Saint Malo

St. Malo, aan de noordkant van Bretagne, heeft een oude stadskern die bijna helemaal ommuurd is. Het is één van de grotere kustplaatsen van de regio. Binnen de stadswallen vind je vooral de historische bezienswaardigheden en het uitzicht vanaf de wal over de omgeving is indrukwekkend. Je kijkt uit over de zee met de eilandjes voor de kust. Op sommige van deze eilandjes zie je een fort staan, echt typerend voor de regio. 

Binnen de stadsmuren gonst het van de mensen die door de gezellige straatjes struinen op zoek naar typische Bretonse specialiteiten of om gewoon een café au lait te drinken op een van de terrassen. Natuurlijk met een heerlijke Bretonse koek of andere lekkernij erbij. Ook een bezoek aan het kasteel, de Saint-Saveur kerk of het maritiem museum is de moeite waard als je St. Malo bezoekt. Voor de ingang van de stadspoort bevindt zich het plaatselijke informatiecentrum waar je stadskaarten of regio informatie kunt krijgen. Heb je meer interesse in een moderner uitstapje kun je een bezoek brengen aan een andere populaire trekpleister, het St. Malo aquarium. 

BEZOEK KANAALEILANDEN

Vanuit St. Malo kun je ook een uitstapje of één- of meerdaagse excursie maken naar de Kanaaleilanden, Guernsey of Jersey die geen deel uitmaakt van de Europese Unie of van Frankrijk of Engeland maar een bezit zijn van de Engelse Kroon. Zeilliefhebbers en wateraanbidders komen graag in deze contreien waar weer een nieuwe wereld voor je opengaat. De Kanaaleilanden liggen ter hoogte van Normandië maar zijn met de ferry vanuit St. Malo te bezoeken. Boek, zeker in de zomermaanden vooruit een plekje om te voorkomen dat de ferry al vol is.  

BEZOEK DINARD

De monding van de Rance scheidt St. Malo van een ander leuk stadje, Dinard. Wat kleiner van opzet, maar ook erg gezellig is dit badplaatsje dat vooral bij de jetset uit vorige eeuw erg populair werd en nog is. Dat kwam onder andere door het casino waardoor het stadje een bepaalde status en allure kreeg. Dat zie je ook wel aan de bouwstijl van de schitterende herenhuizen die langs het strand, op de kliffen en in het centrum te vinden zijn. Tijdens een flinke wandeling of met de fiets is het mogelijk om de twee stadjes te bezoeken. Je camper kun je dan op de camping laten staan. Maar ook in het dorpje zelf is het heerlijk slenteren en in de avond flaneer je natuurlijk over de boulevard waar iedereen dan samenkomt. 

PARKEREN NABIJ SAINT MALO

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden nabij Saint Malo. Er zijn zelfs parkeerplaatsen waarbij er pendelbusjes rijden vanaf de parkeerplaats naar het oude binnenstad. Uiteraard zijn er ook genoeg andere mogelijkheden middels het openbaar vervoer. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties