Praktische Info - Duitsland

Ontdek je met

Joyce

Manon

Taal in Duitsland

 

De officiële taal in Duitsland is Duits. Ook worden er diverse dialecten gesproken, waarvan het Beiers, de spreektaal van de zuid-Duitse provincie Beieren, het best vertegenwoordigd wordt.

 

De jonge generatie in Duitsland beheerst het Engels goed. De oudere generatie spreekt over het algemeen minder goed Engels. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat in veel buurlanden van Duitsland (zoals Oostenrijk en Zwitserland), Duits gesproken wordt. Veel Duitsers zien daarom weinig redenen om goed Engels te leren spreken. Daarbij worden Engelse films en tv-series nagesynchroniseerd uitgezonden in Duitsland. Hierdoor komt de gemiddelde Duitser niet zo veel in aanraking met de Engelse taal als wij gewend zijn.

 

Spreek je een beetje Duits? De meeste Duitsers kunnen het enorm waarderen als een Nederlander zijn best doet om zich verstaanbaar te maken. Vooral in de grensgebieden kunnen Duitsers het Nederlands vaak in grote lijnen volgen. Vul dit aan met handen en voeten en je komt vaak een heel eind!