Noord-Oost Sicilie

Het noordoostelijke deel van Sicilië staat, zonder twijfel, het meest bekend om de Etna. Maar ook bekende steden zoals Catania en Taormina zijn parels van deze regio. En niet te vergeten leuke badplaatsen zoals Giardini Naxos zijn de moeite waard om met je camper te bezoeken.

ETNA

De meest actieve vulkaan van Europa torent met zijn 3300 meter hoogte boven het landschap uit. Het beklimmen van deze vulkaan is letterlijk een hoogtepunt tijdens je camperreis. Er zijn meerdere mogelijkheden voor deze klim. Het kan onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid. Je kunt een stuk met de kabelbaan of te voet helemaal naar de top. Informeer vooraf wel goed naar de weersverwachtingen want het kan boven flink afkoelen.

Er is bijna ieder jaar wel een eruptie van lava. Die meestal vooraf wordt gegaan door een periode met kleinere aardbevingen. Dit is niets om je echt zorgen over te maken. De lokale bevolking vindt het grootste ongemak van deze situaties dat ze even geen bereik hebben met hun mobiele telefoon.

CATANIA

De tweede stad van het eiland. Het is er rommelig maar bruisend. Het is een contrast tussen modern en klassiek met aan de ene kant moderne winkelcentra en hippe bars en aan de andere kant oude vismarkten en talloze monumenten. 

TAORMINA EN GIARDINI NAXOS

Taormina is al jaren geliefd onder strandvakantiegangers. Het is een mondaine badplaats die tegen een heuvel gebouwd is. Dit zorgt voor een fantastisch uitzicht over de zee. Je kunt hier heerlijk struinen door de smalle straatjes en lekker winkelen. Parkeer je camper in de baai van Isola Bella en neem het kabelbaantje naar boven of wandel via de trappen naar het centrum. 

Giardini Naxos ligt een stukje verderop. Hier kun je genieten van een heerlijke strandvakantie aan het prachtige en langgerekte zandstrand. Wandel ’s avonds over de boulevard en kom een paar dagen heerlijk tot rust na de vele indrukken die je met je camperreis hebt opgedaan.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties