Granville

Op een rots, gelegen aan de westkust van Normandië, ligt Granville. Een levendige stad met in het oude stadscentrum ‘La Haute Ville’ leuke bezienswaardigheden welke je kunt bezoeken. De ligging van Granville is wat hoger, waardoor je hier een mooi uitzicht hebt op de zonsondergang en op de prachtige, heldere zee! 

MUSÉE CHRISTIAN DIOR 

Je hebt vast wel eens van hem gehoord… Christian Dior. Het gaat inderdaad om de bekende Franse modeontwerper. Wanneer je deze stad bezoekt kun je een kijkje nemen in zijn ouderlijk huis. Het huis is omgetoverd tot een museum en is geheel gewijd aan het levensverhaal van de ontwerper. Opvallen doet het huis zeker, want het is een gigantische roze villa! Je vindt er ook nog een scala van geweldige stukken uit zijn ‘Haute Couture’ lijn. Je zou het bijna missen, maar vergeten niet de tuinen van het huis. Het is enorm mooie bloementuin met uitzicht op de baai van Mont Saint Michel. 

STRANDEN VAN GRANVILLE

In Granville kun je ook genieten van het strand als je daar behoefte aan hebt. Granville heeft 3 rustige stranden welke nog redelijk onbekend zijn onder de toeristen. Het gaat om St Pair-sur-Merk, Jullouville en Carolles-Plage. Je kunt er in de buurt ook heerlijk wandelen en fietsen, dus voor ieder wat wils. In de avond kun je genieten van alle restaurants en cafés aan de boulevard van Granville. 

KAMPEREN NABIJ GRANVILLE

Er is keuze genoeg met betrekking tot campings nabij Granville. Laat je camper lekker staan op de camping en fiets of wandel naar het centrum. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties