Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en er is dan ook veel om te ontdekken. Trek zeker twee dagen uit voor de prachtige historische bezienswaardigheden, gezellige winkelstraatjes, schitterende parken en gezellige pubs en restaurants. De musea in Glasglow zijn allemaal gratis, extra leuk dus om er een (of meerdere) te bewonderen! Glasgow is een ideale onderbreking in je camperreis! 

WAT TE ZIEN IN GLASGOW TIJDENS JE CAMPERREIS

KELVINGROVE ART GALLERY AND MUSEUM

Het bekendste museum van Glasgow is een must see als je de stad bezoekt. Het gebouw en de omringende tuinen zijn zelf al een bezienswaardigheid op zichzelf. Het museum heeft veel verschillende collecties, zoals de Schotse geschiedenis, wapens en bepantsering, dieren en natuurlijk ook kunst. Er is zelfs een olifant (Sir Roger) te zien en er hangt een echt Spitfire vliegtuig aan het plafond in een van de ruimtes. De toegang is gratis. 

GLASGOW KATHEDRAAL

De Glasgow kathedraal is een magnifiek gebouw in de stad. Het is één van de weinig overgebleven middeleeuwse kathedralen in Schotland. De kathedraal stamt uit de dertiende eeuw en is gelegen in het oosten van de stad. De kathedraal is gebouwd op de plaats voor St. Kentigern is begraven in ca. het jaar 612. St. Kentigern was de eerste bisschop in het oude koninkrijk.

RIVERSIDE MUSUEM & TALL SHIP

Het transportmuseum ligt aan de oevers van de river de Clyde met één Tall Ship voor de deur. Dit schip, genaamd de Glenlee, is het enige drijvende door Clyde gebouwde schip in Groot Brittannië. Wereldwijd zijn er nog maar 4 andere schepen te zien, waaronder een in Finland en de andere 3 in Amerika. Best bijzonder om te zien dus! Het museum is geschikt voor jong en oud. Het is ontzettend interactief en je stapt hier letterlijk in het verleden. Je loopt door de straten van historisch Glasgow en kunt aan boord van een trein, bus of tram stappen. Ervaar zelf waarom dit museum uitgeroepen is tot Europees museum van het jaar!

DE MOOISTE PARKEN VAN GLASGOW

De stad kent verschillende parken waar je na een dag struinen heerlijk kunt relaxen. Het meest bekende park is Kelvingrove Park. In dit park is tevens de Kelvingrove Art Gallery gelegen. Het park ligt aan de rivier de Kelvin en je kan hier mooie wandelingen langs de oever maken. Er zijn speeltuinen voor kinderen en verschillende cafés waar je heerlijk kunt lunchen of een cappuccino kunt drinken. In het zuiden van de stad ligt het Pollok Country Park. Dit park is het grootste en enige country park in Glasgow. Vroeger was dit park eigendom van de adellijke familie Maxwell, maar gelukkig is dit groene stukje natuur nu geopend voor het publiek. In het park vind je tevens Pollok House. Hier kan je zelf ervaren hoe de Maxwell clan woonde en bewonder je schilderijen, meubels en zilverwerk van de clan. De toegang is niet gratis, in tegenstelling tot de andere musea in Glasgow. 

GLASGOW BEZOEKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Wil je zelf deze bijzonder metropool ervaren? Je kunt een camper ophalen in Glasgow en voorafgaand aan je camperreis kun je overnachten in een hotel in het centrum. Na de reis lever je de camper ook weer in Glasgow in. Bezoek je tijdens je camperreis Glasgow? In de omgeving liggen verschillende campings en met het openbaar vervoer reis je eenvoudig vanaf een camping naar het centrum van de stad. Voor de natuurliefhebbers kun je zelfs overnachten in de natuur in het nabij gelegen Loch Lomond National Park (ca. 30 minuten van Glasgow). 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties