Røros

Plan je een camperreis door het noorden van Noorwegen is het eeuwenoude stadje Røros een leuke plaats om een tussenstop te maken met de huurcamper op de weg van Lillehammer naar Trondheim

Het mijnstadje is bekend door de ongeveer 100 goed bewaarde gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Het is een van de laatste ‘houten’ stadjes en wordt daarom veel gebruikt als filmdecor. Het unieke karakter van het stadje zorgde ervoor dat een aantal bezienswaardigheden van Røros zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De houten huisjes met de plaggendaken, de mijngebouwen en de kerk staan op de lijst. De belangrijkste bezienswaardigheid in het stadje is de barokke Zionskerk uit 1784. Plan dus zeker wat tijd in tijdens je camperreis om het stadje te bezoeken. 

KAMPEREN TUSSEN RENDIEREN

Røros wordt omgeven door een prachtig stukje natuur. In het nabijgelegen Forrolhogna Nationaal Park kun je rendieren observeren en genieten van de leefomgeving van deze machtige dieren. Naast wandelen door dit nationale park kun je tal van andere activiteiten ondernemen als paardrijden, vissen of kajakken. Ook voor een hondensledetocht ben je in de buurt van Røros aan het goede adres. 
Er zijn verschillende campings in de omgeving van Røros te vinden, waar je met de huurcamper kunt parkeren. De meeste campings liggen in een bebost gebied en het is niet ongebruikelijk dat de rendieren op de camping langskomen. Heerlijk genieten van deze mooie dieren vanuit je eigen camper, terwijl je nageniet van weer een mooie dag tijdens de camperreis. Dat klinkt toch heerlijk?
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties