Catania

Catania is de op-een-na grootste stad van het eiland en gelegen aan de Oostkust aan de voet van de Etna. Hier begint en eindigt je camperreis bij het verhuurstation van McRent net buiten de stad. 

In 1669 Werd de stad bijna volledig verwoest na een uitbarsting van de Etna en de kustlijn van Catania schoof wel een paar honderd meter op. In eerste instantie keek het Castello Ursino als bastion uit op de haven maar sinds de uitbarsting en de daarop volgende herbouw ligt het midden in een woonwijk. Tegenwoordig wordt deze burcht gebruikt als museum waar een archeologische collectie wordt tentoongesteld. 

Doordat tijdens de herbouw de gebouwen in de stad voor een groot deel zijn opgetrokken uit zwarte lavastenen wordt de stad ook wel de zwarte dochter van de Etna genoemd.

Catania is de economische motor van Sicilie maar tegelijkertijd nemen de inwoners hier zeker de tijd om van het leven te genieten. De stad bruist rond de Piazza Duomo en de Piazza Vittorio Emanuele lll. Vanuit de Piazza Duomo loopt de Via Etnea, de belangrijkste winkelstraat van de stad, een stuk kaarsrecht omhoog richting de Etna. 

De fonteinen van de Piazza Duomo zijn misschien wel de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het Fontana dell’Elefante, de lachende olifant, is hiervan het meest opvallend. Het is inmiddels het symbool van de stad geworden. Er gaat een legende dat de obelisk die de olifant op zijn rug draagt, magische krachten heeft.

MET DE CAMPER NAAR CATANIA

Het verkeer in Catania is behoorlijk druk en chaotisch. Het is beter om de camper buiten het centrum te parkeren of om op een camping buiten het centrum te overnachten. In Catania kun je dan de stad verkennen met het treintje dat op het Piazza Duomo vertrekt. Deze voert je langs alle belangrijke monumenten van de stad. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties