3.30.0.5@P-CD06 (210107 0849)

Kongsberg

Wanneer je een camper huurt in Oslo en naar het westen rijdt, kom je al na 80 km gereden te hebben aan in Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV, als ‘Konings berg’, nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving.

MET DE CAMPER OP EXCURSIE

Door de winning van zilver werd het stadje welvarend en speelde het lange tijd een grote rol in de Noorse economie. De laatste mijn sloot in 1957. Even buiten het centrum van Kongsberg kun je een excursie maken met een spoortrijntje dat je leidt door de oude zilvermijn. Buiten de zilvermijn zijn er vier belangrijke musea onder één dak in het stadje te vinden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Mijnbouwmuseum, het Skimuseum (in Kongsberg werd de eerste skispringwedstrijd georganiseerd), het Koninklijke Muntmuseum en het Wapen- en Technologiemuseum. Ook heeft de stad een mooie barokke kerk die je van zowel buiten als binnen kunt bezichtigen. In de kerk worden regelmatig uitvoeringen gegeven met betrekking tot muziek en kunst.

MET EEN CAMPER NAAR KONGSBERG

De stad ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar je op en top van kunt genieten. Bossen, bergen, meren, rivieren en een prachtige diverse fauna. Kongsberg ligt op een hoogte van zo'n 160 meter boven de zeespiegel. Zomers wordt er in Kongsberg een van grootste Jazzfestivals van Noorwegen gegeven en kan het vrij druk zijn op een van de vele campings in de omgeving.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties