Sognefjord

Op je camperreis door Noorwegen kom je vast en zeker een aantal fjorden tegen. Het langste en diepste fjordenstelsel van Noorwegen is de Sognefjord. Met ruim 200 km aan fjorden is het een absoluut hoogtepunt van je camperreis. Deze fjord ligt in het midden van het fjordland in Noorwegen. Hier ontmoeten de groene fjord, de grootste gletsjer en de hoogste bergen van Noorwegen elkaar. Deze regio mag met recht één van de mooiste plekken van het land genoemd worden en is erg geliefd bij camperreizigers. Vooral de landinwaarts gelegen delen staan bekend vanwege hun ongekende schoonheid. 

BEKIJK NOORS NATUURSCHOON MET JE CAMPER

Majestueuze watervallen, kronkelende rivieren, mooie bergen én een levende en sprekende cultuur liggen te wachten om ontdekt te worden. Wandelen, fietsen, klimmen of skiën, alles kan in deze omgeving. Je kunt het gebied op allerlei manieren verkennen. Per camper, trein of zelfs per boot, er zijn mogelijkheden genoeg. Maar wat is er nou fijner dan het gebied op je eigen tempo en in alle vrijheid met de huurcamper te gaan ontdekken? Dorpen als Vik, Balestrand en Borgund zijn zeker ook een bezoek en stop waard. Parkeer de camper en wandel door het gebied. Je zult absoluut genieten van de omgeving, het lieflijke landschap, de watervallen, de stavkirke en schilderachtige dorpjes. Naast alle onbeschrijfelijke natuurschoon, heeft de omgeving van Sognefjord ook tal van musea, galerijen, kerken en andere bezienswaardigheden te bieden. Zo is er voor ieder wat wils. De Sognefjord is onder andere goed bereikbaar wanneer je vanuit Bergen verder rijdt naar het noorden van Noorwegen. Omdat er veel te beleven is in deze omgeving adviseren we je het liefste om hier toch zeker minimaal twee nachten door te brengen, tijdens de camperreis. 

KAMPEREN BIJ DE SOGNEFJORD

Er zijn verschillende campings rondom de Sognefjord te vinden. Een favoriete camping om met je camper te verblijven is de Kjørnes camping met goede faciliteiten en een geweldig uitzicht. Maar ook de Viki Fjordcamping is populair bij camperreizigers.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties