Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en op Glasgow na de grootste stad van Schotland. Het is een perfecte stad om jouw camperreis te starten, alvorens jij je camperreis begint verblijf eerst 2 nachten in de stad om deze te verkennen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN EDINBURGH

Edinburgh Castle:
Een absolute must om te zien wanneer je de stad Edinburgh bezoekt is het kasteel Edinburgh Castle gelegen op Castle Rock van vroeger een oude vulkanische plug.
Boek een kaartje voor 1 van de tours door en rondom het prachtige kasteel van Edinburgh worden georganiseerd.
De schotse kroonjuwelen maar ook de Stone of Scone waarop de koningen werden gekroond kan je bewonderen in Edinburgh Castle.

Scott Monument:
Ben je groot fan van de schrijver Sir Walter Scott, bezoek dan zeker het Scott Monument in de Princess Street Gardens. Het Scott monument bestaat uit een groot standbeeld waarop de schrijver toont hoe hij uitrust van het schrijven. De toren waar het standbeeld staat kan beklommen worden en is circa 61 meter hoog.

Holyrood Palace:
Wanneer de Britse koninklijke familie in Schotland verblijft zal dit zijn in het Holyrood Palace. Het Holyrood Palace wordt voornamelijk gebruikt als eerste stop van de vakantie, zij verblijven hier dan ook circa 1 week. Wanneer de Britse koninklijke familie niet aanwezig is zal het paleis geopend zijn publiek.
Ook mag je dan door de mooie tuinen van het paleis lopen ronddwalen. Volgens verschillende bronnen behoort het Holyrood Palace  tot een van de tien mooiste gebouwen van Groot-Brittannië.

WINKELEN IN EDINBURGH

Wil je een dagje gaan winkelen dan ben je ook in Edingburgh aan het juiste adres, het is niet zo groot als Glasgow maar je hebt hier genoeg leuke winkels om een aantal uur vol te krijgen.
De grote winkelstraat van deze stad is gelegen in de Princes Street, dit is een lange winkelstraat voor ieder wat wils.
Alle winkels liggen gelegen aan één kant van de straat, aan de andere kant van de straat heb je een prachtig uitzicht over de grasvelden van Princes Street Gardens. 

ETEN EN DRINKEN

Edinburgh is zoals vele weten een sfeervolle stad en dit kan je ook terugzien in de bars en restaurant in en rondom de stad. 
Sluit je dag af in een van de vele pubs en restaurantjes wat Edinburgh rijk is. Rond de klok van 16.00 uur worden in veel pubs live muziek gespeeld waardoor er altijd een leuke en gezellige sfeer is.

JOUW CAMPERREIS DOOR SCHOTLAND

Start je camperreis in Edinburgh, de vele campings rondom de stad maken het een perfect start- en eindpunt van je onvergetelijke camperreis door het prachtige Schotland.
Vanuit Edinburgh kan jij je camperreis vervolgen naar Perth.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties