Over de route

Zie jij een camperreis door Europa wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Campervakantie Hazesteden en natuurparken en de Oostzee’ en dompel je onder in een andere cultuur heel dicht bij huis! Wij regelen de vluchten of treinreis en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Europa eruit kan zien!

 

Tip: geen enkel continent kent zoveel verscheidenheid in culturen, gebruiken en talen als Europa. Lees je voor vertrek in over de gebruiken en gewoontes van jouw bestemming, zodat jij onbezorgd kunt genieten van een andere cultuur!  

Met de trein naar Hamburg

Een rustige start van je reis met een ontspannen treinreis naar Hamburg. Hier verblijf je 2 nachten in een hotel zodat je voldoende tijd hebt deze wereldstad te verkennen. Naast wereldstad is Hamburg één groot openluchtmuseum. Het indrukwekkende stadhuis is het middelpunt van twee stadsdelen ‘Neustadt’ en ‘Altstadt’. Indien je met de camper door Duitsland reist, mag je Hamburg niet overslaan. Overweeg zeker om twee of drie nachten te verblijven nabij de stad. 

GESCHIEDENIS VAN HAMBURG

De stad is in de oorlog zwaar getroffen, maar de historische gebouwen staan nog steeds overeind en overal is er informatie te vinden over deze indrukwekkende geschiedenis. Om een goede indruk te krijgen van deze periode in de geschiedenis van Hamburg is, door een bunkerrondleiding te boeken naar de Hamburger Unterwelten. 

ELBSTRAND EN WOHLERS PARK OF PLANTEN UND BLOMEN

Je verwacht het niet, maar Hamburg is uitermate geschikt om de rust op te zoeken aan het strand. Er zijn fijne Beachclubs, bijvoorbeeld StrandPauli, en Biergärtens te vinden en met ca. 11 kilometer Elbstrand is er altijd wel een plekje te vinden. Tijdens een campervakantie kun je kamperen met de camper pal aan de Elbe. Boek bijvoorbeeld een nachtje op Camping Elbe! 

Naast strand is er in Hamburg ook veel groen te vinden. Ontsnap even aan de stad en duik een park in! Maak een wandeling in het Wohlers Park of Planten und Blomen, waar in de avond de Wasserlichtspiele plaats vindt. Dit is een fonteinen-licht show begeleid met klassieke muziek. 

 
 

Lübeck

Vandaag gaat je camperreis door Noordoost-Duitsland beginnen en haal je de camper op. Hiermee rij je vandaag niet te ver, in de richting van Lübeck. 

 

De middeleeuwse binnenstad neemt je mee terug in de tijd met zijn fraaie gevels en monumentale kerken. Een wirwar van straten hofjes voert je mee door de stad en af en toe ga je hier je neus achterna. Lübeck staat wereldwijd bekend om zijn marsepein dus dat moet je geproefd hebben. 

 

Vroeger stond Lübeck bekend als 'de koningin van de Hanze' en was het een van de machtigste steden van Duitsland. Een van de hoogtepunten van Lübeck is zonder meer de imposante stadspoort de Holstentor. Om je een voorstelling te maken, wanneer je met kinderen op pad bent zullen zij hier vast menen een kasteel te zien. 

 

Wandel langs panden met mooie gevels, hierin zul je ook Nederlanse invloeden herkennen. In de avond komt de stad echt tot leven en strijken mensen neer op een van de vele terassen, gaan dineren of bezoeken een van de vele uitgaansgelegenheden.

 

In de omgeving zijn voldoende campings te vinden waar je de camper op een mooi plekje neer kunt zetten voor je met de bus richting het centrum gaat.

Afstand: 70 km

Wismar

Nog een laatste Hanzestad vandaag voor je richting het strand gaat en ook deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De plattegrond van de stad is al tijden hetzelfde en ook hier komen de middeleeuwen tot leven.

 

Het grote oude marktplein, zo groot als een voetbalveld, omringd door liefedevol gerestaureerde gebouwen. De prachtige gevels en kleine kanalen waarlangs je kunt wandelen. De mooie haven, de winkeltjes en terrasjes. In Wismar vliegt ook deze dag snel voorbij.

 

 

Je kunt in Wismar op veel plaatsen kamperen maar als je een echte strandliefhebber bent is het de moeite iets verder buiten de stad op bijvoorbeeld Ostseecamping Ferienpark Zierow. Hier zet je de camper aan zee neer en heb je een heerlijk uitzicht over het water.

Afstand: 70 km

Warnemünde

Je verlaat de Hanzesteden en parkeert je camper vandaag in Warnemünde, een waar vakantieparadijs. Brede witte zandstranden met volleybalvelden en vele watersportactiviteiten, mooie gebouwen en vele terrasjes en restaurants maken Warnemünde een fijne bestemming.  

 

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Warnemünde zijn de vuurtoren en de naastgelegen Teepott. Wandel over de 500 meter lange pier en breng een bezoek aan de haven, een van de belangrijkste cruisehavens van Duitsland.

 

Bij de stad ligt een camperparkeerplaats en een stukje buiten de stad kun je heerlijk aan zee kamperen.

 

Afstand: 70 km

Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft

Je camperreis brengt je vandaag richting een prachtig natuurgebied, het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft, een hele mond vol. Het park is ruim 800 vierkante kilometer groot en daarmee het op 2 na grootste nationale park van Duitsland. 

 

Het bekendste aan dit gebied is dat het een broedplaats is voor vele vogels en vooral ook bekend om de kraanvogels. Ieder jaar, in het voor- en najaar, komen er tienduizenden die dit gebied gebruiken als rustplaats.

 

In het park zijn twee grote lagunegebieden, de Bodden, waar talrijke dieren- en plantensoorten leven. Hier kun je een boottocht maken en genieten van de kustlijn en de bossen terwijl je meer komt te weten over de unieke natuur. In de omgeving kun je ook heerlijk fietsen, mooie wandelingen maken en over de stranden struinen.

 

Je vindt in het hele gebied voldoende campings, waarvan de meeste vlak aan zee liggen. Heerlijk voor enkele dagen ontspanning en 'dinner with a view' vanuit je camper.

Afstand: 75 km

Rügen

Op naar het eilandleven van Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Stop onderweg nog even in Hanzestad Stralsund, ook weer een UNESCO Werelderfgoed, voor je Rügen op rijdt.

 

Reis langs mondaine badplaatsen met de typerende witte villa's en stranden vol met strandkorven. Wandel door het Darß oerbos nabij de kust en snuif de zilte zeelucht op. Een beroemde wandeling die niet je lijstje mag ontbreken is het Baumwipfelpfad ofwel het boomkroonpad. Hier wandel je tussen de toppen van de bomen en eindige bovenop het 'nest van de adelaar'. Dit bouwwerk, 80 meter boven zeeniveau, geeft je een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

 

Temidden van al dit moois staat ook een bijzonder bouwwerk, een heel ander stuk geschiedenis, Prora. Deze enorme betonnen kolos werd in de jaren 30 onder bewind van Hitler gebouwd en was bestemd als vakantieresort. Zover is het echter door de Tweede Wereldoorlog niet meer gekomen. Inmiddels is het gebouw deels verbouwd en zal het er over enkele jaren ongetwijfeld weer heel anders uit gaan zien.

 

Het mooiste stukje natuur vind je in het National Park Jasmund. Hier vind je namelijk de beroemde witte krijtsteenrotsen die boven de zee uittorenen. Aan de kust grenst nog een stuk oerbos met oude beukenbomen. Hier kun je prachtig wandelen, onder andere naar de beroemdste krijtsteenrots, de Köningsstuhl.

Afstand: 100 km

Nationaal Park Müritz

Je verlaat het eiland Rügen en begint aan de reis terug naar Hamburg. Voor je daar aankomt liggen er nog wat mooie stops op je route, waaronder het Nationaal Park Müritz, midden in het gebied van de 1000 meren. In dit park alleen al vind je er ruim 130. 

 

En er zijn niet alleen meren. Ook pijnbossen, moerassen en weides zorgen voor een diversiteit die het een ideale broedplaats voor zeldzame vogels maakt. Op het Müritzmeer kun je boottochten maken en in de hele omgeving is het prachtig wandelen en fietsen.

 

Rondom het hele Müritzmeer zijn vele campings te vinden. Vanuit hier verken je makkelijk het nationale park en de omgeving.
Afstand: 150 km

Biosphere Reserve Schaalsee

Vandaag staat de langste rit van deze campervakantie op het programma, met 180 kilometer voor de boeg ben je enkele uren onderweg. Daarna verblijf je dan ook 2 nachten op je volgende stop, het Biosphere Reserve Schaalsee. Gevormd door gletsjers is de Schaalsee een van de diepste in Duitsland.

 

Vele baaien en eilanden, bossen, meren en moerassen, de omgeving is hier ideaal om je dagen buiten door te brengen. Door vroegere grenzen heeft de natuur hier lange tijd ongestoord zijn gang kunnen gaan en dat zorgt voor een uniek landschap.

 

Op de 150 kilometer aan fiets- en wandelpaden trek je door de natuur en kun je oog in oog komen te staan met adelaars, ijsvogels en otters. Je komt door slaperige dorpjes en stopt onderweg bij een idyllisch plaatsje om lekker een ijsje te eten.

 

Heerlijk 2 dagen ontspannen voor je aan de reis terug naar Hamburg begint.

 

Afstand: 180 km

Hamburg

Een vroege start op deze laatste ochtend in je camper want deze moet weer op tijd ingeleverd worden in Hamburg. De koffers zijn gepakt, het laatste kopje koffie is opgedronken. Nog 1 keer koppel je de camper af en dan ga je op weg. 

 

Je laat de natuur achter je en keert weer terug naar Hamburg, waar je reis 2 weken geleden begon. Na het overhandigen van de sleutels en een laatste inspectie van de camper ga je richting het treinstation. Onderweg naar huis kun je lekker bijkomen van de reis, of misschien heb je al zin je foto's uit te zoeken. Iedere foto roept weer een nieuwe herinnering op. Wat je ook kiest, geniet van de ontspannen terugreis en kijk terug op een mooie reis door verrassend Noordoost-Duitsland.

Afstand: 70 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties