Loen

Wie tijdens de camperreis graag een bezoek wil brengen aan majestueuze hoge toppen moet absoluut met de huurcamper naar Loen! De plaats zelf ligt weliswaar in het dal, maar met de steilste kabelbaan ter wereld ga je tot maar liefst 1011 meter hoogte in slechts een paar minuten. Je komt dan bovenop de berg Hoven en vanuit daar krijg je eerst een prachtig weids uitzicht. Op heldere dagen kun je zelfs de Jostedalsbreen Gletsjer zien. Vanaf het terras bij het café kun je optimaal genieten van het uitzicht. Vind je het leuk om tijdens de camperreis mooie wandelingen te maken? Vanaf de top starten er ook verschillende wandelroutes, geschikt voor alle niveaus. 

Uiteraard zijn er ook andere wegen die naar de top leiden. Maar die zijn iets vermoeiender. Een ervan is de klimroute, ook wel de Via Ferrata genoemd. De start is achter hotel Alexandra in Loen. Deze is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, want onderweg kom je de 120 meter lange Gjolmunnebrua-hangbrug tegen die je moet passeren. Deze brug hangt 750 meter boven de zeespiegel. Een heuze uitdaging tijdens de camperreis dus!

KAMPEREN IN LOEN

Als je liever beneden in het dal blijft is Loen ook zeker een plaats die je niet hoeft over te slaan. Parkeer je camper nabij de camping en huur een roeiboot of een kano. Zo kun je heerlijk genieten op het meer van Lovatnet. Wil je liever achterover leunen? Dat kan ook, er gaan namelijk ook rondvaarten over het meer met de MS Kjenndal. Aan boord is ruimte voor ongeveer 100 passagiers.
 
Je kunt de Lodalen vallei ook per fiets ontdekken. Bij Loen active www.loenactive.no verhuren ze fietsen en kun je een heerlijke tocht maken en genieten van de idyllische omgeving. Over het algemeen is het behoorlijk vlak in het dal en kan iedereen hier prima fietsen. 

Een perfecte camping om bij Loen te kamperen is de Sande Camping. Een fraaie camping met veel faciliteiten. In de avond kun je bij de camper heerlijk genieten van de ondergaande zon en je eigen bereide maaltijd. Dat is toch echt genieten tijdens een camperreis?

GLETSJERS

Het Jostedalsbreen nationaal park is in Loen ook dichtbij, want het loopt tegen de nabijgelegen berghelling. De Kjenndalsbreen gletsjer ligt aan het eind van de Lodalen-vallei en in het nationaal park. De Bodalsbreen gletsjer ligt in de vallei ernaast. Loen is dus de aangewezen plaats om de Noorse gletsjers te ontdekken tijdens de rondreis met de huurcamper door Noorwegen. Er zijn speciale gletsjertochten te boeken waarmee je, onder begeleiding van een gids, een wandeling kunt maken op een gletsjer. Een fantastische ervaring wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties