Milaan

De modestad van Europa, dat is Milaan! De stad staat vol met culturele rijkdommen en heeft een scala aan bezienswaardigheden. De bruisende metropool heeft veel meer te bieden dan alleen winkels. De beroemde Duomo, fraaie musea en de sublieme restaurants maken de stad een ‘must see’ in Italië!

DUOMO SANTA MARIA NASCENTE 

Wanneer je het plein oploopt van Duomo Santa Maria Nascente, doemt de Dom op. Het is zó indrukwekkend om dit bouwwerk te zien. Je kunt er uren naar kijken en telkens zie je weer nieuw(e) beelden/bouwwerk. Het duurde 600 jaar om de kerk te bouwen en ze zeggen dat het gebouw perfect de ambitie en creativiteit van Milaan reflecteert. 

De immense glas-in-loodramen aan de buitenkant zijn prachtig en daarnaast heeft de Dom ook mooie versierde portalen. De grootste attractie is het dakterras. Je kunt met een trap omhoog (ca. 500 traptreden) of de lift nemen. Het met marmer versierde terras geeft je een geweldig uitzicht over de stad. We raden je aan om vooraf tickets te kopen voor de entree van Duomo. 

CASTELLO SFORZESCO 

In het hart van Milaan ligt Castello Sforzesco. Dit kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd als fort door de familie Visconti. Later werd het omgebouwd tot een woning voor Francsesco Sforza, één van de belangrijkste hertogen uit de Renaissance tijd. Het kasteel heeft veel geleden door alle bombardementen welke hebben plaats gevonden, maar recent werd het bouwwerk nog helemaal opgeknapt. Nu wordt het kasteel gebruikt voor verschillende musea. Het grootste museum is het museum waar je enkele werken van Michelangelo kunt bewonderen. 

Heb je geen behoefte aan een bezoek van een museum, dan kun je ook alleen het kasteel bezoeken. Dat is namelijk gratis. Alleen voor de musea heb je een kaartje nodig. 

SANTA MARIA DELLE GRAZIE 

Wanneer je ‘Het laatste avondmaal’ zegt, dan zeg je Leonardo Da Vinci. Het schilderij is te zien in Santa Maria delle Grazie. Naast dit schilderij zie je in dit gebouw 7 kapellen en de begraafplaats rond het klooster. 

Slechts 1300 bezoekers mogen er per dag het schilderij bezoeken en het is niet toegestaan om langer dan 15 minuten het schilderij te bezichtigen. Wanneer je dus ‘Het laatste avondmaal’ wil gaan bewonderen, raden we je aan om dagen van tevoren een entreekaartje aan te schaffen, zodat je zeker bent dat je dit kunstwerk kunt gaan zien tijdens je bezoek aan Milaan. 
Wanneer je pech hebt bij het kopen van een kaartje en deze niet hebt kunnen bemachtigen, dan kun je ook altijd nog een tour boeken met een gids. Deze kaartjes zijn wat duurder, maar op deze manier kun je toch het schilderwerk zien. 

SAN SIRO STADION 

Milaan staat ook zeker bekend om zijn voetbalgekte! Aartsrivalen AC Milan en Inter Milan spelen beiden in het gigantische San Siro Stadion. 85.000 voetbalfans kunnen tegelijkertijd live zien hoe hun idolen de sterren van de hemel spelen in een uitzinnige sfeer. We adviseren je om een rondleiding te boeken door dit stadion, zodat je net even wat andere kanten kunt bekijken dan alleen de grasmat. Wanneer je een kaartje wilt bemachtigen voor een wedstrijd kun je proberen om dit vooraf te reserveren, maar lukt dat niet dan zijn er vaak op de dag zelf nog kaarten beschikbaar aan de balie of online. 

NAVIGLI

Één van de gezelligste wijken in Milaan is toch wel Navigli, al zou je dat in de ochtend of vroeg in de middag nog niet zeggen. De restaurants en barretjes rondom de kanalen gaan namelijk pas aan het einde van de middag open en dan ga je zien hoe gezellig het hier kan zijn. De wijk telt 150 kilometer aan kanalen en deze werden vroeger gebruikt om het marmer te ‘verschepen’ voor de Duomo. De Milanezen zelf zijn hier ook met enige regelmaat te vinden nadat de werkdag erop zit. 

GALLERIA VITTORIO EMANUELE II 

Direct naast Duomo ligt de mooiste winkelstraat van Milaan Galleria Vittorio Emanuelle II. De 19e-eeuwse winkelgalerij is overdekt met glazen koepels. In dit winkelcentrum zijn niet de budgetwinkels gevestigd, maar juist de winkels in het hogere segment gelegen. Is je budget niet toereikend? Geen probleem, want een bezoek brengen aan het winkelcentrum is alleen al indrukwekkend.

CIMITERO MONUMENTALE 

Cimitero Monumentale is de grootste begraafplaats van Milaan. Je zou zeggen dat dat niet echt gezellig is tijdens je bezoek aan Milaan. Dat klopt, maar het is echt de moeite waard om eens een bezoek te brengen. Je kijkt er je ogen uit! Je vindt er kleinere graven terug, maar ook immens grote bouwwerken, ook wel tomben genoemd, met een eigen kapel. Tijdens je bezoek aan deze begraafplaats heb je het idee dat je in een luguber dorp loopt…bizar!

BIBLIOTECA DEGLI ALBERI 

De bibliotheek van bomen, letterlijk vertaald, is het derde stadspark van Milaan en is pas sinds 2018 geopend. De gemeente wilde graag dat de lege terreinen rondom Piazza Gae Aulenti werden opgefleurd door een groene zone waar de Milanezen zouden kunnen ontspannen. Dat is gelukt! Het park wordt gekenmerkt doordat direct naast het park de twee bekende appartementsgebouwen gelegen zijn ‘Bosco Verticale’. Dit zijn twee gebouwen volledig bekleed met planten. 

PORTA NUOVA 

Tijdens je camperreis door Italië ga je genoeg typisch Italiaanse straatjes en steegjes tegenkomen, maar het is ook wel eens leuk om juist van het toeristische pad te wijken. District Porta Nuova is een futuristisch gedeelte van de stad. In deze wijk vind je hi-tech winkels, bars, cafés, restaurants en leuke boekhandels. Het is nog een geheel onbekende wijk in Milaan en totaal niet toeristisch. 

CAMPERREIS MILAAN

Wanneer je met de camper de stad Milaan wilt bezoeken raden we je aan om een camping te boeken nabij de stad. Camping Village Città di Milano is een mooi voorbeeld daarvan. Deze camping wordt ook wel Camping Milano genoemd en met een paar ‘stappen’ sta je midden in de stad. 

Verblijf je liever niet in Milaan zelf, dan kun je ervoor kiezen om te verblijven aan Lago Maggiore of het Comomeer. Vanuit dit gebied kun je prima naar de stad reizen voor een dagje uit! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties