Nantes

In Nantes kun je je camper ophalen om vanuit deze plek je camperreis te starten door het zonovergoten Frankrijk. Het is heerlijk om een stad te bezoeken, voordat de camperreis echt gaat beginnen. Nantes is een optie hiervoor! We leggen je graag uit waarom. 

 LES MACHINES DE L'Île 

Dit kan eigenlijk gezien worden als leegstaande loodsen van scheepswerven waar tegenwoordig een groot mechanische olifant wordt gestald. De attractie van Les Machines de L’île is dan ook Le Grand Élephant. Het is enorm apparaat van 12 meter hoog, 8 meter breed en 21 meter lang! Het bijzondere aan deze attractie is dat je er in en op kunt plaats nemen en er is zelf plek voor 50 passagiers. Je maakt een tocht over het terrein richting Le Caroussel des Mondes Marins.

Geen behoefte aan een ritje op deze mechanische olifant? Geen probleem, want er is nog veel te doen in Nantes! 

PARKING GLORETTE PETIT HOLLANDE 

 Zoals op veel plekken in Frankrijk is er ook een markt te vinden in Nantes en jawel… op de zaterdag! Het is een ontzettend drukke markt, maar ontzettend gezellig en het ruikt er heerlijk. 

CHÂTEAU DES DUCS DE BRETAGNE  

Wanneer je een plattegrond hebt gehaald bij het Office du Tourisme (gelegen tegenover het kasteel), wandel je rustig richting Château des Ducs de Bretagne. Vanaf deze plek kun je wel zeggen dat de stad Nantes ontstaan is. Je brengt een gratis bezoek aan dit kasteel, welke stamt uit de 15e en 16e eeuw. Er zijn tal van belangrijke verdragen ondertekend op deze plek, dus de moeite waard om een bezoekje te brengen. 

CAMPERREIS NANTES  

Wanneer je verblijft op Camping Nantes verblijf je op ca. 15 minuten fietsen van de stad. De fietsen tijdens je camperreis thuis gelaten? Dat is geen probleem. Je kunt namelijk ook makkelijk met het openbaar vervoer richting de stad reizen en je staat binnen een kwartier midden in de stad. Laat de camper op de camping staan, zodat jij ultiem kunt genieten van het stadsbezoek en je geen zorgen hoeft te maken over het parkeren nabij de stad.

In Normandië is er nog veel meer te beleven, dus combineer je camperreis met allerlei bezienswaardigheden in dit gebied van Frankrijk!  

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties