Opatija

De toeristische badplaats Opatija, ooit een koninklijk vakantieoord, ligt in het noorden van Kroatië, in de streek Istrië. Deze plaats dankt zijn naam aan een 14e-eeuwse benedictijner abdij waar een dorp omheen gebouwd werd. Het bijzondere en authentieke Opatija is al meteen een reis terug in de tijd. Deze plaats was eind 19e eeuw geliefd bij vooral de Habsburgse adel, maar ook bij andere Europese elite, zoals Iginio Scarpa. Zij kwamen hier vakantie vieren en hebben hier ook verschillende fraaie villa’s gebouwd, waar ze hun wintervakanties doorbrachten. 

ANGIOLINA PARK EN OMGEVING 

Doordat er al veel adel op vakantie kwam, is in Opatija dan ook in 1884 het eerste hotel van Kroatië gebouwd, het Kvarner hotel. Dit is gebouwd om het toerisme te kunnen laten groeien en meer mensen uit te nodigen om te genieten van het prachtige land Kroatië. Inmiddels zijn er uiteraard veel meer hotels te vinden, maar Kroatië is ook uitermate geschikt om met de camper rond te reizen. 
Ook kun je in Opatija over de Walk of Fame van Kroatië wandelen, met sterren van onder andere Nikola Tesla, Goran Ivanišević en Janica Kostelić. Tevens is er in het Angiolina park, de tuin van de villa Angiolina, ook een Wall of Fame te bewonderen met bekende sterren die in Opatija zijn geweest, zoals Albert Einstein, Robert de Niro en keizer Frans Joseph I.

MEISJE MET DE ZEEMEEUW

Het meisje met de zeemeeuw is hét symbool van de stad Opatija. Zij verwelkomt je en geeft je meteen een mooi uitzicht op de Adriatische zee. Even verderop kun je ook een beeld vinden van een visserman. Dit waren de vroegere reisleiders, omdat veel mensen Opatija vanaf het water wilde bekijken. Zijn handgebaar is ‘Welkom in Opatija’, en niet, wat je zou denken, geef mij geld.

LUNGOMARE

De Lungomare in Opatija is een wandelpromenade van maar liefst 12 kilometer langs de ruige, bergachtige kust. Langs dit wandelpad kun je opmerkelijke gebouwen en monumenten tegenkomen, zoals verschillende villa’s, het voormalige kindersanatorium Szegő dat later omgebouwd werd tot het Hotel Belvedere en Villa Madonna alias Villa Schalek ten zuidwesten van het centrum van Opatija; dit is nu een casino.

KERKEN EN KATHEDRALEN

Hou je van kerken en kathedralen, ben je in Opatija ook aan het juiste adres. Hier zijn verschillende grote en kleinere kerken en kathedralen te vinden, zoals de Katedrala Sv. Jakova, een mooie simplistische kerk aan zee, Crkva Navjestenja, een bijzondere kerk gelegen op een heuvel met een opvallende groene koepel, Saint Jacob kerk, een schilderachtig klein kerkje, en zo zijn er nog meer te vinden in deze mooie stad.

ETEN EN DRINKEN

Na een stadwandeling kun je genieten van een drankje op een zonnig terras langs de kust of trakteer jezelf op een heerlijk ijsje. Doordat Opatija aan de kust van de Adriatische zee ligt, kun je er ook de lekkerste vis eten in diverse restaurants, maar probeer ook eens Brodet, een visstoofpot uit de regio’s Istrië, Dalmatië en Kvarner. In de zomermaanden kun je in verschillende bars en cafés rondom de haven en in het centrum genieten van livemuziek.

OPATIJA TIJDENS JE CAMPERREIS

Opatija, Istrië, is een goede uitvalsbasis om met de camper te kamperen en van hieruit rond te reizen. Er zijn verschillende campings waar je kunt kamperen en van daaruit kun je zowel de plaats Opatija en de mooie, groene omgeving bezoeken. De campings zijn ruim en schoon en vanaf hier kun je langs de kust doorrijden naar de volgende bezienswaardigheden, zoals Pula, Rovinj, Poreč en het eiland Krk.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties