Porec

Poreč is een stad en haven aan de westkust van Istrië en was oorspronkelijk een romeinse stad, genaamd Colonia Julia Parentium. In 1267 was Poreč de eerste stad die koos voor een Venetiaans bewind en hierdoor werd de stad verrijkt met mooie, grote paleizen en religieuze gebouwen in Venetiaanse stijl. Onder de Oostenrijkers werd Poreč het centrum van de scheepsbouwindustrie. De oude stad is mooi intact gebleven, doordat het wordt beschermd door rotsen en het St. Nicolaaseiland. 

PORECMUSEUM 

Wil je weten hoe de mensen vroeger geleefd hebben, kun je het Porečmuseum bezoeken. Hierin vindt je Romeinse en vroegchristelijke archeologische vondsten en een afdeling gewijd aan het dagelijkse leven in Poreč en omgeving.

EUPHRASIUSBASILIEK

Bezoek het mooie en bekendste bouwwerk in Poreč, namelijk de Euphrasiusbasiliek. Deze basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Euphrasius. Enkele originele vloermozaïeken zijn bewaard gebleven, ondanks dat het gebouw vele malen verbouwd is. In 1997 is dit bouwwerk door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst en in de maanden juli en augustus worden hier klassieke concerten gegeven.

WINKELEN EN GENIETEN IN POREČ

Loop langs de boulevard en geniet van de vele gezellige, leuke winkeltjes en souvenirshops. Geniet van de talrijke watersportmogelijkheden, stranden, restaurants en uitgaansgelegenheden of stap in de haven op een echte piratenboot en laat je heerlijk meevoeren op zee, genietend van de zeebries door je haren en het heerlijke zonnetje op je bol.

MET DE CAMPER NAAR POREČ

Er liggen verschillende campings in de buurt waar je met de camper kunt staan. Poreč is makkelijk via de weg te bereiken en heeft verbindingen naar vrijwel iedere regio in Kroatië, waardoor je dus je camperreis heel makkelijk kan voorzetten vanaf hiernaar bijvoorbeeld, Opatija, Pula en Rovinj.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties