Crikvenica

Op ongeveer 30 km afstand van de stad Rijeka ligt het schilderachtige vissersdorpje Crikvenica. Aan de azuurblauwe Kvarner baai ligt het dorp aan een van de mooiste delen van de Kroatische kust. Al sinds begin 1900 is Crikvenica erg in trek bij toeristen en ook tegenwoordig bezoeken veel reizigers het dorp tijdens een rondreis met de camper. 

CAMPERREIS CRIKVENICA

Crikvenica beschikt over een prachtige 8 km lange promenade, die langs het brede zandstrand helemaal doorloopt tot aan Selce. 
Vooral in de zomer is er een gezellige drukte rondom de haven en de promenade. Jaarlijks organiseert de lokale bevolking diverse activiteiten zoals concerten, muziekfestivals, modeshows en tentoonstellingen. De traditionele zomerfeesten zijn erg geliefd bij zowel de kampeerders als bij inwoners van Crikvenica. 

 

Wanneer je de huurcamper aan de rand van het dorp parkeert kun je heerlijk aan de kust flaneren en genieten van de wandeling door de schilderachtige omgeving. 

HISTORISCHE MONUMENTEN

Voor wie van historische plekken houdt kan zijn hart zeker ophalen in Crikvenica. Tal van authentieke historische monumenten en overblijfselen tonen het rijke verleden van het dorp. 
Bezoek bijvoorbeeld eens het Pauline klooster waar de stad zijn naam zelfs dankt, of bezoek de kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria of het gedenkteken van Zvanko Car. Ook beschikt Crikvenica over een stadsmuseum en de molen Tos die gebruikt wordt voor het verwerken van olijfolie uit de omgeving. 

 

Op diverse plekken nabij historische bezienswaardigheden in Crikvenica zijn prachtige tuinen en parken aangelegd en dat zorgt voor een erg mooi uiterlijk van het oude vissersdorp. 

WATERACTIVITEITEN CRIKVENICA

In de omgeving van Crikvenica kun je heerlijk genieten van verschillende wateractiviteiten. Er is voor ieder wat wils: van relaxen op de fijne zandstranden aan het helderblauwe water tot aan wat meer uitdaging in de vorm van duiken, waterskiën of zelfs paragliden. 

 

Ook beschikt Crikvenica over een aantrekkelijk aquarium waar men veel aandacht besteed aan de rijke dieren- en plantenwereld van de Middellandse Zee. 
Ondanks dat Crikvenica een relatief onbekend dorp van Istrië is kunnen we een bezoek tijdens de camperreis zeker adviseren. Maak een korte stop op de route met de huurcamper in Crikvenica en geniet van de omgeving. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties