Tavira

Het westelijk deel van de Algarve is verreweg het meest populair onder de toeristen. Maar tijdens een camperreis door Portugal en de Algarve mag een bezoek aan het oostelijk gelegen Tavira wat ons betreft zeker ook niet ontbreken.

Tavira is een authentiek Portugees stadje, ten oosten van de grotere badplaats (en aanvlieghaven) Faro en kent vele typische kenmerken zoals de witte huisjes, de smalle steegjes, gezellige pleintjes met restaurantjes en de Moorse sferen. 

Het oude en nieuwe gedeelte van Tavira wordt verbonden met een mooie oude Moorse brug, de Ponte Romana en deze is hierdoor het middelpunt van de stad. De brug verbindt de oost- en westoever van de stad en overspant de rivier de Rio Gilâo. Vanaf hier wandel je door de straatjes, waar de vriendelijke lokale bevolking je graag ontmoet op één van de gezellige terrasjes. Op een zonnige dag speelt men hier ook graag de accordeon en dat zorgt voor een heerlijk gevoel van de Portugese cultuur. 

De traditionele ‘portas de reixa’, de deuren met traditioneel houtvlechtwerk, zijn typisch en kenmerkend voor de stad. Het is een erfenis van de Arabieren en kooplieden die hier ooit verbleven en ze geven Faro een heuse oosterse unieke charme. De stad kreeg hierdoor ook wel eens de bijnaam ‘Het Venetië van de Algarve’. 

Tavira is tevens bekend om de velen kerken en kerktorens. De hoofdstraat van Faro, de Avenida da Liberdade herbergt er een aantal en vanaf hier kun je tevens genieten van de Portugese banketbakkerijen. Portugezen zijn dol op zoetigheden en vooral de bladerdeeggebakjes gevuld met room kun je hier proeven. 

 

KAMPEREN BIJ TAVIRA

Kamperen bij Tavira kan bij verschillende campings. Camping Algarve Motorhome Park Tariva ligt gelegen op een ideale locatie. De camping ligt vlak bij een winkelcentrum, vanaf de camping heb je makkelijk toegang tot de stranden van Tavira. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties