Noord-West Sicilie

Het noordwesten van Sicilië is het deel met de meeste Arabische invloeden van het eiland. Het is het meest diverse deel met een mix van culturele, architectonische en gastronomische invloeden. Hier vindt je leuke steden, authentieke bergdorpjes en prachtige natuur. 

PALERMO

De hoofdstad van Sicilië met een hele eigen sfeer. Het is zowel chaotisch als exotisch. Het is een brug tussen noord en zuid met misschien wel de meeste Arabische invloeden van het hele eiland. De markten hier lijken meer op Soeks en de oorpronkelijke architectuur heeft ook een typische Arabische stijl. Later zijn daar ook nog verschillende andere bouwstijlen aan toegevoegd. Dat maakt de indruk van deze stad een mengelmoes. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Het fijne van Palermo is dat in het centrum bijna alles te voet bereikbaar is. Je hoeft dus niet met de camper door het centrum en telkens op zoek naar een parkeerplaats. 

Palermo staat vol met bezienswaardigheden! Alleen al in het centrum staan meer dan 150 kerken en 400 palazzo’s! Als je ergens zomaar een binnenplaats in loopt tref je alweer een verborgen schat aan. Als je over de Via Vittorio Emanuele loopt heb je alle binnen handbereik. 

TRAPANI

Trapani is nog niet zo bekend bij de meeste toeristen. Het is nog erg in opkomst en dat maakt het zo’n leuke bestemming. Door de centrale ligging aan de westkust is het een ideale plaats om de omgeving te verkennen. De stad ligt op een schiereiland en wordt omgeven door zoutvlakten. Het is dan ook heel leuk om een zoutfietstocht te doen. Je kunt bij het toeristenbureau de kaart “La Vie del Sale” en een fiets huren en richting de Via Isola Zavorra rijden. Vanaf daar pakt de fietskaart de route verder op. Een fietstocht van ongeveer 20 kilometer duurt een uur, al is dat natuurlijk afhankelijk van het aantal stops dat je maakt om de witte wereld te fotograferen. 

Wil je een spectaculair uitzicht op de omgeving? Ga dan met de kabelbaan naar Erice. Dit middeleeuwse dorp op de top van de Monte San Giuliano ligt op 750 meter hoogte en is een must om te bezoeken. Je kunt een wandeling maken langs alle belangrijke bezienswaardigheden en begint dan bij de Porta Trapani. Het is aan te raden om het dorp vroeg op de dag te bezoeken om de grootste toeristenstroom voor te zijn. 

MARSALA

Het historische centrum van Marsala is volledig gerestaureerd en heeft voornamelijk Barokke gebouwen. De toegang tot de stad gaat via een echte stadspoort. ’s Avonds is de sfeer op het Piazza della Repubblica, het plein dat midden in het centrum gelegen is, gezellig omdat iedereen daar bij elkaar komt en van het Italiaanse leven geniet. 

Marsala staat bekend om hun dessertwijnen. Deze kun je overal proeven en bestellen. Het wordt gemaakt volgens het Solera principe. Er wordt geleidelijk wijn vermengd van oude en nieuwe jaartallen. 

CEFALU

Een prachtige badplaats met een kenmerkende kustlijn van pastelkleurige huizen en gebouwen en een azuurblauwe zee. In de zomermaanden is het hier erg druk maar in het voor en naseizoen is het hier heerlijk vertoeven. Er ligt een prachtig breed zandstrand waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken die je tijdens je camperreis hebt opgedaan. In het westelijke deel van de plaats is het een wirwar van smalle straatjes en steegjes en kun je uren rondstruinen. 

Als je even behoefte hebt aan wat meer rust kun je het hoger opzoeken en La Rocca beklimmen. Volgens de legende betreed je dan de voormalige woonplaats van de reuzen. Vanaf de 275 meter hoge rots heb je een prachtig uitzicht en kun je bij helder weer zelfs de Eolische eilanden zien liggen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties