Viareggio

Deze gezellige badplaats is populair onder de Europese reizigers. Naast een gezellige badplaats is Viareggio ook het centrum van scheepsbouw. Dit kun je goed zien aan begin van de boulevard. Hier staan namelijk enorme schepen, welke je van een kleine afstand kunt bewonderen. Voor een camperreis met het gehele gezin is dit de perfecte plek om een aantal dagen aan het strand door te brengen. Viareggio wordt ook wel het Scheveningen van Italië genoemd. 

STRAND VAN VIAREGGIO 

Wanneer je toe bent aan een aantal dagen aan het strand is Viareggio een ideale plaats om te vertoeven. Één van de belangrijkste verschillen met de Nederlandse stranden is dat de Italianen weinig openbare stranden kennen. Vaak zie je een smalle strook welke gebruikt kan worden als openbaar strand waar je je badhanddoek neer kunt leggen. Dat is ook goed te zien in Viareggio. De overige ruimte op het strand wordt beheerd door families welke al jarenlang een resort of Beach club runnen. Je kunt hier dan een ligbedje en een parasol huren voor een aantal uren of voor de hele dag. Hoe dichter je aan het water ligt, hoe duurder de bedjes zijn. Een gemiddelde prijs van een ligbedje met parasol is ongeveer €15,- per dag. Je mag voor dit bedrag ook gebruik maken van alle andere faciliteiten van de clubs, zoals de toiletten en zwembaden. 

Direct aan het strand ligt een 3 kilometer lange dijk/boulevard waaraan verschillende winkelketens te vinden zijn en restaurants met heerlijke gerechten. Viareggio staat bekend om zijn vele visrestaurants dus pak je kans om heerlijk te dineren in deze badplaats. 

CAMPERREIS VIAREGGIO 

Wanneer je met de camper een aantal nachten in Viareggio wilt verblijven, dan raden we je aan om te overnachten op Camping La Pineta. Dit is een ruime camping met veel beschutte plaatsen. Daarnaast biedt de camping de mogelijkheid om fietsen te huren, zodat je makkelijk vanaf de camping naar het strand kunt fietsen. 

Combineer je camperreis met een dagje Livorno of Lucca, zodat je strand en cultuur met elkaar kunt afwisselen! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties