Grandcamp-Maisy

Grandcamp-Maisy is gelegen tussen Omaha Beach en Utah Beach in. Dit zijn twee van de vijf bekende invasiestranden van Normandië. Het is er heerlijk vertoeven aan de kust en de visserij zorgt ervoor dat je in de avond ook van een heerlijke vangst uit de zee kunt genieten. 

D-DAY STRANDEN 

Op 06 juni 1944 vielen de Britse, Amerikaanse en Canadese militairen het door de Nazi’s bezette Frankrijk binnen. Op de zogenaamde D-Day stranden begon de strijd om de bevrijding van Frankrijk en de rest van Europa. Als je met de camper de routes “Overlord-L’Assaut” en “D-Day-Le Choc” volgt kom je vanzelf langs alle belangrijke bezienswaardigheden en musea. Let onderweg op het ‘duifsymbool’ voor de route. Daarnaast kun je bij de toeristenbureaus begeleidende boekjes en brochures kopen voor extra uitleg en informatie. Beide routes zijn indrukwekkend en absoluut een must tijdens een verblijf in deze streek!

Neem de tijd om te stoppen bij Omaha Beach. Er zijn hier 2 musea en 11 monumenten ter nagedachtenis aan de slag om Omaha. Breng ook zeker een bezoek aan de American Cemetery in Colleville-sur-Mer waar 9386 graven te zien zijn van Amerikaanse militairen. Het is een serene maar indrukwekkende plek welke je niet snel gaat vergeten. Iets verderop ligt La Pointe du Hoc, een kaap waar je nog steeds de enorme kraters kunt zien die de bommen er hebben geslagen. Er zijn wandelpaden aangelegd waarmee je ook langs de betonnen bunkers kunt wandelen waarvan er nog een paar intact zijn. Ook hier is een museum waar je alle informatie over de slag om deze klif kunt vinden. Bij Arromanches kun je nog een aantal pontons in zee zien liggen die gebruikt werden als kunstmatige haven. Alleen al de aanblik van deze pontons laten je realiseren hoe gigantisch deze bevrijdingsoperatie geweest is. Voor de liefhebbers van de geschiedenis over deze periode is het een waar walhalla. Ontzettend veel interessante informatie welke je kunt krijgen en het vertelt het verhaal over een bijzondere periode in onze geschiedenis. 

CAMPERREIS GRANDCAMP-MAISY

In de buurt van alle bezienswaardigheden in dit gebied zijn er tal van campings te vinden. Zelfs campings direct aan de kust. Ver hoef je dus niet te reizen met de camper om de bezienswaardigheden te gaan bezoeken. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties