Alcantara Kloof

De mooiste kloof van Sicilië is ontstaan na een uitbarsting van de Etna. De lava stroomde het dal in waar de Alcantara rivier stroomt en door een aardbeving is de lava in tweeën gespleten waardoor er een prachtige kloof is ontstaan. De kloof is 500 meter lang en op sommige plekken wel 70 meter diep. 

Vanaf het bezoekerscentrum Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico kun je een prachtige wandeling maken waarbij je zelfs een stuk door het water kunt lopen. Goed schoeisel is een must! Maar je kunt ook heerlijk genieten bij het recreatiestrandje naast de rivier. En als je liever van het uitzicht wilt genieten kun je ook een aantal wandelingen maken langs de bovenkant van de kloof.

Ook de actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt vanuit het bezoekerscentrum namelijk ook mountainbiken, body raften en canyoning-tours boeken. De aanbieders van deze tours vind je ook in de diverse plaatsen in de buurt. 

In het voorjaar kan het water in de kloof wat onstuimiger zijn door het smeltwater dat van de Etna af komt. In de zomer en het najaar is de rivier, over het algemeen, wat rustiger.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties