Quimper

Quimper kan gezien worden als de culturele hoofdstad van Bretagne. Een typisch Frans stadje met oude vakwerkhuizen, kleine straatjes en boetiekjes en als klap op de vuurpijl vind je hier één van de mooiste rivieren, Odet, van Frankrijk. De rivier loopt samen met nog twee andere rivieren door de stad, maar Odet is het paradepaardje van Quimper. 

CORNOUAILLE

Wanneer je in juli met je camper nabij Quimper reist, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het Bretonse muziekfestival Cornouaille. Er worden optredens gegeven door zangers, dansers, muzikanten en straatartiesten. Een beleving op zichzelf! 

SAINT-CORENTIN 

De torenspitsen van kathedraal Saint-Corentin zie je al van een verre afstand boven het stadje uitsteken. De kathedraal is gelegen in de wijk ‘La Ville des Évêques’ en wordt vergezeld door het voormalig bisschoppelijk paleis van de stad. De kathedraal wordt omringd door stadsmuren en een geweldige tuin, zoals je dat vaker tegenkomt in Frankrijk. 

KAMPEREN EN PARKEREN NABIJ QUIMPER

Houd er rekening mee dat Quimper een autovrij dorp is en je de camper dus wat lastiger kunt parkeren. We adviseren je om de camper te laten staan op één van de vele campings in de buurt van dit dorpje. Fiets, wandel of gebruik het openbaar vervoer om naar het centrum van Quimper te reizen. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties