Taormina

Misschien wel de populairste badplaatsen van het hele eiland. Allebei heel verschillend maar omdat ze zo dicht bij elkaar liggen en elkaar enorm aanvullen worden ze in een adem genoemd.

Het mondaine en bruisende Taormina is tegen een berg gebouwd en heeft smalle straatjes met winkeltjes en sfeervolle barretjes en terrasjes. De bekendste en chique winkelstraat is Corso Umberto I. Je kunt je camper in de baai Isola Bella parkeren bij het dorpje Mazzaro en met de trap of het kabelbaantje naar het centrum. Vooral in de avond is de sfeer fantastisch. Geniet van een heerlijke pasta of pizza op een van de vele terrasjes met op de achtergrond het adembenemende uitzicht over de Middellandse Zee en de baai. 

In Taormina bevindt zicht ook het Teatro Greco. Dit Grieks-Romeinse openluchttheater is een van de bekendste monumenten van Sicilië. Het werd gebouwd door de Grieken in de 3e eeuw voor Christus maar ook in de Romeinse tijd werd er flink aan gebouwd waardoor het nu een mix is van bouwstijlen. Het prachtige uitzicht en de Etna als decor op de achtergrond maakt van dit theater een unieke locatie. In de zomer worden hier bijna dagelijks operavoorstellingen en concerten gegeven. Het is een absolute aanrader om er dan naartoe te gaan.

Vanuit Taormina kronkelt de Via Leonardo Da Vinci omhoog richting Castelmola, een bergdorpje dat als een van de mooiste van Italië wordt beschouwd. Als je besluit om met je camper Castelmola te bezoeken, doe dat dan in de namiddag als het niet meer zo warm is. Tegen de avond is het heerlijk toeven op de paar terrasjes die je in het dorp kunt vinden. 

GIARDINI NAXOS

Ten zuiden van Taormina ligt de badplaats Giardini Naxos met een prachtig lang zandstrand. In de zomer is het hier gezellig en druk en kun je hier genieten van een heerlijke strandvakantie. Dit is een perfecte stop voor een paar dagen relaxen tijdens je camperreis. Er zijn meerdere campings te vinden die gelegen zijn aan het strand. 

Giardini Naxos was de eerste Griekse nederzetting van Sicilië. Je vindt hier dus nog een Griekse opgravingen in het archeologische park in het centrum in het gedeelte Naxos. 

De plaats bestaat uit 3 delen, namelijk het levendige Giardini met het authentieke centrum en de vele winkeltjes en restaurantjes, Naxos met de oude vissershaven en het archeologisch park en Recanati waar zich de meeste familiehotels bevinden. Tussen Giardini en Naxos ligt een heerlijke wandelboulevard langs het strand. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties