30+ jaar
3.29.0.7@P-CD05 (201126 0850)

Loch Lomond

Op de grens van de Highlands en Lowlands ligt het bijzondere nationale park, Trossachs National Park. De breuklijn die Schotland verdeelt in hoog en laag loopt dwars door het park heen. 
In het hart van het park ligt het betoverende meer Loch Lomond. De officiële naam van het park is dan ook Loch Lomond & The Trossachs National Park. 

TROSSACHS NATIONAL PARK

Het eerste nationale park van Schotland is een must see voor iedereen die door Schotland reist met een camper. Het park heeft een zeer gevarieerd landschap wat bestaat uit tientallen munros en lochs. Het woord munro wordt gegeven aan een berg die hoger is dan 914 meter. Een loch is niets anders dan een meer. Belangrijke woorden om zeker te onthouden tijdens je camperreis door Schotland, want je zult ze vaak tegenkomen!  
Het park bestaat uit vier verschillende gedeeltes, Breadalbane, Loch Lomond, The Trossachs en Cowal. Loch Lomond is het meest bekend en dat is ook niets voor niets. In dit gebied ligt het grootste en diepste meer van Groot-Brittannië. 

In dit park maak je eindeloze wandelingen, kun je kajakken, fietsen, golven, vissen of maak je een boottocht over Loch Lomond. Een wandeling die we je kunnen aanraden is de wandeling naar het uitkijktpunt van de Ben A’an. Deze toch duurt ongeveer 2 uur en je zal 250 meter stijgen en dalen. Het is een niet al te pittige wandeling en je zult beloond worden met een panoramisch uitzicht over Loch Katrine. Loch Katrine is naast Loch Lomond een geliefd meer in het park. Je kunt zelfs met een stoomboot over Loch Katrine varen. 

LOCH LOMOND

Loch Lomond strekt zich uit van het noorden naar het zuiden in het park. Het meer is zo'n 40 kilometer lang en 8 kilomeer breed. Door veel reizigers is het meer gekozen als het mooiste meer van Schotland. Romantisch is de natuur hier zeker te noemen en dat hoor je terug in de Schotse folkliedjes die opgedragen zijn aan dit prachtige meer. 

Het meer biedt een breed scala aan verschillende watersporten. Kajakken, zeilen en suppen (stand up paddeling) zijn hele populaire sporten. Wil je liever op het vasteland blijven? Huur dan fietsen in het park en maak een fietstour langs de waterkant. 

Voor de liefhebbers van goed eten en drinken mag een bezoek aan de Loch Lomond brouwerij niet ontbreken of ga luxe dineren bij Cameron House in Loch Lomond.

LOCH LOMOND & THE TROSSACHS BEZOEKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Het eerste nationale park van Schotland vind je op ongeveer 100 kilometer vanaf Glasgow en Edinburg. Door deze gunstige ligging is het park goed en makkelijk bereikbaar. Het park kent veel campings waar je kunt overnachten met je camper. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties