Krka watervallen

Tijdens je camperreis door Kroatië mogen naast de populaire Plitvicemeren ook zeker de imposante watervallen van Krka niet ontbreken. Het nationale park is gelegen tussen Zadar en Split. Hier laat je je niet alleen verwonderen door de watervallen, maar ook de andere natuurschoonheden van het park. Breng ook eens een bezoek aan het Visovac klooster. Zorg dat je, zeker in de zomer, vroeg in het park bent om de grote drukte voor te zijn. Er bevinden zich verschillende campings aan de voet van de verschillende ingangen naar het park. Zo kun je na een dag vol overweldigende natuur nagenieten van alle indrukken bij de camper!  

INGANGEN KRKA PER CAMPER

Er zijn verschillende ingangen naar het park. Lozovac wordt gezien als de hoofdingang. Een wandeling van ca. 875 meter over het pad brengt je naar de grootste waterval van het park: Skradinski Buk. In het hoogseizoen rijden de bussen ook af en aan naar de waterval. Wil je een bezoek brengen aan het Visovac kloostereiland? Dan neem je vanaf deze ingang de boot. De boottocht duurt ca. 2 uur, dus trek hier voldoende tijd voor uit. Je kunt er ook nog voor kiezen om de toch te combineren met een bezoek aan de watervallen van Roški Slap. Dan geniet je ruim 4 uur van al het moois.

 

Niet alleen via Lozovac heb je toegang tot het park, je kunt ook de Skradin ingang nemen. Je vaart dan met de boot het park binnen. Na het aanmeren loop je in ongeveer 5 minuten naar de Skradinski Buk waterval.

 

Rondom de Skradinski Buk waterval zijn verschillende wandelroutes. Deze leiden je over houten bruggetjes en paden niet alleen langs nog meer watervallen, maar ook een moeras, oude huisjes en watermolens.  

 

Keek je er al naar uit om een verkoelende duik te nemen in een van de toegankelijke meren van Krka? Helaas moeten we je teleurstellen, dit is namelijk vanaf 2021 niet meer toegestaan. 

KRKA NATIONAAL PARK BEZOEKEN MET DE CAMPER

Vooral rondom de Lozovc en Skradin ingangen zijn verschillende campings te vinden waar je met je camper kunt overnachten. 

 

Je kunt bijvoorbeeld op Camp Marina kamperen. Havensteden Zadar en Split liggen beide op ongeveer een uurtje rijden van de camping. Met de gunstige ligging aan de voet van de ingang, ben je binnen no-time in het park om de schitterende natuur te bewonderen. De camping beschikt over een restaurant, waar je gerechten van de typische Dalmatische keuken kunt proeven. En die verkoelde duik? Die kun je nemen in het zwembad op de camping!

 

Vergeet ook niet een uitstapje te maken naar Šibenik om je te verwonderen aan de St. Jacobuskathedraal, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESO staat.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties