Rovinj

Op het schiereiland Istrië bevinden zich vele Venetiaans aandoende kustplaatsjes en hier is Rovinj er een van en volgens vele de leukste. Met een mooi middeleeuws centrum, bijzondere galeries en met de beste restaurants van Kroatië, is dit een plaats die je gezien moet hebben. Je kunt Rovinj ook bezoeken door in Poreč de boot te nemen naar deze stad. Je komt dan binnen in de mooie haven en van hieruit kun je de stad gaan ontdekken. Er is altijd wel wat te doen, zoals gezellig winkelen, de verschillende bezienswaardigheden bezoeken en genieten van een heerlijke maaltijd op een van de sfeervolle pleinen.

OUDHEDEN EN CULTUUR

In deze bijzondere stad zijn nog resten te zien van de oude, middeleeuwse stadsmuur. Op het plein bij de pier staat Balbi’s Boog, een oude stadspoort uit 1680 en een klokkentoren uit de Renaissance. Het Erfgoedmuseum is gevestigd in een paleis uit 1680 en hierin is veel 18e-eeuwse Venetiaanse kunst te bewonderen, net zoals werk van moderne Kroatische kunstenaars. Ook in Rovinj staan meerdere kerken en kathedralen, waarvan de Sv. Eufemija de stad domineert. Deze kathedraal stamt uit 1736 en de klokkentoren is 62 meter hoog, de op een na hoogste in Istrië. Aanrader is het beklimmen van de toren. Wanneer je boven aankomt, heb je een schitterend uitzicht over de zee en de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Baptisterium van de heilige Drie-eenheid, de Sv. Trojstvo.

PUNTA CORRENTE PARK

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, ga dan heerlijk wandelen door het bospark Punta Corrente. Dit is een groot, maar toch rustig park waar geen gemotoriseerde voertuigen mogen komen. Je kunt hier afkoelen onder de schaduw van de bomen en doorlopen tot aan het strand. Er zijn verschillende mooie, kleine baaitjes waar je kunt zwemmen of snorkelen, maar er is ook een open veld waar je kunt picknicken. In het park zijn diverse bars te vinden, waar je wat te eten en drinken kunt halen.

MET DE CAMPER NAAR ROVINJ


Rovinj is een populaire badplaats en deze stad kun je met de camper vanaf verschillende campings in de omgeving ontdekken. Doordat deze plaats zo populair is, zijn de campings in en rondom de badplaats van goede kwaliteit.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties