Loch Lomond

Op de grens van de Highlands en Lowlands ligt het bijzondere nationale park, Trossachs National Park. De breuklijn die Schotland verdeelt in hoog en laag loopt dwars door het park heen. In het hart van het park ligt het betoverende meer Loch Lomond. De officiële naam van het park is dan ook Loch Lomond & The Trossachs National Park. 

VERKEN LOCH LOMOND & THE TROSSACHS NATIONAL PARK PER CAMPER

Het eerste nationale park van Schotland is een must see voor iedereen die door Schotland reist met een camper. Het park heeft een zeer gevarieerd landschap wat bestaat uit tientallen munros en lochs. Het woord munro wordt gegeven aan een berg die hoger is dan 914 meter. Een loch is niets anders dan een meer. Belangrijke woorden om zeker te onthouden tijdens je camperreis door Schotland, want je zult ze vaak tegenkomen!  Je verkent het park het beste met je huurcamper. Het park bestaat uit vier verschillende gedeeltes, Breadalbane, Loch Lomond, The Trossachs en Cowal. Loch Lomond is het meest bekend en dat is ook niet voor niets. In dit gebied ligt het grootste en diepste meer van Groot-Brittannië. 

In dit enorme park maak je eindeloze wandelingen langs de meren of door de oeroude bossen, kun je kajakken, fietsen, golven, vissen of maak je een boottocht over Loch Lomond. Een wandeling die we je kunnen aanraden is de wandeling naar het uitkijkpunt van de Ben A’an. Deze toch duurt ongeveer 2 uur en je zal 250 meter stijgen en dalen. Het is een niet al te pittige wandeling en je zult beloond worden met een panoramisch uitzicht over Loch Katrine. Loch Katrine is naast Loch Lomond een geliefd meer in het park. Je kunt zelfs met een stoomboot over Loch Katrine varen. 

Er zijn nog vele andere meren die het waard zijn om ook ontdekt te worden in je camperreis. Hiervoor wijk je af van de snelweg en neem je de wegen die in het park lopen. Je zult echt verrast worden door de schoonheid van deze meren. Oordeel zelf of Loch Lomond inderdaad het allermooiste meer is! 

LOCH LOMOND

Loch Lomond strekt zich uit van het noorden naar het zuiden in het park. Het meer is zo'n 40 kilometer lang en 8 kilometer breed. Door veel reizigers is het meer gekozen als het mooiste meer van Schotland. Het zal je niet verbazen dat er jaarlijks veel bezoekers komen om zelf dit geweldige meer en zijn omgeving te komen bewonderen. Omdat meer zo uitgestrekt is, zul je met de camper veel stops maken langs de oevers van het meer. Op deze manier zie en ervaar je het meer in zijn volle glorie. De Schotten noemen deze streek ook wel romantisch en dat hoor je terug in de Schotse folkliederen en gedichten die opgedragen zijn aan dit prachtige meer. Het meer biedt een breed scala aan verschillende watersporten. Kajakken, zeilen en suppen (stand up paddeling) zijn hele populaire sporten. Wil je liever op het vasteland blijven? Huur dan fietsen in het park en maak een fietstour langs de waterkant. Voor de liefhebbers van goed eten en drinken mag een bezoek aan de Loch Lomond brouwerij niet ontbreken of ga luxe dineren bij Cameron House in Loch Lomond.

KAMPEREN IN LOCH LOMOND & THE TROSSACHS 

Het eerste nationale park van Schotland vind je op ongeveer 100 kilometer vanaf Glasgow en Edinburgh. Door deze gunstige ligging is het park goed en makkelijk bereikbaar. Het park kent veel campings waar je kunt overnachten met je camper. Een aantal van deze campings:

  • Loch Lomond Holiday Park
  • Loch Katrine Eco Camp
  • Milarrochy bay camping and caravanning club
  • Lomond Woods Holiday Park

Je kunt ook ‘’wild’’ kamperen in het park met je camper, maar hiervoor heb je een vergunning nodig. Je leest er alles over in de Scottish Outdoor Acces Guide. Er zijn tevens voorwaarden aan verbonden waar je bijvoorbeeld wel mag overnachten en hoe lang je mag blijven. In het visitor center in het park kun je deze vergunning kopen en je goed laten informeren. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties