Kongsberg

Wanneer je een camper gaat huren in Oslo en vanuit daar naar het westen gaat rijden, bereik je al na 80 km gereden te hebben, het stadje Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (met 25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV, als ‘Konings berg’, nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving.

MET DE CAMPER OP EXCURSIE

Een populaire excursie om te ondernemen, wanneer je met de camper in Kongsberg bent is de zilvermijn. Door de winning van zilver werd het stadje welvarend en speelde het lange tijd een grote rol in de Noorse economie. De laatste mijn sloot in 1957. Even buiten het centrum van Kongsberg kun je dus een leuke excursie maken. Parkeer de camper bij de oude mijn en een spoortrijntje leidt je door de oude zilvermijn. 

Naast de zilvermijn zijn er vier belangrijke musea onder één dak in het stadje te vinden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Mijnbouwmuseum, het Skimuseum (in Kongsberg werd de eerste skispringwedstrijd georganiseerd), het Koninklijke Muntmuseum en het Wapen- en Technologiemuseum. 

Ook heeft de stad een mooie barokke kerk die je van zowel buiten als binnen kunt bezichtigen. In de Kongsberg Kirke worden regelmatig uitvoeringen gegeven met betrekking tot muziek en kunst. Het weelderige interieur, het orgel en de kroonluchters zijn erg geliefd bij toeristen en camperreizigers. 

MET EEN CAMPER NAAR KONGSBERG

Het is een ideale bestemming om vanuit Oslo te bezoeken met de huurcamper. De stad ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar je op en top van kunt genieten. Bossen, bergen, meren, rivieren en een prachtige diverse fauna. Kongsberg ligt op een hoogte van zo'n 160 meter boven de zeespiegel. Parkeer de camper op één van de vele uitzichtpunten en geniet optimaal van de omgeving. 
Zomers wordt er in Kongsberg een van grootste Jazzfestivals van Noorwegen gegeven en kan het vrij druk zijn op een van de vele campings in de omgeving.
 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties