Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en op Glasgow na de grootste stad van Schotland. Het is een perfecte stad om je camperreis door Schotland te starten, we raden je aan om twee nachten in de stad te verblijven om een goede indruk te krijgen. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN EDINBURGH

EDINBURGH CASTLE

Het iconische Edinburgh Castle, torent boven de stad uit op Castle Rock. Maak je een camperreis vanuit Edinburgh dan kun je een bezoek aan dit kasteel niet overslaan. Het is het symbool van deze stad. Boek een kaartje voor een van de tours door en rondom het prachtige kasteel. Je kunt er het cellencomplex bekijken, kanonnen en een aantal Schotse kroonjuwelen (zoals zwaarden en kronen) en ook de Stone of Scone (ook wel Stone of Desiny genoemd) waarop de koningen werden gekroond. Bekijk er ook de tentoonstelling van wapens en uniformen.

HOLYROOD PALACE

Wanneer de Britse koninklijke familie in Schotland verblijft is dat in het Holyrood Palace. Het Holyrood Palace wordt voornamelijk gebruikt als eerste stop van de vakantie, zij verblijven hier dan ook circa 1 week. Wanneer de Britse koninklijke familie niet aanwezig is, is het paleis geopend voor publiek.
Ook mag je dan door de mooie tuinen van het paleis rondwandelen. Het Holyrood Palace behoort volgens velen tot een van de tien mooiste gebouwen van Groot-Brittannië.

AULD REEKIE TOURS

Auld Reekie was vroeger de bijnaam van Edinburgh. Deze stad kent de meeste spookgeschiedenissen en gruwelijke misdrijven van de wereld. Er zijn verschillende tours die je meenemen naar 'The Vault', de historische ondergrondse kamers onder de South Bridge, waar je allerlei verhalen te horen krijgt over de paranormale activiteit en andere bizarre gebeurtenissen die hier hebben plaatgevonden.

CALTON HILL

Deze heuvel wordt ook wel het Athene van het noorden genoemd. De reden is het National Monument of Schotland, dat een beetje lijkt op Acropolis in Athene. De wandeling naar boven is prima te doen, via een aantal trappen klim je gemakkelijk naar boven en wordt je beloond met een mooi uitzicht over de stad.

HARRY POTTER TOURS

In deze stad is J.K. Rowling begonnen met de Harry Potter boeken. Er zijn dan ook verschillende Harry Potter Tours, die je meenemen voor een magische stadswandeling en allerlei weetjes vertellen over de boekenserie en de schrijfster.

ARTHUR'S SEAT

Een wandeling naar de top van een (slapende) vulkaan, midden in een stad? Dat kan in Edinburgh! Het is een hele klim, maar de paden zijn goed aangelegd. Eenmaal boven geniet je van een fenomenaal uitzicht over de stad.

WINKELEN IN EDINBURGH

Wil je een dagje gaan winkelen dan ben je ook in Edinburgh aan het juiste adres, het is niet zo groot als Glasgow maar je hebt hier genoeg leuke winkels om jezelf er een aantal uur te vermaken.
De Royal Mile is de historische en toeristische hoofdweg van de stad. Hij verbindt het Edinburgh Castle en het Holyrood Palace met elkaar. De grote winkelstraat heet Princes Street, dit is een lange winkelstraat. Alle winkels liggen gelegen aan één kant van de straat, aan de andere kant van de straat heb je een prachtig uitzicht over de grasvelden van Princes Street Gardens. 

ETEN EN DRINKEN

Edinburgh is, zoals vele weten, een sfeervolle stad en dat komt mede door de gezellige bars en restaurant in en in de stad. 
Sluit je dag af in een van de vele pubs en restaurantjes die Edinburgh rijk is. Rond de klok van 16.00 uur wordt in veel pubs live muziek gespeeld, waardoor er altijd een leuke en gezellige sfeer is.

JOUW CAMPERREIS DOOR SCHOTLAND

Je kunt een camper huren in Edinburgh en je camperreis door Schotland dus hier beginnen. Er zijn een aantal campings rondom de stad, het een perfect start- en eindpunt van je onvergetelijke camperreis. Er zijn campings nabij opstapplaatsen van het openbaar vervoer, waardoor je de camper kan laten staan op de camping als je de stad gaat bezoeken.
.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties