Hvar

Hvar staat vooral bekend als partyeiland, maar is zoveel meer dan dat. Kijk eens verder dan het bruisende Hvar Stad en ontdek de prachtige lavendelvelden, mooie stranden gelegen in kleine baaitjes en de oude stad Stari Grad. Vanuit Split kun je met je camper de ferry nemen naar Hvar. Je kunt meerdere keren per dag de overtocht tussen Split en Stari Grad maken. De duur van de overtocht is ca. 2 uur. Heb je ruim de tijd voor je camperreis door Kroatië? Sla Hvar dan zeker niet over!

HVAR STAD

Hvar stad is dé uitgaansplek van het eiland en dan ook erg in trek bij jongeren. Het is hier ook druk, in vergelijking met de rest van het eiland. Heb je zin in een feestje? Sla deze stad dan zeker niet over. Maar Hvar stad heeft meer te bieden. Vergaap je aan de flitsende jachten in de haven, slenter door de smalle straatjes van het oude stadcentrum en beklim het fort van Hvar voor een schitterend uitzicht over de stad en de groene eilandjes die in de verte liggen. Naar die eilandjes kun je ook een dagexcursie boeken! Verblijf met je huurcamper op Camp Vira. Een heerlijk beschut plekje tussen de bomen, met uitzicht op zee. Voor een paar euro brengt een Uber of gewone taxi je in nog geen 10 minuten naar het centrum.  

STARI GRAD

Wanneer je de boot neemt naar Hvar, kom je aan in Stari Grad. Dit is één van de oudste steden van Kroatië en is gesticht door de Grieken. Het is hier een stuk rustiger dan in Hvar Stad. Voor een paar euro kun je het kasteel van Tvrdalj ontdekken, een van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad. Binnen een paar minuutjes wandelen door de oude straatjes kun je niet alleen een aantal kerken bezichtigen, maar ook een klooster. Geniet tussendoor van een hapje of drankje in een van de vele barretjes en restaurantjes. Na een bezoek in de stad zoek je de rust op in Jelsa, waar je met je camper op verschillende campings kunt verblijven.

HVAR MET DE CAMPER

Vooral het westen van het eiland is goed te bezoeken met een camper. In het oosten zijn eigenlijk geen campings te vinden. Wanneer je aankomt met de boot in Stari Grad zit je dan ook direct aan de goede kant van het eiland! Bezoek Hvar tijdens jouw camperreis langs de Adriatische kust, nadat je je hebt mogen verwonderen aan de havensteden Zadar, Šibenik en natuurlijk Split zelf. Reis je tussen Stari Grad en Hvar Stad met je huurcamper? De beroemde lavendelvelden kun je hier langs de weg bewonderen en staan vooral in juni in bloei!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties