Praktische Info - Namibië

Ontdek je met

Moniek

Karlijn

Reisdocumenten Namibië

Een visum is voor Namibië niet nodig. Voor Namibië dient jouw paspoort nog enkele maanden geldig te zijn, na terugkomst in Nederland. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Voor exacte regels met betrekking tot reisdocumenten verwijzen wij je naar www.paspoortinformatie.nl.

REIZEN MET KINDEREN ONDER DE 18 JAAR
Voor kinderen tot en met 1 jaar wordt geen stoel gereserveerd en is het gereduceerde babytarief van toepassing. Indien je voor een baby wel een stoel wenst kun je dit aangeven. Voor baby’s met eigen stoel en voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar geldt een gereduceerd kindertarief.


Naar Namibië met kinderen? Let op deze nieuwe wetgeving! Het is verplicht voor kinderen onder de 18 jaar die naar Namibië reizen een officieel geboortecertificaat van die kinderen meenemen. Indien maar één (of geen) ouder mee reist moet er ook een schriftelijke verklaring van de andere ouder(s) getoond worden dat deze akkoord gaat met de reis. Deze wetgeving dient kinderhandel tegen te gaan. Houdt er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat je de benodigde papieren van het gemeentehuis hebt.
1. Ouders die met hun eigen kinderen (jonger dan 18 jaar, of die 18 jaar worden tijdens de reis) reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook 
- een origineel geboorte certificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen;
- Kinderen dienen een eigen paspoort te hebben. Sinds 26 juni 2012 is bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders niet meer voldoende.
2. Wanneer slechts één van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij
- uiteraard het geldige geboorte certificaat en daarnaast
- een schriftelijke en ondertekende verklaring (in het Engels) van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen met de andere ouder,
- een officieel bewijs dat de alleenstaande ouder volledige voogdij en officiële zeggenschap heeft over het kind (bijvoorbeeld uitspraak van rechtbank in voogdij zaak), of;
- indien de andere ouder overleden is, moet in plaats van deze verklaring een kopie van de officiële overlijdensakte van de andere ouder meegenomen worden.
3. Kinderen die niet met hun ouders reizen maar met een familielid, kennis of andere ‘guardian’, moeten
- uiteraard het geldige geboorte certificaat, en daarnaast
- een officiële schriftelijke en ondertekende verklaring (in het Engels) bij zich hebben waarin beide ouders cq. wettelijke voogden toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen met deze personen,
- evenals kopieën van de paspoorten en contact gegevens van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;

Let op:
- Als de namen op de volledige geboorteakte overeenkomen met de namen op het paspoort, maakt het niet uit in welke taal de geboorteakte is.
- Mocht het kind niet met beide ouders reizen, of met iemand anders mee zijn, dan moeten de juiste papieren meegenomen worden (zie hierboven). Deze papieren moeten wel in het Engels zijn.