3.30.0.5@P-CD05 (210107 0844)

Stavanger

Stavanger groeit de laatste jaren behoorlijk, te danken aan onder andere de olie-industrie. In Stavanger staat een mooie kathedraal, die tevens de oudste stenen kerk in Noorwegen is. Samen met Liverpool, was Stavanger in 2008 Culturele hoofdstad van Europa, wat mogelijk een goed beeld geeft van deze Noorse stad.

Stavanger is vandaag de dag een moderne stad in een prachtige omgeving die je goed met je huurcamper kunt bezoeken. Ook is het een aanleghaven voor schepen die u een cruise aanbieden door de fjord. Vlakbij de stad ligt het enige deel van Noorwegen dat vlak is. Toch zijn ook hier de fjorden niet ver weg. De Boknafjord en de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen, liggen namelijk op de loer. Hier is tevens de beroemde rots de Preikestolen te vinden.

ATTRACTIES TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR NOORWEGEN

De Preikestolen bevindt zich op 600 meter boven zeeniveau. Het is één van de meest bezochte attracties in dit deel van Noorwegen. De Preikestolen is het meest indrukwekkend als je er bovenop staat. Na een spectaculaire wandeling van twee uur heb je vanaf de Preikestolen een fantastisch uitzicht over de fjord.

Wanneer je liever een wandeling in de bergen maakt, maar niet houdt van al te lange tochten, is een bezoekje aan de Månafossen, een prachtige waterval, zeker de moeite waard. Månafossen heeft een vrije val van 92 meter en is daarmee de grootste waterval van de regio en de negende grootste waterval van Noorwegen.

MET DE CAMPER NAAR HET STRAND

In de regio Stavenger zijn naast de prachtige fjorden en het indrukwekkende gebergte ook verrassend mooie stranden te vinden. Het zijn de langste stranden van Noorwegen en volgende de Sunday Times nummer 6 op het lijstje met de mooiste stranden wereldwijd. Genieten kun je hier op vele verschillende manieren: zonnebaden, zwemmen, kiting of surfen. De kust wordt verder gekenmerkt door de vele vuurtorens. De meeste zijn geopend voor bezoekers. In sommige vuurtorens kun je heerlijk een hapje eten.

Vanuit Stavanger kun je eenvoudig verder reizen met je camper naar bijvoorbeeld Haugesund.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties