De Zeeuwse Kust

Zeeland is de ideale bestemming voor een camperreis! De provincie heeft charmante steden en schone stranden. De afstanden zijn niet erg groot dus geen lange uren in de camper en er zijn tal van campings waar je met de camper kunt overnachten. Zeeland is enorm populair onder Duitse toeristen, maar ook wij Nederlanders reizen met name in de zomervakantie graag af naar Renesse, Burgh Haamstede of Zoutelande. 

STRAND

De stranden van Zeeland zijn de schoonste stranden van Nederland. Tevens zijn de stranden groter en zodoende minder druk dan de stranden in onder andere Zuid-Holland. Waar menig Nederlander voor één dagje weg naar het strand vaak voor Zuid-Holland kiest vanwege de bereikbaarheid, is Zeeland ideaal voor meerdere dagen en met camper hoef jij je ook geen zorgen te maken over de bereikbaarheid. Je kunt in Zeeland gemakkelijk enkele dagen vertoeven op het strand; ontspan op je badlaken of, voor de sportievelingen, probeer een watersport. Zeeland bied voldoende mogelijkheden om te kitesurfen, windsurfen of zeilen. 

FIESTEN EN (STRAND)WANDELINGEN

De provincie Zeeland met zijn duinen en stranden leent zich uitstekende voor een wandeling of fietstocht. Je kunt de fietsen uiteraard zelf meenemen op de camper maar je kunt de fietsen ook op diverse plekken in Zeeland huren. Boswachterij Westerschouwen en de Zeepeduinen, beide in de buurt van Burgh-Haamstede zijn gebieden waar je een mooie wandeling kunt maken. Boswachterij Westerschouwen is combinatie van ‘kale’ en vol geplante duinen en vorm het grootste bos van Zeeland. 

PITORESK VEERE EN ZIERIKZEE

De steden in Zeeland zijn qua omvang niet te vergelijken met steden als Utrecht of Maastricht. De Zeeuwse steden zijn aanzienlijk kleiner en er is minder te beleven, echter de pittoreske steden bieden een fijne afwisselingen na een bezoek aan de stranden of na het vele wandelen. Volgens vele zijn Veere en Zierikzee de mooiste steden van Zeeland. In beide steden zijn zowel de markt als de haven de plekken met de meeste sfeer. 

Op Schouwen-Duiveland bevindt zich Zierikzee. Deze stad telt vele historische monumenten en een stratenpatroon uit de middeleeuwen. In Ouwerkerk, in de buurt van Zierikzee, staat het watersnoodmuseum. In het watersnoodmuseum kom je alles te weten over de watersnoodramp in 1953, welke 1836 mensen het leven kostte. Dit museum is vanzelfsprekend erg belangrijk voor de geschiedenis van Zeeland en een inleiding van het belang van de Deltawerken. Mocht je meer over de Deltawerken willen weten, is een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans aan te raden.

Op Walcheren vind je, naast Middelburg en Vlissingen, Veere. De havenstad Veere heeft ook een historisch centrum en de boetiekjes en terrassen zorgen voor een aangename sfeer. Het Veerse meer is een uitstekende plek voor een boot- of kanotocht, waterfietsen of suppen. 

OESTERS EN MOSSELEN

Liefhebbers van zeevruchten kunnen hun hart ophalen in Zeeland. Bij de meeste restaurants in Zeeland staat mosselen op de menukaart! En ook voor oesters kun je in deze provincie van Nederland terecht. Wil je eens iets anders doen? Boek dan zelf een excursie oester vangen en bereiden! Voor een oesterproeverij of een rondleiding over de oesterputten kun je het beste terecht in Yerseke. 

Mocht je in augustus met de camper Zeeland aandoen, in Yerseke wordt op de derde zaterdag van augustus de mosseldagen gehouden, deze mosselfeesten zijn een bezoek waard! Voor een portie zeevruchten ben je niet verplicht te gaan uiteten, je kunt deze ook ophalen en op de camping voor de camper opeten. ’s Avonds diner je met oesters of mosselen en voor het ontbijt haal je een verse Zeeuwse bolus bij de bakker in de buurt. 

MET DE CAMPER DOOR ZEELAND

We hebben het al eerder in dit artikel aangehaald, er zijn in Zeeland tal van campings waar je met de camper kunt overnachten. Mocht je in zomervakantie met de camper naar Zeeland reizen, raden wij alsnog aan van te voren te reserveren. Dit vanwege de grote getalen toeristen uit onze buurlanden, bij wie deze regio erg in trek valt. Duitsers weten hun weg al langer te vinden naar Zeeland en sinds de regionale trots van Zeeland, BlØf, zingt over Zouteland vinden ook steeds meer Belgen (en Nederlanders) hun weg naar de Zeeuwse kust. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties