetgangers bereikbaar, maar je kunt wel met de tram door de stad reizen. Uiteraard kun je je camper wel parkeren bij één van de vele parkeergarages. Een leuke tip is om een fiets te huren en hiermee de stad te gaan ontdekken. 

EUROPA-PARK EN STEINWASEN PARK

Het grootste pretpark van Duitsland ligt in het Zuid-Westen van Duitsland, Europa-Park. Breng je dus een bezoek aan het Zwarte Woud dan is het fantastisch om dit pretpark met kinderen te bezoeken. Het is een pretpark voor jong en oud en is opgedeeld in verschillende gedeeltes. Ieder deel van het park wordt er een land, gelegen in Europa, uitgelicht. Je kunt hier makkelijk één of twee dagen vertoeven, aangezien het zo ongelooflijk groot is. 

Liever een bezoek brengen aan een wat kleiner attractiepark? Dat kan! Daar is namelijk het Steinwasen Park, gelegen midden in het Zwarte Woud, perfect voor. Je vindt hier vele rodelbanen en de langste hangbrug ter wereld, waar je ook nog eens prachtige foto’s kunt maken! Je kunt dit attractiepark zien als een park waarbij de natuur centraal staat. 

CAMPERREIS IN HET ZWARTE WOUD

Bezoek je het Zwarte Woud dan kun je bijvoorbeeld een plekje reserveren op Camping Herbolzheim. Dit is een kleine, rustige camping en ideaal voor sportievelingen en natuurliefhebbers. Naast deze camping welke wat rustiger gelegen is, is Camping Kinzigtal ook een aanrader voor reizen met kinderen. Deze camping is gelegen midden in het Zwarte Woud. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties