Porto

In het noorden van Portugal ligt de prachtige oude havenstad Porto. Ondanks dat Porto de tweede stad van Portugal is ademt het meer de sfeer uit van een gezellig dorp.
Het oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst en je kunt daarom de stad zeker niet verlaten zonder deze gezien te hebben.

Porto heeft een aantal mooie en bekende bruggen zoals de Maria Pia-brug (ontworpen door Gustave Eiffel en Teofilio Seyrig) en de Dom Luis I Brug.
Vanuit de verschillende parken van de stad heb je mooie uitzichten over de stad. De huisjes hebben een leuke charme over zich heen en de vele oude gebouwen maken het een prachtige stad aan zee. 

Porto heeft ontzettend veel aantrekkelijke wijken waar het heerlijk is om doorheen te wandelen en de sfeer te proeven van de authentieke Portugese cultuur.

Porto ligt aan de oevers van de rivier de Douro en aan de kades van de oude haven staan huizen die geschilderd zijn in pasteltinten. Van oudsher was de stad bekend vanwege haar handel in onder andere wijn. Het is daarom een heuse aanrader om tijdens de campereis zeker een lekkere lokale wijn te proberen.

Wandel langs de rivier de Douro en bezoek het oude beursgebouw van Porto, de Palacio da Bolsa, het voormalige belangrijkste centrum van de Portugese handel. De informatieve rondleiding is absoluut een aanrader. 

Verder langs de rivier de Douro kom je in het mooiste en drukste gedeelte van Porto, hier zijn de meeste reizigers te vinden. Vanaf de Luis I brug geniet je optimaal van het geweldige uitzicht op het dorp aan de overkant, Nova de Gaia. Via een speciaal aangelegde brug wandel je zo het dorpje binnen. Geniet hier bijvoorbeeld van een heerlijke lunch, direct aan het water of wandel wat verder de heuvel op. 

Een superleuke excursie om te ondernemen tijdens een verblijf in Porto is een foodtour met Withlocals. Je bezoekt allerlei lokale winkeltjes, restaurantjes, foodtrucks, bakkers, de markthal en proeft hier al het lekkers van Porto, waaronder de wereldberoemde eiertaartjes, de Pastéis de Nata. Een heuse smaaksensatie met een wandeling door prachtige steegjes en straatjes van Porto.

 

KAMPEREN NABIJ PORTO

Overnachten in de buurt van Porto? Dat kan bij Parque Orbitur Angeiras. Dit is een camping in een uitgestrekt bosgebied. De camping kent verschillende faciliteiten. In de omgeving van de camping heb je verschillende restaurants waar je de Portugese lekkernijen kan proeven. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties