Venetië

Venetië is een romantische stad op het water en mag je zeker niet overslaan tijdens een camperreis door Italië. Bezoek Venetië door met een gondel door de fraaie kanalen te varen. Het indrukwekkende San Marco Plein met zijn prachtige gebouwen, de grote Basiliek en de winkels met hun eigen gemaakte maskers, maken Venetië helemaal af! 

PIAZZA SAN MARCO

Het San Marco plein is het drukste plein van Venetië. Napoleon noemde het plein altijd ‘het mooiste salon ter wereld’ en is daarom een bezoekje waard. Het plein heeft een bijzonder mooie architectuur, met als 2 bekendste omliggende gebouwen de grote kerk van San Marco en het Dogenpaleis. In het Dogenpaleis woonde de doge, het staatshoofd van Venetië. De gevel van het gebouw is een echt meesterwerk omdat niemand zich, tijdens het bouwen, aan de regels van de zwaartekracht heeft gehouden. De lichtere en opengewerkte onderdelen dragen de zwaarste onderdelen van dit gebouw. Het paleis is aan de achterkant verbonden met de voormalige gevangenis van Venetië via de beroemde ‘Brug der Zuchten’. 

Wil je graag de Basiliek van San Marco bezoeken? Houdt er dan rekening mee dat het hier enorm druk kan zijn. Een lange rij voor de ingang is meer een regel dan een uitzondering. 

CANAL GRANDE

Een tocht over het water is onvermijdelijk. Venetië ligt op een groep van 118 eilandjes in de Laguna Veneta. Het belangrijkste water van de stad is Canal Grande en middels een boottocht kom je langs veel mooie plekken van Venetië. Je vaart langs indrukwekkende paleizen en onder bekende bruggen door. De bijna 4000 meter lange Canal Grande slingert sierlijk door de stad, waardoor het per watertaxi een goede optie is om de andere delen van Venetië te ontdekken. 

De bekendste brug die over de Canal Grande gaat is de Rialtobrug. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de Canal Grande met al zijn boten en watertaxi’s. Ook is dit de brug waar bijna iedereen een foto maakt om te poseren met Venetië.

ETEN EN DRINKEN

Venetië staat erom bekend dat hier (mogelijk) voor het eerste koffie werd gedronken toen dit in de 17e eeuw door de koopliederen werd gekocht. In Venetië heb je om deze reden veel deftige koffiehuizen waar je een heerlijk kopje koffie kunt krijgen. Een tip! Ga je koffie drinken op het San Marco plein? Kijk dan goed naar de prijzen omdat je hier voor een koffie ca. 15 euro betaalt. Ontdek de kleine straatjes en steegjes van Venetië en vindt daar de unieke koffieplaatsen, restaurants en bars waar er een redelijke prijs voor eten en drinken wordt gevraagd. 

CARNAVAL 

Venetië staat ook bekend om het Carnaval festival met de eigengemaakte maskers. Ieder jaar komt het festival in februari terug en is de stad omgetoverd tot een bal met parades van prachtige kostuums met pruiken en natuurlijk de beroemde maskers. Het verhaal achter de maskers is dat ze graag de sociale conventies wilden doorbreken, zoals het onderscheid tussen arm en rijk. Was je arm, rijk of van adel? Je mocht je allemaal vermommen. Het festival duurt 12 dagen en eindigt altijd op Vastenavond. De hele stad doet ieder jaar mee aan dit grote spektakel. 

CAMPERREIS VENETIË

Uiteraard raden we niet aan om met je camper het centrum van Venetië te bezoeken. Er zijn rondom Venetië vele parkeerplaatsen waar je de camper de gehele dag kan parkeren om vervolgens per watertaxi naar het centrum te varen. Ook is het mogelijk om vanuit verschilleden steden per trein naar het centrum van Venetië te gaan. Zo kun je vaak je camper gewoon op de camping laten staan. Bezoek ook Verona en/of het Gardameer in Italië. Deze plekken zijn prima met elkaar te combineren namelijk! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties