Aberdeen

Als je de naam Aberdeen en Aberdeenshire hoort dan zal er niet meteen een bel gaan rinkelen. Het is een van de minder bekende steden en streken in Schotland. Dat is jammer, want de streek heeft elke camperreiziger heel veel te bieden. Er is meer dan genoeg natuur en cultuur! Een ding ken je zeker wel. Balmoral Castle, het koninklijke zomerverblijf van het Engelse koningshuis, ligt midden in Aberdeenshire in het natuurpark Cairngorms. 

GRANITE CITY 

De stad Aberdeen ligt aan zee in het noordoosten van Schotland. De locals noemen de stad ook wel Granite City vanwege de vele granieten monumenten en standbeelden die de stad rijk is. Al dat graniet komt uit de granietgroeve die vlakbij de stad gelegen is. De stad heeft veel historie, zo vind je er de beroemde Universiteit van Aberdeen. De universiteit ligt in de wijk Old Aberdeen en hier vind je nog veel oude gebouwen, zoals de St. Machar kathedraal. Beide gebouwen zijn gratis te bezoeken. Naast de historie heeft de stad natuurlijk ook ontzettend leuke winkels, diverse musea, pubs en restaurants, parken en tuinen. Aberdeen is zeker een leuke onderbreking in je camperreis. Voor een bezoek aan de stad kan je de camper parkeren op een van de parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Met het openbaar vervoer reis je verder naar het centrum. 

ONTDEK ABERDEENSHIRE MET DE CAMPER

Aberdeenshire is een verrassend graafschap waar je veel afwisseling in de natuur zult vinden. Aan de kust vind je een spectaculaire kustlijn met de dorpen Fraserburgh en Stonehaven. Hier heb je ook vaak de mogelijkheid om dolfijnen te spotten vanaf de stranden en kliffen. Richting het westen ligt het beroemde Cairngorms National Park met zijn indrukwekkende bergen, bossen, heidevelden en meren. Een geweldig natuurgebied waar je naast het toeren met je huurcamper ook sportieve activiteiten kunt ondernemen. Wandelen, fietsen, klimmen of watersporten, het kan er allemaal! 

CASTLE TRAIL DOOR DE SCHOTSE HOOGLANDEN

Voor de kasteel liefhebbers is Aberdeenshire the place to be. Nergens anders in Schotland liggen zoveel kastelen bij elkaar. Je vindt er maar liefst 19 kastelen die met elkaar verbonden zijn in de Castle trail route. De route is totaal 480 kilometer lang en je kunt ervoor kiezen om de hele route te rijden of slechts een deel. De beroemdste kastelen zijn het koninklijke Balmoral Castle, gelegen in Cairngorms National Park, het 13e eeuwse Dunnotar Castle aan de kust en het sprookjesachtige roze kasteel Craigievar Castle. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties