Stavanger

Stavanger groeit de laatste jaren behoorlijk, te danken aan onder andere de sardines en de olie-industrie. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen en op pad gaat naar Stavanger breng dan zeker een bezoek aan de mooie kathedraal, die tevens de oudste stenen kerk in Noorwegen is. Samen met Liverpool, was Stavanger in 2008 culturele hoofdstad van Europa, wat mogelijk een goed beeld geeft van deze Noorse stad. 

Stavanger is vandaag de dag een moderne stad in een prachtige omgeving die je goed met je huurcamper kunt bezoeken. Ook is het een aanleghaven voor schepen die u een cruise aanbieden door de fjord. Vlakbij de stad ligt het enige deel van Noorwegen dat vlak is. Toch zijn ook hier de fjorden niet ver weg. De Boknafjord en de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen, liggen namelijk op de loer. Hier is tevens de beroemde rots de Preikestolen te vinden.

ATTRACTIES TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR NOORWEGEN

De Preikestolen bevindt zich op 600 meter boven zeeniveau. Het is één van de meest bezochte attracties in dit deel van Noorwegen. De Preikestolen is het meest indrukwekkend als je er bovenop staat. Na een spectaculaire wandeling van twee uur heb je vanaf de Preikestolen een fantastisch uitzicht over de fjord.

Wanneer je tijdens de camperreis liever een wandeling in de bergen maakt, maar niet houdt van al te lange tochten, is een bezoekje aan de Månafossen, een prachtige waterval, zeker de moeite waard. Månafossen heeft een vrije val van 92 meter en is daarmee de grootste waterval van de regio en de negende grootste waterval van Noorwegen.

Plan zeker wat extra tijd in voor de omgeving van Stavanger. Zo heb je voldoende mogelijkheden om met de camper af en toe een extra stop te maken en te genieten van de omgeving. Parkeer de camper bijvoorbeeld ook eens bij de vlakte van Jæren of iets noordelijker de Boknafjord, de meest zuidelijke fjord van alle fjorden aan de westkust van Noorwegen. 

MET DE CAMPER NAAR HET STRAND

In de regio Stavenger zijn naast de prachtige fjorden en het indrukwekkende gebergte ook verrassend mooie stranden te vinden. Het zijn de langste stranden van Noorwegen en volgens de Sunday Times nummer 6 op het lijstje met de mooiste stranden wereldwijd. Genieten kun je hier op vele verschillende manieren: zonnebaden, zwemmen, kiting of surfen. De kust wordt verder gekenmerkt door de vele vuurtorens. De meeste zijn geopend voor bezoekers. In sommige vuurtorens kun je heerlijk een hapje eten. Vanuit Stavanger kun je eenvoudig verder reizen met je camper naar bijvoorbeeld Haugesund.

KAMPEREN STAVANGER

Er zijn verschillende campings te vinden in de omgeving van Stavanger. De meeste campings zijn zeker geschikt voor campers en hebben goede faciliteiten. Een aantal favoriete campings om met de huurcamper te gaan kamperen zijn de Mosvangen Stavanger Camping, Preikestolen camping en de Sokn Camping. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties