Volterra

In de provincie Pisa ligt het typisch Toscaans stadje Volterra op een 500 meter hoge heuvel. In de middag is het hier vaak druk en door de smallere straatjes, welke door het centrum lopen, heb je het idee dat het nóg drukker is. Toch is een bezoek aan Volterra meer dan de moeite waard. Het stadje heeft echt zijn charme! Houd je niet van drukte, breng dan vroeg in de avond een bezoek aan het centrum, dan is het een stuk rustiger. 

PALAZZO DEI PRIORI 

Dit mooie gebouw werd in de middeleeuwen gebruikt als stadhuis. Tegenwoordig is er een museum gevestigd en kun je de klokkentoren bezoeken. Het is een smalle, steile klim en vanuit deze toren heb je een fantastisch uitzicht over Volterra en de omgeving. Je kunt vanaf hier de Duomo zien van Volterra. 

DUOMO DI VOLTERRA 

De kathedraal van Volterra ziet er van de buitenkant wat ‘saaier’ uit dan bijvoorbeeld de Duomi in Siena, maar het interieur gaat je verrassen. De binnenkant is versierd met panelen en preekstoelen uit de 13e eeuw. In deze tijd is de kathedraal ook opgebouwd. Prima voor een kort bezoekje dus! 

TEATRO ROMANO

Volterra heeft een eigen amfitheater uit de eerste eeuw voor Christus. Deze is gelegen net buiten de stadsmuren, tegen een helling aan. Je ziet hier nog de marmeren zuilen en 19 rijen met zitplaatsen. Je kunt dit amfitheater ook bezoeken tegen betaling om op deze manier mooi foto’s te kunnen maken van deze bezienswaardigheid. 

TWILIGHT VOLTERRA

Wie de Twilight boeken heeft gelezen gaat hier herkenningspunten terug vinden. Volterra is namelijk een belangrijke locatie geweest voor het schrijven van deze boeken. New Moon (tweede film/boek) speelt zich namelijk af in Volturi. Het is gebaseerd op Volterra, maar uiteindelijk zijn de scenes opgenomen in Montepulciano. Door deze films en boeken is Volterra een toeristische trekpleister geworden. 

DINEREN IN VOLTERRA 

De Italianen zelf dineren pas later op de avond en dat scheelt in drukte aan het begin van de avond. Zorg wel dat je in de middag alvast even een plekje reserveert bij een restaurant om teleurstellingen te voorkomen. Het kan eigenlijk niet mis gaan in dit stadje, want er zijn zoveel goede restaurants! 

CAMPERREIS VOLTERRA 

Volterra ligt eigenlijk in het hart van Toscane, waardoor je makkelijk een uitstapje kunt maken naar Siena, Livorno en San Gimignano bijvoorbeeld. Het is er prima vertoeven voor één nacht. Heel groot is het stadje namelijk niet, maar perfect als doorreis bestemming! 

Wanneer je dicht bij Volterra wilt kamperen dan is Camping Le Balze een prima optie. Dichtbij de camping is er een supermarkt te vinden en binnen 15 minuten sta je met de camper geparkeerd bij het centrum van Volterra. Er zijn zelfs bij het centrum speciale parkeerplaatsen voor campers beschikbaar. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties