Haugesund

Ga je een camper huren en rij je vanuit Oslo helemaal naar het westen? Duik dan terug in de tijd en ‘ontmoet’ de Vikingen in Haugesund. De stad heeft een rijke geschiedenis en af en toe worden er openluchtvoorstellingen gegeven waarbij het leven van de Vikingen wordt nagebootst. Het Vikingfestival is erg leuk om te bezoeken, mocht je in juni met de camper op pad zijn door Noorwegen.

PROEF IN JE HUURCAMPER VAN HET NOORSE VISSERSLEVEN

De haven van Haugesund is het bruisende deel van de stad en erg leuk om te bezoeken. Het ligt tevens vlakbij het centrum van de stad. Al van oudsher is Haugesund dé plek om te vissen en voor schepen. Het centrum van de stad is erg gezellig en een prima plek om van de Noorse cultuur te proeven. In het centrum staat een roze shopping mall, wat een mooi stukje neo-classicale architectuur weergeeft.

Tijdens de zomermaanden kun je in Haugesund ook heerlijk wandelen langs de witte stranden of een tocht maken in de bergen langs de watervallen die CNN omschrijft als de mooiste van de wereld. Waar in de zomer de watersport erg in trek is, worden in de winter de ski’s onder gebonden. Het indrukwekkende besneeuwde landschap is een prachtig decor voor een cross country skitrip.

Haugesund is een prima camperbestemming voor avonturen in de bergen of op en rond de fjord, voor skitochten in de winter en voor zwemmen in de zomer. Een uitstekende rustplaats voor je verder trekt naar Stavanger of bijvoorbeeld Bergen. Aan het einde van een heerlijk dag op pad te zijn geweest met de huurcamper is er bijna niets fijner dan een verse zelfbereide vismaaltijd uit Haugesund te nuttigen terwijl je voor de camper van een heerlijk drankje geniet. Dat is een camperreis in haar puurste vorm, optimaal genieten dus!
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties