Bristol

Havenstad Bristol is een bijzondere stad. Het is hip en trendy. Het hele jaar door gebeurt er van alles in deze universiteitsstad. Buiten dat Bristol als sinds jaar en dag een belangrijke havenstad was is Bristol nog steeds in ontwikkeling. De wateren rondom de oude haven zijn niet diep genoeg voor grote zeeschepen, maar daarom bij uitstek geschikt om als woon-, werk- en ontspanningsplek te dienen.

BRISTOL HARBOUR 

De Bristol Harbour is het gebied waar de meeste toeristische activiteiten te doen zijn. Het wemelt er van de barretjes, galerieën en verschillende musea. Bijvoorbeeld rondom Wapping Wharf waar legio restaurantjes liggen waar uitsluitend met lokale ingrediënten gewerkt wordt. De sfeer is gezellig en er is dus altijd een mix van inwoners, studenten en toeristen waardoor het een kleurrijk geheel vormt. De historie rondom de scheepvaart vind je terug in het Brunel’s SS Great Britain museum waar het gelijknamige schip ligt. Het was het eerste luxe cruiseschip dat destijds de verbinding was tussen Engeland en New York in het verre Amerika. De grandeur is indrukwekkend en in de zomer mag je in de masten klimmen en zo uitkijken over de haven en de stad. 
Bristol is geen uitgestrekte stad en vrij compact. Je kunt je camper dus prima aan de rand van de stad laten staan en te voet verder gaan. Soms moet je een watertje over waarvoor je de Bristol Ferry Boats kunt gebruiken.

OUDE CENTRUM VAN BRISTOL

In het oude stadscentrum vind je de wortels van middeleeuwse tijden. Heerlijk eten kun je op the St. Nicolas Market waar tal van eetstalletjes uit alle windstreken te vinden zijn en ook The Exchange waar vroeger de handel plaatsvond vind je hier. Behalve dat Bristol veel historie heeft is het ook een hippe stad met veel straatkunst met internationale allure. O.a. de muurschilderingen van mysterieuze kunstenaar Banksy kun je hier vinden. Je vindt muurtekeningen en kunstwerken door de hele stad. Een idee is om mee te doen aan een Street Art tour zodat je de pareltjes kunt vinden die je anders misschien voorbij zou gaan. 

BRISTOL TIJDENS JE CAMPERVAKANTIE

Niet ver van de stad ligt een indrukwekkend bouwwerk, de Clifton Suspension Bridge, een iconische hangbrug die de diepe Avonkloof overspant. De brug ligt in Clifton Village en het is een leuke wandeling vanuit het centrum van Bristol. Neem er wel even de tijd voor, want natuurlijk wil je het uitzicht zien vanaf de Clifton Observatory of een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de brug of om lekker door Clifton Village te slenteren en wat te winkelen in de gezellige winkeltjes of door de straatjes van deze gezellige wijk te struinen.  
Een alternatief is een uitstapje naar de River Avon Trail tussen Bristol en Bath. Het is een leuke wandelroute tussen deze twee plaatsen. De route is ook geschikt voor fietsers. Je kunt ook een uitstapje maken naar Bath met de trein wat maar een ritje van nog geen kwartier is. Natuurlijk kun je ook na je bezoek aan Bristol je camper gewoon ophalen en doorrijden naar Bath.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties