Praktische Info - Nieuw-Zeeland

Ontdek je met

Tabitha

Moniek

Credit: Rob Suisted

Reisdocumenten Nieuw-Zeeland

Wanneer je naar Nieuw-Zeeland reist heb je een geldig paspoort nodig wat nog een aantal maanden geldig is bij terugkomst in Nederland. Daarnaast is een retourticket of doorreisticket verplicht voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.


Vanaf 1 oktober 2019 zijn alle (camper)reizigiers die naar Nieuw-Zeeland reizen verplicht een goedgekeurde ETA-aanvraag te kunnen overleggen. Hierdoor zal het proces bij de douane en security bij aankomst sneller verlopen.

Het aanvragen van de ETA is mogelijk via https://nzeta.immigration.govt.nz/ en moet minstens 72 uur van te voren worden aangevraagd. De kosten voor de ETA bedragen NZ$9,- per persoon via de mobiele app en NZ$12,- per persoon via de Immigration website. Een goedgekeurde ETA-aanvraag is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor verschillende bezoeken aan Nieuw-Zeeland.

Bij het aanvragen van je eTA betaal je ook een IVL-vergoeding van NZ$35,-. Deze vergoeding financiert de toeristische infrastructuur en helpt de natuurlijke omgeving te beschermen.

Heb je een paspoort dat niet is uitgegeven in een EU-land, controleer dan zelf of je al dan niet een visum of ander(e) reisdocument(en) moet aanvragen.